Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
11879748

Laatste artikelen
MIVB Haalt op 22 mei haar oude trams uit het museum en het publiek mag meerijden.
Op avontuur met Infrabel / NMBS : Waarom reed treinbestuurder door rood sein?P1
Geneeskunde voor het volk: Balans na 2 jaar corona.
Open-Vld en de Sihame El Kaouakibi affaire.
CD&V : Ook een Katrien Partyka zou beter opstappen.
Tienen: Verhuurder werd op kosten gejaagd met installatie dure differentieel-Update1
17 januari 2022
6Na ingreep is er wat de veiligheid van de algehele installatie betreft, niets gewijzigd!
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.585.800
Tienen 17 januari 2022 

Dit is maatschappelijk relevante informatie over de
huurproblematiek en de veiligheid van goederen en personen 

-- Update 1
Toch geen differentieel van 0,03mA
Nu Morsum Magnificat de aansluiting van het stopcontact voor de waterverzachters tot in detail heeft uitgevlooid, blijkt dat er toch geen differentieel met zeer hoge gevoeligheid moet geplaatst worden, we komen daar asap in een artikel op terug. We zijn zeer teleurgesteld over de houding van de firma Van Marcke, ook dat zal gepubliceerd worden.
-- einde update 1
13:23 21/01/2022

De saga met de onveilige installaties in het gebouw aan de Oplintersesteenweg 217A gaat onverminderd verder. Nadat één huurder aan de bel trok worden de onveilige situaties zoals door de huurder is vastgesteld, ook door bevoegde diensten bevestigd. De eigenaar, een gewezen aannemer van bouwwerken die het pand optrok, stelt, wars van enige kennis, zogenaamde professionelen aan maar hoe kan iemand zonder voldoende kennis, oordelen over de kennis van anderen? Dat echte vakmensen tegenwoordig zeldzame wezens zijn, moeten wij hier helaas, in het kader van het algemeen belang en de veiligheid van personen en goederen, publiek maken.

Niets gewijzigd.
In artikel 5.3.5.3 "Differentieelstroominrichtingen" van het AREI is bepaald dat een differentieel -of meerdere, red- aan het begin van de huishoudelijke elektrische installatie moet geplaatst worden. Bij geen enkel van de 4 -waarvan 2 illegaal gebouwde- appartementen van dat gebouw aan de Oplintersesteenweg 217A is dat sinds het optrekken ervan in 1992 gebeurd!! In 2016 werden op de koop toe nog 4 stopcontacten bijgeplaatst die dienen om er waterontharders van Nord Rhein Water op aan te sluiten, een onaanvaardbare situatie omdat toestellen die met water te maken hebben, met een differentieel van 30 mA dienen beveiligd te worden wat hier in de verhuurde appartementen niet het geval was! Door de keuring van ATK uitgevoerd op 10 augustus 2021, werd dat probleem - en de niet aangepaste beveiliging van de XVB 3G2,5 mm² -  officieel vastgesteld. Op zaterdag 15 januari 2022 komt een elektricien genaamd Kris -dixit verhuurder- die in het 2-modulen kastje een peperdure Vynckier differentieel plaatst waarop alleen het stopcontact van de waterontharder is aangesloten, aan het begin van de elektrische installatie is er dus nog stééds geen differentieel geplaatst! 

Peperdure differentieel was niet nodig geweest ! 

Naast de automaat van 40A waaraan een 5G6 is aangesloten die het ALSB  van het appartement verbindt, werd een differentieel afgetakt die alleen dient voor de waterontharder! Artikel 5.3.5.3 van het AREI is dus door deze dure ingreep weer met de voeten getreden! Het had anders én goedkoper gekund. We hebben voor de kenners het eendraad schema van de schakeling met IGE-XAO software getekend.

Persoon zou Kris heten van de JP-Elektriciteitswerken uit Stekene maar dat bedrijf is sinds 6/9/2019 bij vonnis van de Ondernemingsrechtbank Gent afdeling Dendermonde failliet verklaard.   

Meer volgt asap we zijn de gazet niet die moet leven van de publiciteit en de abonnees, abonnees die wij niet hebben, zelfs niet willen hebben! We worden niet financieel gesteund maar politici maken bij Morsum Magnificat dan ook zeker de dienst niet uit, Morsum Magnificat is exclusief en verdient veel meer steun. 

Artikel: 01-22-8283
Geplaatst: 14:46 17/01/2022

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 23 januari 2022 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.