Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5899280
Laatste artikelen
Lotenhulle: Beroep bij de Raad van State tegen Ministerieel Besluit Diependaele.
Radioamateurs uit Moerbeke laten illegale antennemast binnenkort verwijderen.
Lijkenpikkers in Houthalen-Helchteren dixit politieagent CARMA-Update1
Ook Will Tura is, zoals tienduizenden anderen, een kleine zelfstandige.
Apotheker Fernand Haesbrouck is niet de enige die kritiek heeft en verrast is.
CO-Vergiftiging Zulte: Hoe lang onderzoekt het parket die zaak nog?
26 november 2019
Waarom heeft het parket zoveel tijd nodig om een pand op conformiteit te onderzoeken?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.240.500
Zulte, 26 november 2019.

Het wordt Morsum Magnificat overal moeilijk gemaakt om haar werk te doen, ook in de co- vergitiging te Zulte, maar we verzetten ons tegen die boycot en zetten het werk in het kader van het algemeen belang verder. We hebben de beweringen van de eigenaar dat met de woning alles in orde is, voorgelegd aan het Parket te Gent en het blijkt dat het onderzoek nog steeds loopt, de bewering van de eigenaar zou dus niet kloppen. Het Parket te Gent is met informatie nu wel heel wat gereserveerder dan voordien en wij worden geconfronteerd met vragen over onze beweegredenen en een perskaart  -die hen al eerder ter identificatie via mail was toegestuurd-. Parketten kiezen hun journalisten met wie ze willen werken, alles mag immers niet naar buiten komen, bepaalde potjes moeten altijd gesloten blijven en het zijn uitgerekend die stinkende potjes die Morsum Magnificat steeds weer open maakt.


Waarom mocht VTM tijdens de tussenkomst van de hulpdiensten in de vroege morgen filmen? VTM pampert niet aflatend de brandweer en de politie, voorbeeld daarvan zijn de uitzendingen van Luk Alloo bij de WPR. Dat een journalist kennis mag nemen van die informatie en inhoud radiocommunicatie is pure schending van de privacy, de politie gaat daardoor uit persgeilheid haar boekje te buiten. Het is dan nogal wiedes dat VTM veel meer mag dan anderen en onterecht -onwettig- uit de 1e hand informatie kan bekomen.  

Onderzoek?

Morsum Magnificat maakt bij de parketmedewerker VDS op haar beurt de opmerking dat een wooncontroleur voldoende heeft aan een paar uren om een pand qua conformiteit aan de Vlaamse Wooncode te toetsen en vraagt zich af waarom het Parket er dan zo lang over doet? Morsum Magnificat maakt het parket in Gent duidelijk dat wij niet vergeleken moeten worden met de klassieke pers en wij ons nog altijd de vraag stellen wie VTM over dit voorval in Zulte zo snel heeft geïnformeerd, waarop het Parket antwoordt "dat doet niet ter zake"! Morsum Magnificat onderzoekt al vijf jaar de conformiteit van de te huur aangeboden panden en dat resultaat is rampzalig.


Onderhoud van de woning is blijkbaar zo te zien ver zoek, er zou ook insijpeling van water zijn.

Pers, Politiek en Parket.

Morsum Magnificat sprak over de conformiteit van de woning ook reeds met de burgemeester van Zulte die de lippen stijf op elkaar hield. In eerste instantie wilde het parket in Gent wel kwijt dat er diverse pv's waren opgesteld, maar enkele dagen later geven ze plotseling geen informatie meer, we moeten dus daarover niet meer bellen, klinkt het. We trekken de conclusie dat het Parket de zaak onderzoekt en dan wordt het stil en mogen we niets meer weten. De klassieke pers loopt ondertussen mee in het gareeltje en de persvrijheid is een ijdel begrip.

Bulgarije.

Het gezin is, zoals de eigenaar E.V. beweerde, inderdaad terug naar Bulgarije, dat werd eveneens bevestigd door de werkgever van de overleden Bulgaarse persoon en het aldaar -in Bulgarije- verwerken van het rouwproces en het opvangen van de kinderen, de werkgever wil, verwijzend naar het rouwproces, niet veel kwijt.

Fluvius.

De door Morsum Magnificat aangekaarte onveilige elektrische aftakking van het belendend pand wordt bij Fluvius met prioriteit ingepland, ook dat probleem heeft Morsum Magnificat bij het Parket vernoemd. Hoe het mogelijk is dat niemand van de gemeente Zulte of Fluvius dat niet opmerkt is onvoorstelbaar en droevig en een bewijs hoever onze maatschappij in een moeras is herschapen.  

Waarvoor het parket zes maanden nodig had, deed Morsum Magnificat op één dag.

In de brand met elektrische oorzaak aan de Bessenlaan te Wezemaal had het Parket het niet bij het rechte eind toen ze de bewoner van brandstichting verdacht. Daarna deed een expert er zes maanden over om wat onzin neer te schrijven, Morsum Magnificat deed dat op één dag en uit het vonnis van de Rechter te Leuven bleek niet de stelling van de expert, maar deze van Morsum Magnificat de juiste te zijn. Iverlek diende bijna honderdduizend euro te betalen.

Andere artikels over de houding van de Parketten:

Artikel n°: 11-19-7509
Geplaatst: 17:44 26/11/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 26 november 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.