Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
10558760

Laatste artikelen
MIVB roept de pers op om privacy metrobestuurder te respecteren.
Tienen: Verhuurder werd op kosten gejaagd met installatie dure differentieel.
Wolvenschrikdraden: Journalisten van Mediahuis HN laten zich misleiden.
Tienen: Verkeersmaatregelen in Hakendover.
MIVB: Meer voertuigen, frequenties en nieuwe lijn.
Europol: Oplichters gedeactiveerd in Italie.
24 november 2021
Crimineel netwerk zou meer dan 14 miljoen hebben witgewassen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.013.000
Den Haag 24 november 2021

Het Italiaanse financiŽle korps, de Duitse politie van Duisburg en de Zwitserse politie van het kanton Luzern hebben, ondersteund door Europol en Eurojust, een crimineel netwerk ontmanteld dat betrokken was bij fraude met openbare middelen. De fraude werd gepleegd door het gebruik van zogenaamde "witte" energie-efficiŽntiecertificaten, waarbij criminelen vervolgens de illegale opbrengsten hebben witgewassen. 

Resultaten.
De actiedag op 23 september 2021 leidde tot:
- 20 arrestaties waarvan 4 in Duitsland, 15 in ItaliŽ en 1 in Zwitserland.    
- Er werd Activa met een waarde tot Ä 41 miljoen werden bevroren, inclusief bankrekeningen, financiŽle activa, onroerend goed en cryptocurrency.

27 miljoen euro subsidies.
Tussen 2016 en 2020 verkreeg het criminele netwerk op illegale wijze certificeringen voor energie-efficiŽntie zogenaamde ďwitteĒ certificaten, terwijl het subsidies ontving via fictieve projecten. De zogenaamde TEE-certificaten worden toegekend voor energie-efficiŽntie door de nationale Italiaanse regelgevers. De verdachten gebruikten valse facturen als bewijsstukken en vroegen subsidies aan bij de Italiaanse autoriteiten. In totaal heeft het criminele netwerk op illegale wijze ongeveer Ä 27 miljoen aan subsidies verkregen uit landelijk verspreide fondsen. 

Fictieve facturen.
Vervolgens maakten ze de illegale opbrengsten over naar bankrekeningen in Duitsland, Zwitserland en andere Europese landen. De betalingen werden gedaan op basis van fictieve facturen, die beweerden transacties te tonen, zoals de aanschaf van zonnepanelen. De criminele winsten werden vervolgens ingetrokken en het geld teruggevoerd naar ItaliŽ, terwijl een percentage naar een aangesloten witwasnetwerk ging. Met die regeling hebben de verdachten ruim 14 miljoen euro witgewassen. Onderzoekers identificeerden 113 personen die verdacht werden van betrokkenheid bij dit criminele plan

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel: 11-21-8228
Geplaatst: 21:39 24/11/2021

Laatste update ( 27 november 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ģ - Alle rechten voorbehouden.