Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
10558811

Laatste artikelen
MIVB roept de pers op om privacy metrobestuurder te respecteren.
Tienen: Verhuurder werd op kosten gejaagd met installatie dure differentieel.
Wolvenschrikdraden: Journalisten van Mediahuis HN laten zich misleiden.
Tienen: Verkeersmaatregelen in Hakendover.
MIVB: Meer voertuigen, frequenties en nieuwe lijn.
Tienen: Kerstboom na heel wat tegenslagen met vijf uur vertraging geplaatst-MM-313-04
26 november 2021
5Uit een tuin uit Attenrode- Wever naar Tienen overgeplaatste spar wordt kerstboom.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.067.300
Tienen 26 november 2021-- Update 3
TWW Wel degelijk bevoegd.
Een gewezen arbeidsinspecteur beweert dat de arbeidsinspectie ingeval van zelfstandigen, niet bevoegd zou zijn, we verwijzen de man naar de ter zake wetgeving zijnde het Sociaal Strafwetboek - Wet van 06 juni 2010 dat in artikel 49 het volgende zegt: zie inzet.

Art.49 van de Wet van 06 juni 2010 -BS 01 juli 2010- is wat de zelfstandigen betreft duidelijk! De gewezen arbeidsinspecteur moet zich beter informeren.
-- Einde update 3
14:15 30/11/2021

-- Update 2
Van Egdom.
We stellen nu ook de vraag aan de preventieadviseur Van Egdom- Mariën, die weigert zijn naam te zeggen, of het een gewoonte is om personen met een zitharnas in de hijs te nemen? Helaas werd het snel een moeilijk gesprek en net als bij de boomkapper werd de telefoon ingelegd. 
 
Tewerkstelling Vlaams Brabant.
Vervolgens proberen we een reactie de bekomen bij de directeur van Tewerkstelling en Arbeid Vlaams Brabant-Limburg, maar Stefan Leuckx kan geen engagementen aangaan voor zijn hiërarchie en zal de vraag doorspelen naar het hoofdbestuur! Over veiligheid daar -s-preken ze veel over maar in de praktijk blijft daar vaak heel weinig van over, Morsum Magnificat levert daarvan nogmaals het bewijs, we zijn immers de klassieke pers niet en zéker niet ROB, de pamperpers van de lokale politiek.
-- einde update 2
17:36 29/11/2021  

Update 1.
Reactie van de boomkapper.
Op onze vraag of het niet wat geriskeerd is om zich op die manier in een zitharnas door de kraan te laten ophijsen , reageert de man " zo wordt dat altijd gedaan hé meneer, als ge klimt is dat juist hetzelfde hé meneer, ik hang liever aan een kabel te hangen dat is veel veiliger dan aan een boom. Ik heb nu geen tijd voor daar allemaal op te antwoorden, bel naar de gemeente hé, legt daarop de telefoon in ". Helaas heeft Tienen nog niet gereageerd, we hebben dan ook de vraag aan WASO/TWW gesteld. Tienen is als opdrachtgever gehouden om toe te zien op het respecteren van de veiligheid bij de uitvoering van werken door bedrijven die in haar opdracht werken komt uitvoeren, een risicoanalyse is daarbij - tijdelijke en mobiele werkplaatsen - verplicht. 
-- einde update 1
12:46 29/11/2021  

Het was in de planning voorzien dat de kerstboom vandaag in de late voormiddag op de grote markt zou verrijzen, maar wegens "allerlei", wat we nog gaan omschrijven, werd het kwart voor zes, ze zeggen dan "eind goed, al goed". Dat er geen ongevallen gebeurden is puur geluk, dat is behalve in ons artikel ook te zien op de website van ROB

Snelst.
Stad Tienen was er als de kippen bij om op haar website een artikel te plaatsen, nogal wiedes, de foto werd zelfs vanaf het stadhuis genomen. Helaas en ondanks dat Morsum Magnificat ter plaatse de hoogte met een Bushnell toestel als zijnde 20 meter heeft opgemeten, publiceert Tienen dat de boom 25 meter hoog is!

Geen klassieke pers.
Het was deze namiddag op de grote markt van Tienen guur weer, we hebben behoudens een vergissing van onzentwege geen klassieke pers gezien, er waren dan ook geen droogjes of natjes, toch had een warme koffie deugd gedaan. Op een bepaald moment werd aan een personeelslid gevraagd of "ze" iets wilde drinken, nogal wiedes dat de dame, die zich vlak naast de auteur van dit artikel bevond, daarmee direct instemde, daarop trokken ze naar een lokaaltje van het stadhuis.  

De door het transport gehavende Kaukasische zilverspar is vandaag om 17:43u met +/- 1,50m. in een rioolmond geplaatst, de boom steekt 20 meter boven het maaiveld uit. De firma die de verlichting moet plaatsen kan met die hoogte rekening houden. Misschien hebben ze die boom dankzij de publiciteit van VRT wel kunnen vinden?

Meer volgt, we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit, Morsum Magnificat is exclusief en verdient meer steun.

Artikel: 11-21-8230
Geplaatst: 18:47 26/11/2021

Erik Verbeeck - onafhankelijk journalist - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 30 november 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.