Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
10054123

Laatste artikelen
Tienen kondigt voor de komende periode het afsluiten van straten af.
Tienen: Kerstboom na heel wat tegenslagen met vijf uur vertraging geplaatst-MM-313-04
Tienen: Wijzigingen programma "Wintermagie in Tienen".
Europol: Oplichters gedeactiveerd in Italie.
MIVB test nieuw veiligheidssysteem uit.
Europol: Inbeslagname van nepkleding en luxeartikelen in Spanje.
29 juli 2021
Meer dan zestien miljoen euro in beslag genomen en acht verdachten gearresteerd.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.230.200
Den Haag 29 juli 2021

Ondersteund door Europol hebben de Spaanse Guardia Civil, de Portugese Nationale Garde en de Autoriteit voor Voedsel- en Economische Veiligheid een georganiseerde misdaadgroep ontmanteld die betrokken was bij de productie en handel in namaakkleding, accessoires en luxegoederen. 

Frans-Spaanse grens.
Door een verklaring van een vereniging van merkvertegenwoordigers werd het onderzoek in 2019 in gang gezet. De vereniging maakte melding van de verkoop van namaakgoederen in de Spaanse steden La Jonquera en Els Límits, dicht bij de Frans-Spaanse grens. De Guardia Civil heeft een georganiseerde misdaadgroep achter die activiteit ontdekt. 

Meer dan 20 winkels doorzocht.
De verdachten importeerden verkoopklare namaakartikelen uit Portugal, die daar werden vervaardigd. Ze kochten ook merkloze producten waaraan ze verschillende namaak labels toevoegden die uit China waren geďmporteerd. Ze embosseerden bijvoorbeeld metalen labels op merkloze riemen en tassen. Al deze artikelen werden vervolgens als echt verkocht in verschillende winkels in de omgeving. Tijdens het hele onderzoek werden meer dan 20 winkels doorzocht die de namaakartikelen verkochten. In totaal wordt de waarde van de tijdens de actiedag in beslag genomen kleding, leren accessoires en schoenen geschat op 16,5 miljoen euro.

De actiedag op 21 juli 2021 leidde tot:
- 13 locatiezoekopdrachten 
- 8 verdachten gearresteerd 
- 33 verdachten gemeld bij justitie
- Inbeslagnames waaronder meer dan 60 000 namaakartikelen ter waarde van ongeveer € 16,5 miljoen -kleding, lederen accessoires, schoenen-, 212 kg metalen etiketten van verschillende merken, ongeveer € 24.000 in contanten, drukplaten, elektronische apparatuur en documenten

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel: 07-21-8114
Geplaatst: 15:25 29/07/2021

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.