Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
10053742

Laatste artikelen
Tienen kondigt voor de komende periode het afsluiten van straten af.
Tienen: Kerstboom na heel wat tegenslagen met vijf uur vertraging geplaatst-MM-313-04
Tienen: Wijzigingen programma "Wintermagie in Tienen".
Europol: Oplichters gedeactiveerd in Italie.
MIVB test nieuw veiligheidssysteem uit.
Tienen: Fluvius System Operator wijzigt weer planning plaatsing digitale meters.
28 oktober 2021
Elektrische installaties die niet voldoen aan het AREI mogen niet in dienst blijven.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.823.000
Tienen 28 oktober 2021

De plaatsing van digitale meters voor gas en elektriciteit voor het pand aan de Oplintersesteenweg 217A werd met de aanplakking van een affiche slechts twee dagen voordien aangekondigd, terwijl de wet "vijf dagen" zegt. De schuld daarvan zou bij de eigenaar van het pand liggen. Omdat de wijze waarop de aankondiging gebeurde onwettig is, werd bij Fluvius System Operator bezwaar ingediend, waardoor Fluvius niet anders kon doen dan de geplande werken voor 13 oktober 2021 af te gelasten. Aannemer APK verplaatste de werken naar 2 november 2021.  Nu het bijna zo ver is, stopt Fluvius een nieuw bericht in de bus met de melding dat de werken op 15 november 2021 worden uitgevoerd.

DNB Fluvius System Operator verantwoordelijk.
Gezien het feit dat er dit jaar bij deze redactie bij de plaatsing van digitale meters, al drie ernstige ongevallen bekend zijn, moeten vragen worden gesteld over de wijze waarop de installatie gebeurt, Morsum Magnificat heeft daarover al wat onderzoek gevoerd en daaruit blijkt dat de aannemers qua prijs, onder zware druk staan en onverantwoorde risico's nemen waardoor ongevallen bij werken onder spanning onvermijdelijk worden en dat is wat er gebeurt. Bij de bepaling van de prijs speelde Unit-T, een onderdeel van Telenet, een belangrijke rol, we probeerden van Ton Bosters van Unit-T een reactie te bekomen maar dat lukte nog niet echt.  

Ieder betrokken persoon moet protesteren.
Voor de geplande uitvoering aan de Oplintersesteenweg 217A werd Wim Den Roover directeur netuitbating Fluvius System Operator CV met een aangetekend schrijven van 27 oktober 2021 voor diens verantwoordelijkheid geplaatst. Wim Den Roover is bij de ontploffing in Wilrijk wegens ter zake onkundige advocaten de dans ontsprongen, wanneer Fluvius System Operator CV  op voorhand in kennis is gesteld en er mocht dan iets gebeuren zal dat niet het geval zijn. In huidig geval gebeurt dat tweevoudig, primo; er zijn de niet conforme gevaarlijke elektrische installaties van de vier appartementen en die van de handelszaak, Wim Den Roover ontvangt in dat aangetekend schrijven de formele bewijzen die eerder ook al aan de burgemeester van Tienen, Katrien Partyka, -CD§V- werden overhandigd, secundo; wordt ingenieur Wim Den Roover ook verwezen naar de volgens het AREI onwettige wijze waarop de digitale meters worden aangesloten. Aan de hand van de hier gepubliceerde brief EVS21101584 heeft iedereen waar digitale meters worden geplaatst een voorbeeld hoe Fluvius System Operator voor haar verantwoordelijkheid en / of in gebreke dient te worden gesteld, geen enkele aftakking voldoet immers aan de wet!

De Struisvogels op het Kabinet Demir. 
Bij de Vlaamse Regering, die wat de slimme meters betreft de lakens uitdeelt, hebben we contact gehad met Dirk Meire maar die reageerde kort als een Struisvogel " ... Dank voor de informatie, het is een gekend verhaal. Ik ga daar nu verder niet op ingaan, maar ga het wel intern opvolgen ... Vriendelijke groeten ... " einde citaat.

Dit is crimineel en mag Fluvius System Operator niet in dienst laten!

Kabels VOB van 3G2,5 zijn hier voor stopcontacten van de waterontharders van Nord Rhein Water met een automaat van 40 Ampère beveiligd, Fluvius System Operator CV is nu daarvan officieel geïnformeerd en mag die elektrische installaties niet in dienst nemen, vooral wanneer een erkend organisme ATK dat bevestigde. De verhuurder is op de hoogte maar onderneemt niets! Ook de burgemeester van Tienen sluit de ogen. 

Kabel minstens 10 mm².
We leveren hier het formeel bewijs, dat abonnees nooit de kabel tussen de meter van de DNB en hun voedingspunt moeten aankopen. In het technisch document SAP 3002462 krijgt de uitvoerende aannemer de opdracht er op toe te zien, dat de verbindingskabel minstens tien vierkante millimeter bedraagt en indien dat niet het geval is - wat op vele plaatsen een feit is - moet de aannemer die kabel vervangen! Bij de appartementen aan de Oplintersesteenweg werd een kabel van 6 mm² gebruikt en die kabels zouden dus ook moeten vervangen worden. 

Meer volgt asap we zijn de gazet of de Vrt niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit.

Artikel: 10-21-8193
Geplaatst: 10:40 28/10/2021

Erik Verbeeck - Onafhankelijk journalist - Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 28 oktober 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.