Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925814

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang kiest voor de eigenaars / verhuurders tegen de praktijktesten-Update2
12 juni 2020
Antwerpen financiert praktijktesten die minister Diependaele niet ziet zitten.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.801.900
Antwerpen 12 juni 2020.

Update 2
Gaat Vlaams Belang Antwerpen naar een andere koers?

In deze materie geeft de Antwerpse afdeling onder leiding van Filp De Winter een persconferentie over deze praktijktesten, Tom Van Grieken stuurt over die praktijktesten ook een persbericht uit, maar dan over de geplande testen in Gent, het Vlaams Belang Antwerpen en Brussel beginnen steeds meer afzonderlijk onderwerpen aan te pakken, er is in ieder geval heibel over het feit, dat Brussel geen financiėle bijdrage meer wil leveren voor de Vlaams belang vestiging in de Van Maerlantstraat. 


Sam Van Rooy - uiterst rechts op de foto - mocht zich beperken tot het nemen van een foto van Anke en Filip. Een bedankje van Sam aan Morsum Magnificat om de audio te bezorgen kon er niet af.

Sam Van Rooy.

Alhoewel Sam van Rooy de fakkel in Antwerpen heeft overgenomen, is het toch nog steeds belhamel Filip De Winter die de lakens uitdelt, Sam Van Rooy mocht zich tijdens deze persconferentie beperken tot het met zijn GSM nemen van foto's van Filip en Anke. Er liep bij dit persmoment bij het Vlaams Belang iets mis met de live stream, Morsum Magnificat leverde hen de audio, maar een dankjewel kon er niet af.

Commissie Wonen.

Alhoewel er ondertussen drie Volksvertegenwoordigers in de Commissie Wonen werden gedetacheerd, is het resultaat er niet. Filip Brusselmans is er meer niet dan wel, hij heeft meer interesse in de Commissie Media, Adeline Blancquaert amusert zich in de Commissie liever op haar laptop, Guy D'Haesleer komt wel eens uit de hoek, maar het is nu wel heel duidelijk dat het Vlaams Belang zich geen sociale partij mag noemen.   

-- einde update 2
13:00 14/06/2020

-- Update 1
En de "Dynamische lijst malafide verhuurders,huurders,vastgoedmakelaars"?

Met ons artikel van 24 maart 2020 brachten wij de nieuwe opdracht door de Vlaamse Regering aan het Steunpunt Wonen, een onderzoek naar de mogelijkheden om een "Dynamische lijst" voor malafide verhuurders, huurders en vastgoedmakelaars" op te stellen mag 52 miljoen euro kosten. Is deze opdracht soms niet hetzelfde als een praktijktest, alleen anders geformuleerd? 

-- einde update 1
20:21 12/06/2020

Donderdag 11 juni 2020 hield het Vlaams Belang in haar hoofdkwartier aan de Amerikalei 98 in Antwerpen een persconferentie onder de noemer; "Baas in eigen huis", dat heeft te maken met de politieke hot stuff van dezer dagen, "De Praktijktesten". Over het feit dat de Vlaamse Regering recent aan het Steunpunt Wonen, voor 52 miljoen euro een "ad hoc" opdracht heeft toegekend om een lijst op te stelen van malafide verhuurders, huurders en makelaars wordt met geen woord gerept, toch staat die opdracht in nauw verband met de praktijktesten. Dit ongelooflijk politiek circus dat binnen de politiek wordt gespeeld, lokt nauwelijks reactie van "het volk" uit. Huurders die met hun verhuurder in de clinch liggen weten nu dat het Vlaams Belang aan de kant van de verhuurder staat !!

Het zijn de eigen luizen die de politiek bijten.

De Federale regering faalt al decennia in haar woonbeleid, de kwaliteit van de panden is daardoor zoek, de Vlaamse regering zet dat wanbeleid verder, huurwetten die niet worden toegepast zijn er nog steeds, maar vooral door de toestroom van asielzoekers staat de private huurmarkt nog veel meer onder druk. Asielzoekers schrikken er niet voor terug om in een krot te gaan wonen dat feitelijk onbewoonbaar is. Maar de eigenaars van die feitelijke krotten willen liever niet aan vreemdelingen verhuren, misschien logisch. De vreemdelingen kunnen dus moeilijk huren en de linkse politiek die in die groep "kiesvee" vindt, komt op voor de vreemdelingen en asielzoekers die moeilijk kunnen huren. 

N-VA Vlaams Parlement is niet hetzelfde als N-VA Antwerpen.

Dat Matthias Diependaele, minister van Wonen, niet van de praktijktesten wil weten, maar Antwerpen al 180.000 euro heeft uitgetrokken om praktijktesten te starten, is toch wel heel vreemd "De N-VA moet in Antwerpen de sp.a paaien" was de reactie van Filip De Winter....

Anke vander Meersch "als er zich concrete zaken voordoen gaan wij de eigenaars juridisch ondersteunen, Morsum Magnificat gaat Anke op enkele juridische punten terug fluiten.  

Links en rechts.

De "Groenen" met An Moerenhout op kop, komen op voor de vreemdelingen, de sp.a loopt mee met de Groenen, maar het Vlaams Belang gaat nu de eigenaars / verhuurders, zelfs bij concrete dossiers juridisch bijstaan, dat zegt Anke vander Meersch tijdens de persconferentie van 11 juni 2020.

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel gesteund -behalve enkelingen die ons een donatie sturen-. Morsum Magnificat fluit Anke vander Meersch hier en daar terug!


Artikel 06-20-7711
Geplaatst: 17:10 12/06/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 19 juni 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.