Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
9213484

Laatste artikelen
Watersnood: Federale Overheid geeft extra steun aan de OCMW's.
Rampen werden in 1960 al door geleerden voorspeld, maar politici luisteren niet.
Europol haalt 15.000 ton illegaal voedsel en dranken van de markt.
Huurders moeten Wonen Vlaanderen nu allemaal om woningkwaliteitcontrole verzoeken-MM-309-03
Falende -p-overheid inzake handhaving : Mag het systeem wel correct werken!?
Radioamateurs uit Moerbeke laten illegale antennemast binnenkort verwijderen.
04 augustus 2020
Op oneerlijke wijze behaalde Awards moeten door de IARU ongeldig worden gemaakt.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.894.600
Moerbeke 04 augustus 2020.


Op hun website tonen de radioamateurs on4qp en on5kl, fervente leden van de Unie van Belgische Amateurzenders -UBA-, uitgebreid hun attributen waarmee ze hun internationale bekendheid promoten en verbindingen aantonen met prominenten als wijlen Koning Hoessein van Jordanië -JY1-. Zonder een degelijke antenne kunnen radioamateurs op internationaal vlak alleen maar de kruimeltjes oprapen, een degelijke antenne-installatie is voor deze hobby wel nodig. Echter de stedenbouwkundige regels van de VCRO maken het voor zij die de regels moeten/willen respecteren moeilijk, het wordt nog moeilijker wanneer de lokale overheid, zoals Aalter, die regels strikt, zelfs disproportioneel toepast zoals voor Morsum Magnificat.

Niet in Moerbeke.

In de Oost-Vlaamse gemeente Moerbeke is de toepassing van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en andere terzake vigerende wetgevingen voor deze personen een vodje papier geweest want ondanks dat de minister in 1982 hun vergunningsaanvraag afwees, konden zij hun hobby optimaal beoefenen. De betreffende radioamateurs schrijven op hun website: " ... after our antenna disaster in 1974 we installed a real tower, selfsupporting and with a height of 24 meter ...". Voor die "echte zelfdragende pyloon" van 24 meter plus nog een topmast met antennes van zo'n zes meter, in het geheel zo'n 30 meter hoog, hadden die radioamateurs geen vergunning en de gemeente heeft hen geen strobreed in de weg gelegd. Zelfs twee andere radioamateurs in Moerbeke die met hetzelfde Moerbeke moeite hadden om hun mast vergund te krijgen, hebben de gemeente niet op die ongelijkheid van behandeling en willekeur gewezen, maar nu ligt toch één van die twee amateurs aan de basis van het onderzoek van Morsum Magnificat. 

Pyloon wordt verwijderd.

In september 2020 zou de bekende firma van antennemasten uit Bazel, die de pyloon van de Hospicestraat 175 fabriceerde, nu ook verwijderen. We vragen een reactie aan de UBA.   

Eerder geplaatste artikels over onderwerp. 


Meer volgt asap nog over de belasting op de antennes, we zijn de gazet niet die door de Vlaamse overheid met Vlaams belastinggeld financieel ondersteund wordt. 

Artikel n°: 08-20-7766
Geplaatst: 20:59 4/08/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 05 augustus 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.