Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6246571

Laatste artikelen
Morsum Magnificat maakt online donaties mogelijk.
Aalter : Een staaltje onveilig werk bij plaatsing zonnepanelen-update1
Europol: Bende voor seksuele uitbuiting via internet, opgerold.
HORECA Hongerstaker meldt zich bij Morsum Magnificat-Update1
Staatsblad steeds uitgebreider over de te nemen coronamaatregelen.
Lotenhulle : Brandweer naar schouwbrand voor pand Heirstraat-Update1
26 december 2019
Niets spectaculair te zien, bijgevolg ook geen horde pers of fotografen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.338.000
Aalter 26 december 2019

-- Update1

Wnd Burgemeester Hoste.
Op onze vraag wie de interventiekosten betaalt, reageert waarnemend burgemeester dat de brandweer volgens een vast stramien te werk gaat, welk stramien dat dan is wordt niet gezegd, ook over de bijzondere techniek die  de brandweer zou gebruiken, blijft de wnd burgemeester in het ongewisse. 

Veiligheid.
Morsum Magnificat toont aan, dat een niet bevoegd persoon zich zonder bescherming bij de ladderwagen had opgesteld, dat in bijzijn van de machinist van de ladderwagen, de brandweerofficier - zijn de brandweer dan militairen ?- en een inspecteur van -zijn- politie. De waarnemende burgemeester neemt daar qua veiligheid geen aanstoot aan, want zegt hij " Omtrent het veiligheidsprobleem van een omstaander, vertrouw ik op mijn mensen van politie en brandweer dat zij dit ter plaatse correct inschatten. Ik weet dat waar dit nodig is mijn mensen ingrijpen ", einde citaat. 

De burgemeester zijn mensen van de politie en brandweer kunnen de situatie blijkbaar dan toch niet zo goed inschatten en dit is geen alleenstaand geval in Aalter. De brandweerwagen is misschien geen hijskraan, maar de ladder is de lastarm van de gondel waarin twee personen werken uitvoeren, de arbeidswetgeving is dan ook van toepassing.

Wat baten kaars en bril ....

Het is een algemene en reeds lang bekende maatregel dat niemand zich binnen de draaicirkel van een hijstoestel, hier de ladderwagen, mag bevinden, er is daarover ook een Europese richtlijn - inzet -, maar wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil, of dit "in het land van de blinden is eenoog koning".  

-- einde update 1 20:01 27/12/2019

Iets voor de middag reden brandweerwagens met de gekende toeters en bellen -voorpost, ladder- en pompwagen -gevolgd door de politie- naar een alleenstaande woning aan de Heirstraat te Lotenhulle. Veel spektakel was er niet, dus ook geen camera's, hoogstens enkele buren die de bluswerken in 't oog hielden en onderling met gebaren commentaar leverden. De brandweer Meetjesland had het probleem snel opgelost, ze hadden zo te zien meer werk met hun kluwen materiaal en het achteraf kuisen van de schouw.De uitleg op de website van brandweerzone Meetjesland wat gratis is en wat niet, is onduidelijk, nogal wiedes, de politiek moet altijd een achterpoortje hebben om de vriendjes te bevoordelen. 

Schouw kuisen niet verplicht?

Iemand op 2e kerstdag bij de brandweer of de gemeentelijke diensten van Aalter bereiken, is een utopie, we hebben dus niet kunnen achterhalen of er in het Tsejvengehucht n of andere regel is die het kuisen van zo'n schoorsteen zou verplichten, Vlaanderen heeft daarvoor wel regels, schoorstenen van individuele -decentrale- stooktoestellen is niet verplicht.


Morsum Magnificat wil weten wie deze interventie betaalt, zij die de oorzaak zijn of de belastingbetaler?

Privacy.

Wanneer we de betrokken familie om een reactie over het kuisen van de schoorsteen willen polsen, krijgen we een dame aan de telefoon in de stijl van een volwaardige Tsjevenmentaliteit die we ondertussen in Aalter al eerder hebben kunnen ervaren. De dame, wars van alle kennis ter zake, schermt meteen met hun privacy en wenst geen commentaar te geven. Over hun privacy hebben we toch grote twijfels, ze prijken op de website van Aalter met hun adres en telefoonnummer onder de "Bloedgevers" in Aalter, dus even goochelen en we hebben ook via het internet hun adres en telefoonnummer.

 Veiligheid ....

Wat is de functie van de politie bij zo'n schouwbrandje? De inspecteur -cirkel-  die blijkbaar de fotograaf -Morsum Magnificat- in het oog heeft, zou beter de persoon die zich daar zonder enige PBM - pijl - binnen de draaicirkel van de brandweerladder bevindt, wegsturen - k al zou dat de bewoner zijn -, dt is de taak van de politie om toe te zien op de veiligheid, alhoewel....  ze zijn op priv terrein niet bevoegd. De brandweerofficier draagt toch zijn PBM.... 


Wie betaalt.

Het is een feit dat de brandweer en de politie enkele uren aan dat schouwbrandje op kosten van de belastingbetaler, uren actief waren, deze redactie zal Aalter interpelleren wie voor die kosten mag opdraaien, het misbruiken van belastinggeld kan niet met de mantel van de privacy worden gedekt, privacy die ze in de werkelijke zin van het woord niet meer hebben omdat ze zichzelf via de website van gemeente Aalter en via het internet publiek maakten. 

Wordt vervolgd, we zijn de gazet niet. 
 
Artikel n: 12-19-7532
Geplaatst: 15:53 26/12/2019

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 03 januari 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.