Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6030130
Laatste artikelen
Aalter: Geen "Gratuite" maar onderbouwde beschuldigingen-MM-299-09
Europol: Operatie Aphrodite richt zich op illegale goederen.
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: MM-299-08
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
Huurdersbond weigert advies aan lid wegens artikels op "Morsum Magnificat"
13 juli 2020
 Door de Regering fel gesubsidieerde Huurdersbond fnuikt persvrijheid 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.852.300
Gent 13 juli 2020.

Al een vijftal jaren zijn wij bij deze redactie die onderzoek voert naar de woonproblematiek, via de hoofdredacteur, lid van de Huurdersbond. In geen enkele van de vier huurzaken die evolueerden naar rechtszaken had de huurdersbond enige betekenis. In Leuven was de juriste nog geďnteresseerd in de besluiten die het lid in een huurzaak in Tremelo en Genk had opgesteld. Uit door het lid opgestelde besluiten, leren ze bij de huurdersbond. Recent in Oost-Vlaanderen is het hek helemaal van de dam, deze huurdersbond stuurde hun lid dat de problemen voorlegde, meteen door naar advocaten waarvan er twee op een rij óók afhaakten wegens een zogenaamd deontologisch probleem. Hoe doorzichtig is dat? Het was toen wel heel duidelijk dat de huurdersbond zich zeer ongemakkelijk voelt bij assertieve leden met ervaring. Diezelfde huurdersbond was anderzijds zeer gewillig in een dossier uit Assenede, daar stelden ze zelfs diverse brieven op die hun lid naar de verhuurder diende te sturen.

Geen advies.

Voor die twee feitelijke weigeringen door de huurdersbond Oost-Vlaanderen -tot juni 2004 Wetswinkel Gent genoemd- werden er mede een zes bladzijden tellende brief van 30 november 2019 vragen gesteld aan bestuurslid Kristof Windey, daarop kwam er pas vijf maanden later, op 07 april 2020, een antwoord dat slechts 3 regels bevatte. En dat uitgerekend door een bestuurslid, tevens advocaat, Kristof Windey die zich al jaren in het bestuur van deze vereniging nestelt. 

Schending Grondwet en persvrijheid.

In de brief van bestuurder / advocaat Kristof Windey wordt als reden van de weigering door de huurdersbond om aan een lid nog advies te verstrekken, verwezen naar artikels op Morsum Magnificat! Over welke artikels het gaat wordt niet eens gemotiveerd!  Morsum Magnificat publiceerde ondertussen achtduizend artikels waaronder inderdaad enkele in het kader van het algemeen belang over de verregaande subsidies die de Vlaamse Regering aan de huurdersbonden en het huurplatform met belastinggeld betaalt. Ervaring leert ons dat de huurdersbond assertievelingen liever ziet gaan dan komen, Morsum Magnificat levert hier het bewijs.  

Wat doen ze met hun subsidies?

De huurdersbonden en huurdersplatform krijgen van de Vlaamse Regering jaarlijks meer dan 300.000 € euro aan subsidies, we zien dat de huurdersbond Oost-Vlaanderen in 2017 een verlies boekt van 29.759 euro, in 2018 is het verlies 10.989 euro, maar in 2019 boeken ze toch 8.401 euro winst. Oost-Vlaanderen kreeg voor het begrotingsjaar 2018 een subsidie van 340.984,98 euro belastinggeld. Wat gebeurt er met dat geld?      

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet en worden ook niet financieel gesteund.

Artikel 07-20-7737
Geplaatst: 14:31 13/07/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 13 juli 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.