Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7575198

Laatste artikelen
Aalter: Eerste inspecteur van politie moet voor eigen deur ook keren.
Aalter: Verkeershinder aan Steenweg op Deinze door inrichting Proximus.
Huurdersbond weigert aan lid advies wegens artikel in Morsum Magnificat.
De Wijnhoeve Herselt: Windhond van Anja vermist.
Zonnepanelen: De Saga gaat verder; Wie gaat deze keer de rekening betalen?
Testelt: Morsum Magnificat legt problemen op huurmarkt verder bloot-MM-303-07
21 januari 2021
Testelt : Nieuw schrijnend voorbeeld bij verloop van te huur aangeboden pand.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 7.253.900
Redactie 21 januari 2021

-- Update 1
Verantwoordelijke Schepen reageerde bijzonder snel.

De vandaag door deze redactie met een "melding" ge´nterpelleerde bevoegde Schepen van Scherpenheuvel-Zichem Nico Bergmans -Open Vld- heeft blijkbaar bijzonder snel gereageerd en meteen de Intergemeentelijke Dienst IGO ingeschakeld. Malafide eigenaars zijn gewaarschuwd dat Morsum Magnificat niet zal stoppen om de verhuring van niet conforme panden aan te kaarten.

Meer volgt in MM 303-05 
-- einde update 1

Onder meer door de problemen op de huurmarkt bloot te leggen en de zoektocht naar een ander pand, deze keer te Testelt, hebben we opnieuw een merkwaardige ervaring opgedaan die in het kader van de huurproblematiek publiek zal worden gemaakt. Behalve de kosten voor een verplaatsing van 268 kilometer heen en terug naar Testelt, neemt het plaatsebezoek en het verwerken van de administratie, ook al een ganse dag in beslag en het verhindert het brengen van ander nieuws. Maar het feit dat de situatie op de huurmarkt evolueert naar onaanvaardbare situaties, is voor een steeds grotere groep die op zoek zijn naar een pand, ˇˇk belangrijk nieuws.

Geen bezoeken toegelaten?

De vastgoedmakelaars mogen vanwege de coronatoestanden geen bezoeken meer organiseren, maar particulieren moeten daar duidelijk niet op letten, voor deze verhuurder uit Testelt was zelfs het voor dergelijke ontmoetingen verplichte mondmasker niet nodig.  

Machtsmisbruik en bedreiging.

De kleindochter -dixit de eigenaar- die de annonce op facebook -de sociale internetvuilbak- plaatste, duldt geen assertieve kandidaat huurders die bijkomende vragen durven te stellen en dreigde al na twee vragen een klacht te plaatsen bij de politie -inzet-. De betrokken en benadeelde huurders zullen daarop passend reageren. Het lokaal bestuur van Testelt en Wonen Vlaanderen zijn reeds ge´nterpelleerd.   Assertieve huurders mogen geen vragen stellen en worden meteen bedreigd met een klacht bij de politie -lees politici in uniform-. Dat "meiske" werkt bij de KU Leuven en haar vader zou chirurg zijn ..... so what?

Meer over dit nieuw huuravontuur volgt asap in MM 303-05, we zijn de gazet niet, we zijn en blijven onafhankelijk, geen publiciteit en ook geen politieke manipulatie.         

Artikel: 01-21-7958
Geplaatst: 10:34 21/01/2021

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever

Laatste update ( 26 januari 2021 )

ę 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel « - Alle rechten voorbehouden.