Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7575047

Laatste artikelen
Aalter: Eerste inspecteur van politie moet voor eigen deur ook keren.
Aalter: Verkeershinder aan Steenweg op Deinze door inrichting Proximus.
Huurdersbond weigert aan lid advies wegens artikel in Morsum Magnificat.
De Wijnhoeve Herselt: Windhond van Anja vermist.
Zonnepanelen: De Saga gaat verder; Wie gaat deze keer de rekening betalen?
Vredegerecht Aarschot: Respectloze behandeling van wachtenden zitting.
05 september 2020
Betrokkenen rechtszaken, en zelfs advocaten, dienden buiten in de regen te wachten.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.964.100
Aarschot 04 september 2020.

Vandaag, vrijdag 04 september, was er een zitting bij het vredegerecht in Aarschot, op de inkomdeur hangen allerlei berichten aangeplakt en ondanks het feit dat er een zitting is gepland, is de inkomdeur op slot, de ene persoon na de andere probeert tevergeefs binnen te geraken. Ook advocaten dienden buiten vr de deur hun beurt af te wachten, n advocaat uit Boortmeerbeek belde met haar GSM naar het op de aanplakkingen aangekondigd telefoonnummer en "Sesam" werd geopend, maar meteen, na die advocate ook weer gesloten, diverse andere advocaten stonden er bij en keken er naar. 

Afroepen.

Iets na negen uur verschijnt de griffier op het toneel, zijnde de trappen van het vredegerecht, met het zittingblad in de aanslag begint die de namen te citeren en na te gaan, of de personen aanwezig zijn, plotseling wordt de privacy even opzij gezet. Hoe de griffier dat klaar speelt om dat in de weliswaar lichte regen uit te vlooien, geeft een idee van de wijze waarop het vredegerecht van Aarschot georganiseerd is. 

Namen van partijen werden op de trappen afgeroepen.

Vredegerecht Aarschot op 04 september 2019 om 9u., slechts n koppel uitte ongezouten kritiek op deze situatie en de werking van het vredegerecht van Aarschot. Wat later, na het nemen van deze foto, is de griffier op de trappen verschenen met haar lijst om de namen publiekelijk af te roepen zodat de partijen voor derden bekend werden, Morsum Magnificat heeft daardoor interessante informatie kunnen bekomen!    

Ziek worden.

Sommige van de wachtende betrokken personen en advocaten hadden een regenscherm en waren beschut tegen de regen.  Wie niet voorzien was, kon gewoon in de regen blijven staan, er is immers in de buurt geen enkele beschutting. Op de koop toe komt de griffier op de trappen de aanwezigen aan de zittinglijst te toetsen, wie het niet gehoord heeft is gezien! Op een bepaald moment, toen de griffier met haar zittingblad verscheen, "troepten" de aanwezigen ook veel te dicht bij elkaar. Hier wordt om ziek te kunnen worden door het vredegerecht van Aarschot de kat bij de melk gezet, ten eerste door onbeschermd in de regen te moeten staan, ten tweede door de z belangrijke -?- afstand niet te bewaren.  

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand gefinancierd.

Artikel 10:31 5/09/2020
Geplaatst: 10:27 5/09/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 05 september 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.