Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
10558774

Laatste artikelen
MIVB roept de pers op om privacy metrobestuurder te respecteren.
Tienen: Verhuurder werd op kosten gejaagd met installatie dure differentieel.
Wolvenschrikdraden: Journalisten van Mediahuis HN laten zich misleiden.
Tienen: Verkeersmaatregelen in Hakendover.
MIVB: Meer voertuigen, frequenties en nieuwe lijn.
Tienen: Wijzigingen programma "Wintermagie in Tienen".
24 november 2021
Coronacijfers gaan nog steeds de verkeerde richting in. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.013.000
Tienen 24 november 2021

Zoals bekend heeft het Federaal Overlegcomité strengere maatregelen opgelegd en dat heeft zijn invloed op de programmatie van "Wintermagie in Tienen

Herdenkingsmoment corona.
Tijdens het ingetogen herdenkingsmoment corona op donderdag 9 december 2021 kan iedereen doorlopend tussen 19.00 en 21.00 uur een theelichtje en koperen nageltje achterlaten in de kerktuin en even stilstaan bij de voorbije periode.

Kerstverlichting wel, maar geen DJ.
De kerstverlichting wordt op vrijdag 10 december 2021 aangestoken. De prachtige feestverlichting en reusachtige lichtsculpturen zullen voor een feeërieke sfeer zorgen. De DJ-set die avond wordt geannuleerd.

Theater Tol.
Tijdens het openingsweekend van "Wintermagie in Tienen" op zaterdag 11 en zondag 12 december 2021 kunnen de voorstellingen van Theater Tol plaatsvinden zoals gepland, weliswaar met de nodige maatregelen van de stad om dit event veilig te laten verlopen. In de praktijk betekent dit dat er bij het bepalen van het aantal plaatsen rekening gehouden werd met voldoende ruimte per persoon en dat een Covid Safe Ticket en mondmasker verplicht zijn.

Kerstmarkt 
De kerstmarkt vindt gaat door maar wel in een aangepaste versie. Wie een drankje of hapje wil consumeren aan de kraampjes, of een cadeautje wil kopen, zal eerst naar de infostand moeten gaan voor een polsbandje dat op vertoon van het Covid Safe Ticket gegeven wordt. De stad voorziet een open opstelling van de chalets en zitplaatsen, zodat iedereen veilig op de kerstmarkt kan vertoeven. Een mondmasker is verplicht. Stewards en de gemeenschapswachten houden toezicht.

Huis van de kerstman.
Het huis van de kerstman opent dit jaar zijn deuren niet en het winterschaatsdorp wordt dit jaar opgesteld zonder ijspiste omdat de uitbater een ijspiste om diverse redenen niet haalbaar acht. Wél wordt een nostalgische carrousel opgebouwd. 

Totemannenbak.
De Totemannenbak op zaterdag 11 en zondag 12 december 2021 gaat wel door en op zondag 19 december 2021 zorgt de Coca Cola X-mastruck voor een leuk extraatje. Op donderdag 6 januari 2022, dus op Driekoningen, krijgen kinderen die verkleed zijn als een koning een kleine verrassing aan de infostand van de kerstmarkt. 

Shoppen. 
Tijdens de koopweekends en op zondag 2 januari 2022 kan nog steeds gebruik gemaakt worden van de kerstbus, die shoppers vanuit de deelgemeenten gratis naar het stadscentrum en ook weer naar huis brengt.

Nieuwjaarsreceptie geannuleerd.
Het nieuwe jaar wordt dit jaar niet gezamenlijk ingezet want de nieuwjaarsreceptie op zondag 2 januari 2022 wordt geannuleerd.

Veilig genieten.
Ondanks de wijzigingen aan het programma, kunnen bezoekers in Tienen nog steeds op een veilige manier van een winter magische sfeer genieten. 
Alle informatie is terug te vinden op www.wintermagietienen.be.

Bron: Stad Tienen
Bewerking: jvds

Artikel: 11-21-8229
Geplaatst: 21:45 24/11/2021
Laatste update ( 27 november 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.