Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7575229

Laatste artikelen
Aalter: Eerste inspecteur van politie moet voor eigen deur ook keren.
Aalter: Verkeershinder aan Steenweg op Deinze door inrichting Proximus.
Huurdersbond weigert aan lid advies wegens artikel in Morsum Magnificat.
De Wijnhoeve Herselt: Windhond van Anja vermist.
Zonnepanelen: De Saga gaat verder; Wie gaat deze keer de rekening betalen?
Aalter: Ook de milieudienst ligt onder de sloef van de neo-dictatuur.
30 augustus 2020
Bestuur verwijzen voor milieu meldingen naar "hun" politie.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.948.800
Aalter 30 augustus 2020.

Dit is een hart onder de riem van bange inwoners van Aalter  die 
zich bij deze redactie beklaagd hebben over de wijze van  besturen 
in Aalter maar als de dood bang zijn voor de Aalterse dictatuur. 

Toen Morsum Magnificat nog maar een week was gevestigd in Aalter, had iemand in de buurt reeds een klacht ingediend voor de plaatsing van een onopvallende mobiele antennespriet! De dienst Ruimtelijke Ordening en de politie -Patrick Carlier, zaakvoerder van 't Kanteelke!!- zijn daarvoor ter plaatse gekomen en er is een heus Proces-Verbaal opgesteld! Die zaak wordt na tien maanden nog steeds door het parket van Oost-Vlaanderen onderzocht !

Sluikstorten.

Een bewoner uit de omgeving van Morsum Magnificat is een fervent roker, om die verslaving in stand te houden komt die persoon tot aan de straatkant om te roken om vervolgens telkens de sigarettenpeuk richting stoep / rioolmond weg te werpen, dat scenario herhaalt zich bij droog weer dagelijks meerdere keren. Dat roken is hun eigen gezondheid schaden en hun eigen keuze, maar de sigarettenpeuk -filter- hoort niet op de straat gekieperd te worden maar in de eigen vuilbak, maar in Lotenhulle moet men niet op het milieu letten en mogen peuken blijkbaar op straat gesmeten te worden. Dat feit is echter strijdig met het Aalterse politiereglement en een probleem voor de milieudienst.

Naar politie stappen.

Morsum Magnificat is al decennialang doende met het aankaarten van het toebrengen van milieuschade, verwijst daarvoor naar de acties sinds 1983 op de installatie van illegale radioactieve bliksemafleiders en ligt aan de basis van het verbod op die ondingen en heeft zelfs met succes een rechtszaak tegen het Federaal Agentschap Nucleaire Controle aangespannen. Naar aanleiding van acties van OVAM over het dumpen van sigarettenpeuken werden reeds eerder artikels gebracht, Aalter wordt dus, in tegenstelling tot wat zij met Morsum Magnificat doen, door Morsum Magnificat zeker niet geviseerd. Frappant is dat, nadat op 29 juli 2020 een melding over het op de straat dumpen van sigarettenpeuken een melding wordt gemaakt aan de milieudienst van Aalter, de algemeen directeur en de -immer- waarnemende burgemeester een brief daarover niet correct adresseren. Uit die brief blijkt dat de milieudienst van Aalter haar job niet kan / mag doen, maar voor dergelijke meldingen naar de politie moet gestapt worden wat deze redactie pertinent weigert.

Brief aan Aalter.

De melding over een milieu inbreuk aan de milieudienst van Aalter dateerde van 29 juli 2020, Aalter stuurde pas op 24 augustus 2020 een verkeerd geadresseerde brief waarop Morsum Magnificat, die de melding plaatste, met haar brief MM2008999 van 30 augustus 2020 reageert, de inhoud van die brief mag iedereen, in het kader van het algemeen belang en de wijze waarop Aalter wordt bestuurd, kennen. Sigarettenpeuken zijn schadelijk voor het milieu, wetenschappers hebben dat al uitgevlooid  https://www.eoswetenschap.eu/natuur-milieu/de-vele-levens-van-een-peuk  Als het "volk" in Lotenhulle dat nog niet weet, dan moet de milieudienst van Aalter hun dat diets maken.

 
Meer volgt misschien nog, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand gefinancierd.

Artikel 08-20-7801
Geplaatst: 13:46 30/08/2020

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 30 augustus 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.