Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5899320
Laatste artikelen
Lotenhulle: Beroep bij de Raad van State tegen Ministerieel Besluit Diependaele.
Radioamateurs uit Moerbeke laten illegale antennemast binnenkort verwijderen.
Lijkenpikkers in Houthalen-Helchteren dixit politieagent CARMA-Update1
Ook Will Tura is, zoals tienduizenden anderen, een kleine zelfstandige.
Apotheker Fernand Haesbrouck is niet de enige die kritiek heeft en verrast is.
Discrimineren op naam is niet opgenomen in de antidiscriminatiewet. Waarom niet?
08 juli 2020
Wonen is een grondrecht dat niet voor iedereen geldt en toch nationaal en internationaal is erkend.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.843.400
Aalter 08 juli 2020.

Als hoofdredacteur van Morsum Magnificat ben ik de voorbije maand drie keer omwille van mijn internet reputatieschade door derden aangemeten, voor het huren van een pand geweigerd. Dat was op enkele dagen twee keer een feit in Haacht en enkele dagen geleden door een zekere Linda te Lotenhulle. Dit laatste is zelfs zo sterk, dat Linda niet eens mijn naam kennende, zich waarschijnlijk door het openbaar gerucht in het kleinburgerlijke Lotenhulle heeft laten inspireren.

Discrimineren.

De drie recente voorvallen werden aan Unia voorgelegd en daar heeft men geen pasklare oplossing omdat discrimineren op naam nu eenmaal niet in de discriminatiewet voorkomt, misschien dat via een rechtszaak een Rechter wel discriminatie ziet zegt Unia. Volgens politica en gewezen advocaat Anke Van dermeersch -Vlaams Belang- is discriminatie op naam wel strafbaar, maar Anke gaat toch niet in op onze vragen. We hebben de vraag ook voorgelegd aan een in de Commissie Wonen actieve politicus, Maxim Veys -sp.a-, maar ook daar -nog- geen standpunt.

Grondwet.

Nochtans is wonen een grondrecht. Tom Vandromme, onderzoeker aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit Antwerpen die ook deel uit maakt van de redactieraad van het Rechtskundig Weekblad en autoriteit inzake grondrecht op wonen en woonrecht, gaf daarover op 10 maart 2017 tijdens een studiedag van Steunpunt Wonen een uiteenzetting en maakte een PowerPoint presentatie die u hier vindt. Volgens Morsum Magnificat moet het woord "Grondwet" worden omgezet in geluksrecht, immers asielzoekers krijgen gemakkelijker een pand, zij worden beschermd door de linkse politiek en de huurdersbonden en huurdersplatformen worden door de Vlaamse Regering flink financieel gesteund, hun medewerkers zoals een Geert Inslegers spreken te vaak het woord van hun broodheren. De nieuwe huurwet die Homans in elkaar flanste is nog slechter dan de oude, dat heeft Morsum Magnificat al eerder gebracht.
 
Cafépraat van Marino Keulen.

Toen Morsum Magnificat na de voorstelling van het 6e rapport Wonen Vlaanderen stelde dat Marino Keulen bij zijn Federale collega diende aan te kloppen om beter toe te zien op de conformiteit van elektrische installaties in woningen, bestempelde de onverantwoordelijke Open Vld politicus en toenmalig minister van Wonen dat als cafépraat maar het was de minister die cafépraat verkondigde, dat heeft Morsum Magnificat óók in zijn eigen Lanaken waar hij burgemeester is -het volk kiest/heeft de leiders dat het verdient- aangetoond.


Tom Vandromme hier in 2018 vóór de micro van Morsum Magnificat, kent Vandromme het verschil niet tussen de theorie en de praktijk?

Lokale overheid de grootste schuldige.

Nu meer dan tien jaar later stelt Morsum Magnificat vast dat de elektrische installaties in te huur aangeboden woningen nog steeds een groot probleem is. Foei, foei aan de politiek, vooral de lokale overheid is de schuldige, zij zijn ook bevoegd voor de veiligheid in woningen dat staat letterlijk in artikel 6 § 1 van de BWHI-bijzondere wet op de hervorming van de instellingen-, de Vlaamse Codex van 6 januari 2014 en ook in de Vlaamse Wooncode. Maar de wet is er om door "het volk" te worden nageleefd, niet door politici die de eed hebben afgelegd dat ze, wanneer ze in het zadel worden gezet, de wetten zullen naleven, maar dat niet doen, ze plegen allemaal meineed.

Meer volgt wellicht niet, we zijn de gazet niet en worden ook niet financieel gesteund.

Artikel 07-20-7734
Geplaatst: 11:16 8/07/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 08 juli 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.