Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5899214
Laatste artikelen
Lotenhulle: Beroep bij de Raad van State tegen Ministerieel Besluit Diependaele.
Radioamateurs uit Moerbeke laten illegale antennemast binnenkort verwijderen.
Lijkenpikkers in Houthalen-Helchteren dixit politieagent CARMA-Update1
Ook Will Tura is, zoals tienduizenden anderen, een kleine zelfstandige.
Apotheker Fernand Haesbrouck is niet de enige die kritiek heeft en verrast is.
CO-Vergiftiging in Zulte: Burgemeester moet belendend pand op conformiteit controleren-Update2
19 november 2019
Zulte voert nog steeds geen verplicht conformiteitsattest in. Waarom niet, burgemeester?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.232.600
Zulte, 19 november 2019. 

Ander artikel 

-- Update 2

Alles in orde?

Na een nieuwe poging zijn wij erin geslaagd om vandaag van E.V. een reactie te bekomen. Volgens de dame is alles onderzocht en alles in orde bevonden, de sleutels werden teruggegeven. Op onze vraag of de politie bevoegd is om de conformiteit van een woning vast te stellen, reageert E.V. dat hun advocaat alles met de politie geregeld heeft. Het gezin dat er al twee jaar woont zou nu teruggekeerd zijn naar Bulgarije. E.V. Had geen opmerking over de huurders, die hier tewerk gesteld waren. Vier jaar geleden is alles vernieuwd in de woning, vooraan is er al dubbel glas, achter niet. De verwarming zou niet zijn gebruikt omdat de bewoners blijkbaar hebben gezegd dat mazout te duur is. De verhuurder treft uiteraard geen schuld wanneer de huurder voor een verwarming kiest die co-vergiftiging veroorzaakt, maar of het pand echt voldoet aan de wettelijke normen blijft toch een vraag. 

Te koop.

Op onze vraag of het pand niet te koop is, zegt E.V. "we zijn er mee bezig ", we vragen of het niet te duur is, maar zegt E.V. " de garagist wil het voor niets ", het pand is dus toch te koop, het ziet er aan de voorkant nog redelijk uit, maar aan de achterkant is het toch wat anders.

NVDR.

Men beweert dat ook Fluvius is langs geweest en dat alles in orde zou zijn. Fluvius is inderdaad op donderdag 22 november rond twee uur in de namiddag aan de woning gezien, maar de aftakking voorkomens op de foto onder is in ieder geval onaangeroerd. Als men voor commentaar naar advocaten begint te verwijzen dan is dat meestal geen goed teken. E.V. Beweert dat alles in orde is, maar volgens het Parket te Gent waren er op 21 november al diverse PV's opgesteld.    

-- einde update 12 12:15 23/11/2019

-- update 1

En de "Wooninspecteurs"?

Deze redactie is bedreven en als ervaringsdeskundigen bekend met de laakbare en strafbare wijze waarop panden worden verhuurd en kunnen blijven verhuurd worden omdat de lokale besturen de ogen sluiten, burgemeesters uit electoraal gewin de malafide verhuurders, die vaak kapitaalkrachtig zijn, de hand boven het hoofd houden. Het gesprek dat deze redactie met de burgemeester van Zulte had was op dat vlak niet erg bemoedigend, de burgemeester verstopte zich achter personeelsgebrek, nogal wiedes, alles wat in dit land fout loopt kan bij gebrek aan handhaving niet of nauwelijks beteugeld worden.

Pand te koop.

Het betreffende pand zou voor een veel te hoge prijs te koop zijn aangeboden, het gaat om een bedrijfspand waar, zo blijkt, drie ondergrondse stookolietanks aanwezig zijn, één ervan met 20.000 liter inhoud. Hopelijk doet OVAM hier haar werk, of nog beter, de gemeentelijke milieudienst van Zulte! 

Dit is de theorie, de "bla,bla" in de door de Vlaamse Overheid verdeelde teksten, in de praktijk komt de Wooninspectie met haar "bestraffing" niet eens aan bod, het Parket vordert een branddeskundige terwijl er geen brand is geweest! 

Parket.

Morsum Magnificat stelde de vraag aan het Parket van Oost Vlaanderen waarom in casu geen Wooninspecteurs worden ingeschakeld, dat zijn ambtenaren die de bevoegdheid van OGP -officier van gerechtelijke politie- hebben, bekend zijn met de woonkwaliteit zoals dat in de Vlaamse Wooncode is opgenomen. Het Parket laat weten dat er in die zaak een meer gespecialiseerd magistraat werd aangesteld, er werden al diverse PV's opgesteld. De manier waarop de branddeskundige in beelden van VTM !! dat individueel gastoestelletje onderzoekt is lachwekkend! Het Parket moet het verbrandingsattest van de laatste twee jaar opvragen zoals dat in artikel 6 van het BVR van 6 december 2006 -opsomming niet limitatief- is voorzien. Bij het in huur geven van een pand, moet de eigenaar dat attest aan de verhuurder overhandigen, dat is heel simpel!

-- einde update 1 12:40 20/11/2019 

Morsum Magnificat is de gazet niet en nog veel minder VTM waarvan wij ons hier afvragen wie hun bron is van dergelijke voorvallen. Morsum Magnificat behoort niet tot de lijkenpikkers van de klassieke pers en heeft geen bronnen binnen de hulpdiensten die, vanwege persgeilheid, telkens weer hun beroepsgeheim schenden. Morsum Magnificat heeft in het kader van het algemeen belang wel haar licht opgestoken en meteen op de burgemeester van Zulte, Simon Lagrange -Open Zulte-, laten schijnen. 

Open Zulte?

Morsum Magnificat heeft na een kort onderzoek achterhaald wie de eigenaar-s- van het verhuurde pand zijn, eigenaars die niet willen reageren behalve "bla, bla" van de pers, we weten dus niet wie de betreffende woning aan de Bulgaren heeft verhuurd, EV of RA als privépersoon, of een van hun bedrijven waarvan er een in januari 2019 gerechtelijk werd ontbonden. Burgemeester Simon Lagrange van Zulte mocht als volleerd persgeil politicus 's morgens vroeg al voor de camera's van VTM zijn waarheid komen poneren, maar aan Morsum Magnificat had de burgemeester bijzonder weinig te vertellen, kon, of erger, wilde op geen enkele vraag antwoorden, nogal wiedes wij zijn VTM niet! Morsum Magnificat wilde van de burgemeester ook weten hoeveel woningen in Zulte al onbewoonbaar werden verklaard, waarop de burgemeester alleen kwijt wilde dat zij het advies van Wonen Vlaanderen volgen. Volgende vraag zou zijn geweest, hoeveel gezinnen er nog in een onbewoonbaar verklaarde woning post factum blijven wonen, maar zo ver zijn we niet geraakt.

Gevaarlijke aftakking.

We zien dat de elektrische aftakking van het pand naast de woning waar door CO-vergiftiging twee Bulgaarse slachtoffers werden gevonden, gevaarlijk is -foto inzet-. Morsum Magnificat heeft aan de burgemeester van Zulte gevraagd of hij die woning, vermoedelijk van dezelfde eigenaars EV en RA, aan een kwaliteitsonderzoek gaat onderwerpen? Simon Lagrange maakt er zich vanaf door naar het Parket te verwijzen, maar dat is onzin omdat die woning aan n° 323 geen onderwerp uitmaakt van een onderzoek van het Parket omdat de slachtoffers in het naastliggende pand werden gevonden. 

De elektrische aftakking van de naastliggende woning is gevaarlijk, niet VTM, maar Morsum Magnificat informeerde de burgemeester, het Parket en Fluvius. Wij zien hier minstens drie inbreuken op het AREI.

Parket.

Bij het parket in Gent bevestigt men het onderzoek en er blijken al enkele PV's te zijn opgesteld, maar de eigenaar zou nog niet ondervraagd zijn. Morsum Magnificat -ook derden- kunnen zich niet van de indruk ontdoen dat het pand niet in orde is, dat kan Morsum Magnificat na vijf jaar onderzoek naar de conformiteit van woningen wel met kennis van zaken zonder binnen in de woning te kijken, beoordelen, de burgemeester van Zulte noemt dat "Magisch"! Het moet voor het Parket zeer eenvoudig zijn om vast te stellen of de woning aan de wettelijke voorschriften zoals artikel 2 van de wet van 20 februari 1991 en artikel 5 van de Vlaamse Wooncode voldoet. Het is eenvoudig voor het Parket om na te gaan of artikel 11 van het BVR van 8 december 2008 -verbrandingsattest CV- werd gerespecteerd en de stookinstallatie in orde is. Het moet zelfs blijken dat er drie ondergrondse stookolietanks aanwezig zijn ! Het zou voor het parket eenvoudig moeten zijn om na te gaan of de Vlarem II Wetgeving aangaande stookolietanks -art.17- werd gerespecteerd en nog eenvoudiger voor het Parket of er een verwarmingsaudit werd uitgevoerd! De wetten zijn er, maar ze worden niet toegepast en malafide verhuurders worden onvoldoende aangepakt. 

Wooninspecteurs.

We begrijpen ook niet dat het Parket geen wooninspecteurs inschakelt, een Expert die een individueel stooktoestelletje met gasflessen onderzoekt, daarbij de oude methode met de schroevendraaier toepast, roept hier veel vragen op. Het NICC voerde destijds onderzoek over de handel en wandel van Experts en dat resultaat was niet om over naar huis te schrijven.    

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel gesteund.      

Artikel n°: 10-19-7503
Geplaatst: 18:06 19/11/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 26 november 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.