Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
10053779

Laatste artikelen
Tienen kondigt voor de komende periode het afsluiten van straten af.
Tienen: Kerstboom na heel wat tegenslagen met vijf uur vertraging geplaatst-MM-313-04
Tienen: Wijzigingen programma "Wintermagie in Tienen".
Europol: Oplichters gedeactiveerd in Italie.
MIVB test nieuw veiligheidssysteem uit.
Telenet Tienen: twintig jaar na de opkuis van het kabel-tv net -MM-308-03-Update2
25 juni 2021
Telenet moet haar installaties tot aan de tap onderhouden. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 8.919.500
Tienen 24 juni 2021

-- Update 2.

Morsum Magnificat wist het meteen.

Al van meet af, had Morsum Magnificat gezien dat er iets moet haperen met de kabel. De 1e technicus de verhuis regelde had het ook vastgesteld, maar er diende een 2e langs te komen om hetzelfde vast te stellen wat ook gebeurde. Maar Telenet diende nog een 3e technicus te sturen om het probleem verder te onderzoeken, dat gebeurde op 29 juni, toen kwam T-Unit met twee technici en evenveel uitgeruste bestelagens.

Markeringen voor de aannemer die de kabel moet vervangen.

Kabelfout.

Deze keer pakten ze met hun apparatuur uit, ze hebben een TDR - Time Domain Reflectometer - , een Sniffer en een kabelzoeker gebruikt. Die metingen bepaalden dat de kabel beschadigt is en de TDR een "open lijn" op 9 meter van het vertrek weergeeft. Nogal wiedes, die kabel is absoluut ongeschikt om tussen abonnee aftakdozen en dan nota bene ondergronds gebruikt te worden.

-- Einde update 2
16:07 30/06/2021  

-- Update 1

Telenet en politiek: gebeten door eigen luizen.

In MM-308-03 hebben we al geschreven dat ingenieur François R. tegenover de politici die in de RVB van de -toen- gemengde intercommunales zetelden, zoals Iverlek, veel te soepel en te braaf was met diens eisen voor kwaliteit van onder meer de coaxiale kabels, zeker wat het ondergronds net betreft. De politiek, in casu in Tienen en elders en Telenet worden nu, 20 jaar later, door hun eigen luizen gebeten.


Jaren is deze Vynckier kast bevattende een abonnee aftakdoos en een splitter niet meer geopend, was volledig door klimop overwoekerd .... De klinkers rechts van die kast, moeten nu opgebroken worden. 

Aftakkabel.

De coaxiale kabel van 10mm die hier als ondergrondse verbinding tussen twee abonnee aftakdozen werd gebruikt is gewoon fout en uit puur geldgewin onder druk van de politiek, strijdig met de "methodes" van toen. Die kabel diende gebruikt als "Aftakkabel" naar een abonnee ingeval de aftakking langer was dan 30 meter, dan mocht de RG6 niet meer gebruikt maar een 10 mm aftakkabel. Hier werd die kabel onterecht ondergronds gebruikt tussen 2 taps.  

Ondermaatse ondergronds kabeldefect.

Het digitaal signaal dat ons bereikt is op de hoge frequentie -858 MHz.- ondermaats, dat komt omdat er destijds tussen twee abonnee-aftakdozen een RG11 kabel van Pope met een aluminium Raychem connector is gebruikt. Het tracé van die kabel loopt zo'n 15 meter ondergronds en is op +/- 9 meter van de vorige abonnee-aftakdoos ter hoogte van de Oplintersesteenweg 219 beschadigd. Die aftakdoos is samen met een splitter ondergebracht in een Vynckier kast die volledig onder klimop was verstopt en in geen jaren is open geweest -foto-. Die ondergrondse kabel moet nu vervangen worden, dat was wellicht niet nodig geweest indien er destijds degelijke coaxiale kabel was gebruikt. Een Telenet schandaaltje tegen de gevel in Tienen in de buurt van de Grote Markt, burgemeester Partyka moet Telenet tot meer zorgzaam werk aanzetten! Een connector van een abonnee, onbeschermd voor water kan niet door de beugel !

-- Einde update 1
10:03 30/06/2021


Twintig jaar nadat de auteur van dit artikel het volledige hoofdnet van de kabeltelevisie in opdracht van Iverlek, volledig had doorgemeten en met de beschikbare middelen up to date bracht, zijn we er terug en stellen vast dat het signaal ondermaats is. Ondertussen hebben twee technici van Unit - T, een onderafdeling van Telenet die in Franse handen zou zijn, deze bevindingen dienen te bevestigen, een derde technicus moet nu de problemen verder onderzoeken. 

Hier enkele van de honderden documenten die de auteur van dit artikel destijds opstelde. In tegenstelling tot de klassieke pers, die ook de hielen van Telenet likt, kan de auteur van dit artikel, tot spijt wie het benijdt, met kennis van zaken schrijven.


Meer volgt wellicht niet, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand gefinancierd, we laten geen publiciteit toe en werven ook geen abonnees! 

Artikel: 06-21-8091
Geplaatst: 20:48 25/06/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 30 juni 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.