Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925598

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Non take up huurpremie en huursubsidie : Daarom !-Wijziging
26 juni 2022
Huurders die huurpremie of huursubsidie vragen schieten zichzelf in de voet! 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 12.371.700
Redactie 26 juni 2022 Coverfoto: Maxim Veys van Vooruit, jonge en onervaren poulain van Philippe De Coene. 

De politici van CD&V -Vera Jans- de Groenen -Jeremie Vaneeckhout- Vlaams Belang -Adeline Blancquaert- Vooruit -Maxim Veys- N-VA -Allessia Claes- Open Vld -Mercedes Van Volcem- willen van minister Diependaele, Vlaams minister van Wonen, al maanden weten waarom de huurpremies en huursubsidies door gerechtigden zo weinig worden aangevraagd. Genoemde politici herhaalden in de Commissie Wonen van 10 mei 2022 hun vraag, maar antwoorden heeft de welbespraakte minister vooralsnog niet en de politici knikken en slikken, erger, Diependaele maakte hun blaasjes wijs! 

Steunpunt Wonen.
De Vlaamse Regering kan zelf heel weinig, daarom worden een rist opdrachten aan de KU-Leuven -HIVA- toevertrouwd, in casu werd op 8 juli 2021 aan die KU-Leuven -Prof. Dr. Erik Buyst- een opdracht onder de noemer "Naar een vernieuwd toezicht op en prestatiebeoordeling van de woonmaatschappij: Take up huursubsidie / huurpremie" gegeven. De Vlaamse Regering en meer bepaald jurist Jo Goossens voert qua openbaarheid van bestuur richting Morsum Magnificat obstructie, de financiėle omvang van die opdracht hebben we dus nog niet kunnen achterhalen, Vlamingen mogen dus niet weten wat de Vlaamse Regering, in casu Minister Diependaele, met het belastinggeld doet ! 

Non take up.
Steunpunt Wonen is sinds juli 2021 aan de slag met de studie waarom gerechtigden de huurpremie en / of de huursubsidie niet aanvragen, de minister beweerde in de Commissie Wonen de dat studie einde mei 2022 zou verwacht worden, de commissieleden knikten en slikten, maar de waarheid schuilt elders, de resultaten van de "Non take up" zullen nog tot het einde van dit jaar op zich laten wachten.

Filip Dewinter hier als waarnemend voorzitter Vlaams Parlement, stelde vragen aan voorzitter OCMW Antwerpen maar kon de technische uitleg van de voorzitter niet zeggen ! 

OCMW Antwerpen.
Deze redactie achterhaalde dat het OCMW van Antwerpen om uitstel had gevraagd om cliėnten van dat OCMW die gerechtigd zouden zijn, de kans te geven alsnog de aanvraag te doen, Filip Dewinter - Vlaams Belang - stelde daarover vragen aan de voorzitter van het Antwerpse OCMW die het feit diende te beamen, maar daarover een vrij technische uitleg gaf. Filip Dewinter gaf ons die technische uitleg niet, maar geen nood Filip, we gaan die uitleg in het kader van het bestuursdecreet nog te achterhalen. 

Vrederechter Kanton Tienen : weer een bewijs.
Gerechtigde huurders die een huursubsidie aanvragen ontvangen bezoek van een woningcontroleur - voor huurpremie gebeurt dat niet ! -, dat was in Tienen eerst door aangestelde van de gemeente op 9 augustus 2021. Maar die controle was er eentje met de natte vinger en na beroep bij de minister werd er op 15 december 2021 een nieuwe controle uitgevoerd. Het gevolg van die woningcontroles was eerst op 21 augustus 2021 een ongeschikt verklaring en nadien een Ministerieel Besluit van 20 januari 2022 ONBEWOONBAAR verklaard :  Tienen_MB_Diependaele_20jan22_Oplintersestwg_217A-003_Onbewoonbaar.pdf  toch is de huurder en gerechtigde op huursubsidie de pineut !! 


Malafide verhuurders verhuren een in 1992 illegaal opgetrokken appartement dat NOOIT heeft voldaan aan de minimum voorwaarden van veiligheid en gezondheid! Door de aanvraag van een huursubsidie ontstaat er heibel met de verhuurders en de Vrederechter verbreekt het huurcontract !!! 

Gerechtigde huurders zijn de pineut!
Als gevolg daarvan ontstaat er heibel met de malafide verhuurder die aan huurprijs moet inbinden maar bekomt dat de Vrederechter op 21 juni 2022 het huurcontract verbreekt. Huurders die huursubsidie vragen schieten zich door een kromme justitie die de kant van de verhuurders zelf in de voet ! Iedere gerechtigde die huursubsidie aanvraagt is hier gewaarschuwd !!!   


Meer volgt asap, we zijn de gazet niet! 

Artikel n°: 06-22-8435
Geplaatst: 20:48 26/06/2022

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur verantwoordelijke uitgeve
Laatste update ( 27 juni 2022 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.