Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
10053701

Laatste artikelen
Tienen kondigt voor de komende periode het afsluiten van straten af.
Tienen: Kerstboom na heel wat tegenslagen met vijf uur vertraging geplaatst-MM-313-04
Tienen: Wijzigingen programma "Wintermagie in Tienen".
Europol: Oplichters gedeactiveerd in Italie.
MIVB test nieuw veiligheidssysteem uit.
Huurders moeten Wonen Vlaanderen nu allemaal om woningkwaliteitcontrole verzoeken-MM-309-03
16 juli 2021
Ambtenaren sturen huurders condito sine qua non, onterecht naar de gemeenten.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.178.100
Tienen 16 juli 2021

MM_309_03_A_Tienen_illegale_appartementen.pdf
Beroep op 22 december 1994 door de minister verworpen.

Correctie
 19:34 22/07/2021
Vital Valkeniers wel Open - Vld maar geen burgemeester, Vital Valkeniers ondertekende de documenten van het Schepencollege van 18 augustus 1993  voor de Burgemeester en Schepenen en niet als burgemeester.

Update 1

Jurist Wonen Vlaanderen informeert.
Wij moeten allemaal advocaat worden en dan nog niet de eerste de beste! Het moet blijken dat de procedure om een woningkwaliteitscontrole aan te vragen met de Vlaamse Codex Wonen 2021 is gewijzigd en dat in de Belgische Staatsgazet op 8 december 2020 werd gepubliceerd! Wel opletten dat die publicatie 669 bladzijden bevat! 

Lokale besturen de oorzaak.
Sinds Liesbeth Homans N-VA  minister van Wonen werd, worden aan de lokale besturen op gebied van wonen steeds meer - onterecht !,red- machten verleend, dat terwijl die lokale besturen nota bene oorzaak zijn van de ellende op de huurmarkt! De lokale besturen waren reeds door de wet van 8 augustus 1980 bevoegd om toe te zien, maar dat hebben ze om hun politiek blazoen niet te besmeuren, met alle gevolgen van dien voor vele gedupeerde huurders, niet gedaan. 

Tienen niet anders.
De Open- Vld burgemeester Vital Valkeniers heeft in 1993 niets ondernomen om het bouwmisdrijf in de zin van 2 illegaal gebouwde appartementen te sanctioneren of om een herstelvordering te verzoeken! Nu zou de burgemeester van Tienen Katrien Partyka - CD&V- de toelating moeten geven om een conformiteitsattest af te leveren! Lokale besturen zijn het vergif voor het in stand houden van niet conforme huurpanden.


Dat zegt de nieuwe Codex ! 

Meer volgt asap.

-- Einde update 1
11:00 20/07/2021

Vandaag 16 juli 2021 weet een ambtenaar van Wonen Vlaanderen Limburg, Chantal S., nog altijd niet dat k huurders van een pand, rechtstreeks een woningcontrole bij Wonen Vlaanderen kunnen aanvragen! Bij Wonen Vlaanderen verwijst men maar al te graag naar het lokale bestuur die wat de "non" conformiteit van panden betreft, bakken boter op hun hoofd hebben en massaal de wet van 8 augustus 1980 tot hervorming van de gewesten overtreden!? Morsum Magnificat leverde daarvan meer dan voldoende bewijzen, OCMW's en zelfs de huurdersbond niets ondernemen wanneer er bij hen geklaagd wordt.

Tienen niet anders.
Dat Wonen Vlaanderen hier naar Tienen verwijst, ligt heel moeilijk omdat Tienen hier een bouwmisdrijf in stand heeft gehouden en niet van de kleinste. Het College van Tienen weigerde op 18 augustus 1993 onder burgemeester Vital Valkeniers -Open Vld- een bouwvergunning voor twee appartementen, maar liet het verder zoals de kleur van de Open-Vld, blauwblauw ! De overtreder diende beroep in bij de Bestendige Deputatie en de minister maar kreeg desondanks geen vergunning, Tienen heeft geen herstelvordering gevraagd en heeft evenmin de Hoge Raad voor de Handhavingsuitvoering gevat, de overtreder kan al 28 jaar voor twee appartementen rustig blijven verhuren! 

Huurders kunnen k om een woningcontrole vragen.
Vandaag werd aan Chantal S. van de Limburgse afdeling van Wonen Vlaanderen in een mail met de neus op de wet ter zake gedrukt, ook de jurist van Wonen Vlaanderen en Luc Bollaert werden genformeerd. Huurders die twijfelen over hun rechten moeten de inzet -Art. 15. 1- van de betreffende wet bekijken en wie twijfelt over de conformiteit van een gehuurd pand moet Wonen Vlaanderen om een woningcontrole verzoeken, wie dat niet kan, mag MORSE-Press Vof daarover aanspreken.  

Artikel 15 1 van de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997, een wet die sommige ambtenaren van de Vlaamse -p- Overheid meer dan 20 jaar later, nog steeds niet kennen!  Een huurder kan k een woningcontrole aanvragen, laat het lokale bestuur links liggen, zij staan te vaak aan de kant van de verhuurder! 

De Woninghuurwet.
Een ander heikel artikel in de huurwet is 12 1 dat zegt dat huurcontracten die worden afsloten voor panden die niet voldoen aan artikel 12 1 van die huurwet, niet geldig zijn! Voor panden waarvoor een huurcontract is afgesloten die niet over een conformiteitsattest beschikken, is het huurcontract ongeldig !! 

Meer over dit onderwerp volgt asap, we zijn de gazet niet, we worden door niemand gefinancierd, we laten geen publiciteit toe en werven ook geen abonnees en belangrijk: de politiek heeft bij Morsum Magnificat geen enkele invloed, integendeel, zij kunnen, in tegenstelling tot de gazetten, onze pen niet vasthouden!

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur  -  Verantwoordelijke uitgever
 
Artikel: 07-21-8108
Geplaatst: 12:58 16/07/2021
Laatste update ( 27 juli 2021 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.