Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7145577

Laatste artikelen
Aalter: Groen gaat vijf kilometer wandelen.
Moerbeke : Opgeruimd staat netjes!
Aalter: Politie schiet zichzelf in de voet-MM-303-04-Update1
Europol: Grootste illegale darkweb-marktplaats ter wereld offline gehaald.
Aalter en het disproportioneel gebruik van het RRN-MM-303-03-Update1
Censuur is bij de Grondwet verboden, toch wordt ze effectief toegepast.
13 december 2020
Ook assertieve beroepsjournalisten worden door de Regering gecensureerd. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.790.300
Brussel 13 december 2020

De Franstalige journalist Alexandre Penasse, nota bene erkend door de beroepsvereniging VVJ/AVJB, waarover Morsum Magnificat in april 2020 reeds een uitgebreid artikel bracht, ondervindt door zijn assertieve vragen, een blijvende censuur door de regering. Penasse verstuurde daarover op 11 december naar aanleiding van zijn ervaringen bij een persconferentie in de "bunker" van 27 november, zijn verhaal en ervaringen " réaction à une censure d'Etat ", helaas gebeurt het allemaal in het Frans. 
PS: De link naar de video van Alexandre Penasse blijkt niet te willen werken? - Dat probleem is ondertussen wel opgelost.

Censuur en dictatuur.

We brengen hier een vrije vertaling van het bericht van 11 december van Alexander Penasse : 

"Toen de Kairos-journalist midden in een persconferentie op 27 november werd gecensureerd, reageerde de daad zelf op een logica: de manipulatie van de publieke opinie om ervoor te zorgen dat er toestemming werd verzonnen. Maar het mooie van deze censuur waar we onder lijden, is dat degenen die het hebben ingevoerd het verprutsen en fouten maken. En het laat zien.
Terug naar een geval van bewezen censuur, in strijd met artikel 25 van de Belgische grondwet en het Ethisch Handvest van München, aangenomen door de Europese Federatie van Journalisten. Vooral.
Deel massaal, want het zijn niet degenen die constant gorgelen met hun "vrijheid van de media" die erover zullen praten. Inderdaad, het is sinds 27 november stilte van hun kant. Hun aanvalskracht, dat wil zeggen hun kracht van verspreiding en controle over de waargenomen werkelijkheid, stelt hen in staat de werkelijkheid te verduisteren en ons te blijven doen geloven dat ze een vierde macht vormen, terwijl ze de dienaren van de dominante zijn" Alexandre Penasse eindigt met "Steun de vrije pers zodat deze zijn werk kan voortzetten"

Minister van Media Dalle CD&V tijdens een bijeenkomst van een handvol  beroepsjournalisten in de Zuilenzaal van het Vlaams Parlement. Zo'n politici zijn stuk voor stuk Wolven in schapenvacht.

Morsum Magnificat kent het reeds lang.

Er was een periode dat de hoofdredacteur van Morsum Magnificat met de gedachte speelde om, zonder aan te sluiten bij een journalistenvereniging, aan Binnenlandse Zaken een doorgangsbewijs als journalist te vragen, dat wil zeggen door Binnenlandse Zaken als journalist erkend te worden, die mogelijkheid bestaat. Maar Morsum Magnificat heeft al jaren geleden beslist om haar pen in ruil voor een plastic kaartje afgeleverd door de minister van Binnenlandse Zaken, niet te laten beheren! De zaak Penasse bewijst nu helaas dat een doorgangsbewijs van Binnenlandse Zaken, erger een lidmaatschap bij de beroepsjournalisten, geen enkele garantie is dat de persvrijheid gewaarborgd is!  De persvrijheid in België is een utopie, de beroepsjournalisten worden financieel gesteund door de Regering. Zijn de uitgevers zoals DPG media en Roularta -om er maar twee te noemen- financieel niet sterk genoeg om hun journalisten onafhankelijk, los van financiële steun van de politiek, te laten werken? Nee dus! De politiek en de pers, erger, politie en justitie, zijn één pot nat, onafhankelijke journalisten worden geweerd en nog erger, het "Volk" wil de waarheid niet weten.

Meer volgt wellicht asap, we zijn de gazet niet, worden niet financieel ondersteund en we hebben evenmin een politieke kleur.  

Artikel: 12-20-7927
Geplaatst: 11:08 13/12/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 15 december 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.