Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6015452
Laatste artikelen
Aalter: Geen "Gratuite" maar onderbouwde beschuldigingen.
Europol: Operatie Aphrodite richt zich op illegale goederen.
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: Deel I - P2
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
Rudy Bogaerts Overleden
24 oktober 2007
Hoofdredacteur PAF en Père Ubu overleden.


PERSBERICHT 24 oktober 2007 15:00u

We ontvangen van 't Scheldt onderstaand persbericht :
+++
Woensdag 24 oktober overleed Rudy Bogaerts als gevolg van een hartaanval. Hij was de uitgever en eigenaar van het succesvolle satirische Franstalige Père Ubu. De uitgave van  een ander Nederlandstalig satirisch blad mislukte omdat hij te veel tegenkanting ondervond.
 

Op vrijdag 19 oktober belde hij ons om ons proficiat te wensen voor het artikel over het proces "Van Themsche" in 't Scheldt. Op zaterdag 20/10 belde hij ons om te spreken over zijn plannen om in Père Ubu en"Paf" te integreren.
Jaren terug, toen hij begon aan zijn boek over Koning Boudewijn, beloofde hij ons dat wij in primeur een hoofdstuk in avant-première zouden krijgen. Het werk aan dat boek heeft lange tijd stil gelegen daar er veel druk op hem werd uitgeoefend om het niet te publiceren.
Om de haverklap werd hij gedagvaard door de laatste echtgenote van madame Onkelinx, ex-minister van justitie. Deze advocaat krijgt de meeste opdrachten van de overheid. Het is van één van de grootste schandes van de vorige regering. Het is bijzonder jammer dat de enige uitgever van een Franstalig Belgisch satirisch blad zo vroeg zijn pen definitief moest neerleggen. 

La gauche caviar is gelukkig. De corrupte Brusselse kliek PS-ers eveneens.
Wij bieden mevrouw Bogaerts en familie onze innige deelneming aan.
Bert Murrath
Hoofdredacteur
www.tscheldt.be

Van de redactie Morsum Magnificat.

In een gesprek met de redactie van Morsum Magnificat bevestigt Toon Stockelynck (fotograaf) vandaag het trieste nieuws, toon stuurde ons vandaag onderstaande foto.Rudy Bogaerts strijdmakker
voor een betere wereld gesneuveld
door een hartaanval

Rudy had een privéschool en Prins Laurent was destijds een van zijn leerlingen, Rudy haalde omtrent dat onderwerp onlangs nog het VRT journaal.
Rudy Bogaerts was ook hoofdredacteur van het bekende Père Ubu dat omwille van de satirische (en andere artikels) niet aflatend door Laurette Onckelincx en haar echtgenoot (Advocaat) juridisch werd achtervolgd, het kost mij een fortuin aan processen verklaarde Rudy ons onlangs nog aan de telefoon.
Rudy wilde het succes van Père Ubu ook in het Nederlands in "Paf " brengen, maar het werd een commerciële flop omdat Rudy overal werd tegengewerkt zodat Paf al, na enkele keren te zijn verschenen, stopte maar met Père Ubu ging Rudy onverdroten verder, nu is ook dat waarschijnlijk afgelopen want Rudy was de drijvende kracht achter Pére Ubu.
Rudy Bogaerts bezweek aan een hartaanval.

Wordt vervolgd.

Laatste update ( 04 januari 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.