Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6222826

Laatste artikelen
HORECA Hongerstaker meldt zich bij Morsum Magnificat-Update1
Staatsblad steeds uitgebreider over de te nemen coronamaatregelen.
Coronacircus: Het "Volk" doet zichzelf de das om-Update3
Europol ontmanteld illegale sigarettenfabriek in Nederland.
Commissie Wonen en de samensmelting van SVK en SHM-P1
Mina Asabbane thuisverzorging te Genk hoopt op gerechtigheid-Update1
03 oktober 2013
Beschuldigingen door Dokters van het Volk volgens Mina onterecht.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.231.800
Genk / Lanaken 01 oktober 2013

--- Update 1 14:10 4/10/2013
Zaak uitgesteld.
Met veel tegenzin heeft Rechter Croonenberghs deze morgen de zaak Mina Asabbane tot 6 december 2013 om half elf uitgesteld "dit is de laatste keer" zei de Rechter bij herhaling. Advocaat Matthias Kirsch loco Stephane Libeer, wilde met een juridisch technische ingreep dat uitstel bekomen. Het had te maken met de faling van de bvba Mina Asabbane -waartegen Hoger Beroep loopt- en het feit dat de curatoren er zouden moeten bij betrokken worden, maar Rechter Croonenberghs was het daar niet mee eens en veegde de eis van tafel.

Besluiten.
De Rechter beklaagde zich ook bij de advocaat van Mina Asabbane omtrent het niet eerder indienen van de besluiten, meester Sylvia Van Meervenne van het kantoor Jan Vande Moortel uit Gent reageerde wijselijk niet; Rechter Croonenberghs had immers geen gelijk, het kan in correctionele zaken,dat besluiten op de zitting worden overhandigd. Aan Mina Asabbane stelde Rechter Croonenberghs de vraag "u verstaat toch Nederlands",in casu een wel erg vreemde en ongepaste vraag.
-- Einde update 1

Advocaat Jan Vande Moortel uit Gent die tegen de faling van Mina Asabbane bvba op 25 juni 2013 uitgesproken te Tongeren, te Antwerpen Hoger Beroep aantekende, gaat vandaag voor de zitting in Antwerpen om uitstel vragen. De advocaat is niet te spreken over de wijze waarop zijn cliėnt wordt geviseerd en aangepakt, hier steekt politiek achter klinkt het zowel bij de advocaat als bij de betrokkene.

Riziv.
Morgen wordt voor de Correctionele Rechtbank te Tongeren de klacht van het Riziv behandeld. Eveneens volgens de advocaat heeft het Riziv hier post factum controles gehanteerd die niet met de realiteit overeenstemden waardoor een vertekend beeld is ontstaan.

Volhouden.
De affaire Mina thuisverzorging bvba en twee vzw's is niet eenvoudig. Bovendien is er een zuster van Mina die een rol speelt in het verhaal, familieleden verzochten met een gemotiveerde brief aan het Parket van Tongeren om collocatie van die zuster Rachida A., Mina zelf is er rotsvast van overtuigd dat zij wegens succes van haar werk en de snelle uitbreiding, een bedreiging is voor andere gelijkaardige bedrijven en politiek wordt afgerekend, ze noemt daarbij buiten de Dokters van het Volk, ook het Wit-Gele Kruis en het Genkse OCMW. Ze wil haar werk blijven verder zetten en hoopt op gerechtigheid.

Dokters van het Volk.
De beschuldigingen van Harrie Dewitte raken kant noch wal, zegt Mina, ik werkte daar op forfaitaire basis en had geen belang bij het opstellen van welk vals bezoek of prestatie dan ook. Zij zegt dat de Dokters van het Volk van het Riziv subsidie ontvangen zonder te moeten opgeven welke zorgen zij aan hun patiėnten bieden! De Dokters van het Volk en Harrie Dewitte misbruiken hun Riziv subsidies voor hun politieke activiteiten zegt Mina Asabbane. Harrie Dewitte wil er geen woorden meer aan vuil maken, anderen hebben ook genoeg last gehad met haar, zegt de Dokter van het Volk die, mede diens dochter Indra goede contacten heeft met de pers. Indra liet onlangs de Vrt voor wat het is en stapte naar het linkse Belang van Limburg waar ze meteen adjunct hoofdredacteur werd. Het is uitgerekend in dat Belang van Limburg dat Dewitte, via de pen van kontlikjournalist Chris Nelis, tegen Mina van leer mag trekken. Mina diende overigens tegen Nelis een strafklacht in bij de politie te Genk.

Schijnzelfstandige?
Aangezien Mina Asabbane ons het bewijs levert dat zij maandelijks een vast bedrag uitbetaald kreeg, lijkt het hier op een schijnzelfstandigheid waardoor de Dokters van het Volk zelf de staat belazeren. Deze zaak is dus nog niet van de baan.

Handelsrechter.
In deze zaak wordt ook de tussenkomst van een handelsrechter Andre D. genoemd, maar daarover moet er nog meer onderzoek gevoerd worden. De zuster van Mina mag zich in ieder geval verplaatsen met de Peugeot 206 van die handelsrechter en dat is vreemd.

MM_219_01_Mina_Genk.pdf

Artikel n° : 10/13/5127
Geplaatst : 5:07 3/10/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 12 november 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.