Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
11879569

Laatste artikelen
MIVB Haalt op 22 mei haar oude trams uit het museum en het publiek mag meerijden.
Op avontuur met Infrabel / NMBS : Waarom reed treinbestuurder door rood sein?P1
Geneeskunde voor het volk: Balans na 2 jaar corona.
Open-Vld en de Sihame El Kaouakibi affaire.
CD&V : Ook een Katrien Partyka zou beter opstappen.
Tienen: Slechts één van de twee illegaal gebouwde appartementen ongeschikt verklaard.
10 oktober 2021
De bewijzen van "Onbehoorlijk bestuur" in Tienen stapelen zich op.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.757.500
Tienen 10 oktober 2021.

Dit is maatschappelijk relevante informatie dat het algemeen belang dient en een schrijnend voorbeeld van de huurproblematiek dat wij hier helaas als betrokken partij publiek maken,  de klassieke pers zijn de dragers van het systeem en de politici de hoeren van de klassieke pers.   

Je moet het als aannemer, eigenaar en verhuurder, maar kunnen presteren, maar in Tienen kan dat! Aannemer A. uit Bunsbeek bouwde in 1992 een pand met op het gelijkvloers een handelsruimte en boven twee appartementen, stiekem werden twee appartementen bijgebouwd. De overtreder probeert de zonder vergunning gebouwde appartementen te regulariseren, eerst bij Tienen, vervolgens bij de provincie en tenslotte bij de minister, maar alles was tevergeefs.

Onbehoorlijk bestuur in Tienen.
Het lokaal bestuur van Tienen bestaande uit alle politieke kleuren, kende een huisnummer toe, nutsleidingen werden aangelegd, maar verder legden ze, qua handhaving, de overtreder geen strobreed in de weg. In het document van het CBS van 01 december 1993 lezen we " Gezien het naleven van de bouwvergunning niet meer mogelijk is (tussenverdiep - studio is reeds uitgevoerd)", doet de dienst Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu het voorstel tot herstelmaatregel -die niet meer kan !!- om een bouwtaks van 6581 Bef te betalen, Tienen formuleert dat als volgt " betalen van een geldsom gelijk aan de meerwaarde die het goed door de overtreding heeft bekomen ", einde citaat.

Niet één maar twee studio's!
In het document van 01 december 1993 van het CBS is er sprake van "studio", dat is enkelvoudig, maar er werden zonder vergunning twee appartementen van 53 m² gerealiseerd! Stel dat die appartementen sinds 1994 aan 400 € verhuurd zijn, dan is dat over een periode van 27 jaar een bedrag van 259.200 euro, wellicht hebben de huurders van deze twee illegaal gerealiseerde appartementen de kosten van het ganse gebouw met nog een commerciële ruimte  -eerst verhuurd aan een bakker, dan aan de CERA bank en nu frituur- en twee appartementen, betaald. De 2 eigenaars waaronder de bvba Bouwbedrijf A. uit Glabbeek betalen slechts een Kadastraal Inkomen van 3.787 euro, maar het onderhoud waarmee het KI rekening houdt, doen ze quasi niet.

Slechts één van de twee illegaal gebouwde appartementen is ongeschikt verklaard ...... toch is er veel meer aan de hand, burgemeester Partyka -CD&V- weigert hier de brandweer haar werk te doen. 

Ongeschikt.
Op de koop toe zijn de appartementen ongeschikt, er is nu na een woningcontrole van 9 september 2021, op 04 oktober 2021 slechts één appartement door de burgemeester ongeschikt verklaard, terwijl zéker het tweede illegaal opgetrokken appartement 20177A/002 eveneens ongeschikt is, maar ook hier komt het onbehoorlijk bestuur in beeld. 

Beroepsleugenaar.
De verhuurders hebben een beroepsleugenaar onder de arm genomen, de huurders verzetten zich er zeker niet tegen om hen de nodige herstellingen te laten uitvoeren, maar het appartement is geen publiek toegankelijke plaats, het is een woonst op hoofdverblijfplaats, de huurders zijn op rust gestelde maar nog actieve personen en moeten niet opdraaien voor de wanprestaties van de verhuurders. Herstellingen kunnen worden uitgevoerd, mits er tijdige en concrete afspraken gemaakt worden.       

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit. 

Artikel: 10-21-8172
Geplaatst: 12:41 10/10/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 17 oktober 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.