Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5899286
Laatste artikelen
Lotenhulle: Beroep bij de Raad van State tegen Ministerieel Besluit Diependaele.
Radioamateurs uit Moerbeke laten illegale antennemast binnenkort verwijderen.
Lijkenpikkers in Houthalen-Helchteren dixit politieagent CARMA-Update1
Ook Will Tura is, zoals tienduizenden anderen, een kleine zelfstandige.
Apotheker Fernand Haesbrouck is niet de enige die kritiek heeft en verrast is.
FOD Volksgezondheid moet wet Openbaarheid van Bestuur inzake mondmaskers wel naleven.
09 juli 2020
Morsum Magnificat tekende beroep aan tegen weigering inzage aanbesteding. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.845.000
Brussel 09 juli 2020.

Sinds 17 maart 2020 heeft deze redactie via de toepassing van de federale wetgeving Openbaarheid van Bestuur van 11 april 1994 inzage gevraagd van de offertevraag en de bestelling van mondmaskers aan de firma Öz Service Support te Temse. Maar Maggie De Block reageerde niet op die vraag die via e-mail werd verzonden. Met een aangetekend schrijven van 01 april 2020 werd dezelfde vraag aan de FOD Sociale Zaken en Volksgezondheid gesteld. Met een aangetekend schrijven van 28 april 2020, dus een maand na de aanvraag laat de dienst van de FOD weten dat de beslissing pas op 16 mei zal worden genomen.

Afschrikken en Marktwerking.

Met haar brief van 15 mei 2020 weigert de FOD Volksgezondheid met een kwinkslag door te verwijzen naar een mogelijke verstoring van de marktwerking en zouden bedrijven kunnen afgeschrikt worden, kortom, onzin van formaat.

Beroep tegen beslissing FOD Volksgezondheid.

Deze redactie verzoekt prompt op 19 mei 2020 zoals dat in de wet en binnen de gestelde termijn is voorzien bij de FOD Binnenlandse Zaken en de FOD Volksgezondheid om heroverweging. De FOD Binnenlandse Zaken sprak al op  01 juli 2020 haar advies uit, de FOD Volksgezondheid van Maggie den Blok -Open Vld - moet dus alsnog de gevraagde inzage afleveren, we zijn ondertussen wel vier maanden verder. Hopelijk houdt het volk dat haar leiders kiest bij de volgende verkiezingen die er duidelijk aankomen, rekening met de resem blunders die Maggie De Block reeds heeft begaan.   

Gigantisch werk.

Iedereen die hier gratis  de ogen komt spoelen maar ook de enkelingen die ons wel wat financieel steunen, kan aan de hand van dit artikel en de linken zien welk gigantisch administratief werk zo'n vraag om openbaarheid bij een slecht werkende administratie zoals de FOD Volksgezondheid met zich mee brengt, maar uiteindelijk moet Maggie De Block haar geheimen wel prijs geven.

Meer volgt wellicht niet, we zijn de gazet niet en worden ook niet financieel gesteund.

Artikel 07-20-7735
Geplaatst: 14:19 9/07/2020

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur

Laatste update ( 09 juli 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.