Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5899223
Laatste artikelen
Lotenhulle: Beroep bij de Raad van State tegen Ministerieel Besluit Diependaele.
Radioamateurs uit Moerbeke laten illegale antennemast binnenkort verwijderen.
Lijkenpikkers in Houthalen-Helchteren dixit politieagent CARMA-Update1
Ook Will Tura is, zoals tienduizenden anderen, een kleine zelfstandige.
Apotheker Fernand Haesbrouck is niet de enige die kritiek heeft en verrast is.
Lotenhulle : Brand bij valavond bij veebedrijf Jan Dobbelaere-Update1
03 juli 2020
7Vijf brandweerwagens repten zich naar de Nevelestraat te Lotenhulle.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.837.000
Lotenhulle 03 juli 2020.

-- Update 1

De helden van hier, zijn het militairen?

Na drie pogingen hadden we een "officier" -zijn dat soms militairen?- van de brandweer van Aalter aan de lijn die, volgens de kontlikpers "de helden van hier" zijn. Van enige toelichting over de brand was er geen sprake. Snel kwam de aap uit de mouw; Morsum Magnificat is deze "officier" de eerste keer bij een verkeersongeval aan de Knokkebaan  tegen het lijf gelopen. Joris stelde zich toen, ook ten opzichte van Morsum Magnificat die een fluohesje met "Journalist Pers" droeg, vrij arrogant op en vroeg of wij journalist waren! Kan hij dan niet lezen?  Enkele personen bevonden zich op een plaats waar mogelijk instortingsgevaar was, een dame was daar met haar GSM foto's aan het maken, een andere persoon stond met een sigaret in de hand! Uitgerekend omdat we dat geschreven hebben is de "Officier" in zijn kam gepikt! Het komt inderdaad tussen de brandweer en Morsum Magnificat nooit meer goed. Het zij zo.

Joris had als "officier" die personen daar niet mogen toelaten, zéker de vrouw niet die daar naast al een deels ingestorte muur met haar GSM foto's maakt. 

Wij droegen een dergelijk fluohesje, duidelijk niet meneer de "Officier"? 

-- Einde update 1
20:04 3/07/2020

Donderdagavond omstreeks negen uur snelden vijf brandweerwagens waaronder het grote exemplaar met bluswater naar de Nevelestraat,86 waar het veebedrijf van Jan Dobbelaere gevestigd is. Wat de reden van de brand was, werd niet duidelijk, maar zou volgens informatie wel vrij snel onder controle zijn geweest, toch waren alle brandweervoertuigen een uur later toch nog ter plaatse. Op het telefoonnummer van het bedrijf was er niemand bereikbaar, bij familie, de slager Bart Dobbelaere in Wingene was men zeer onvriendelijk en niet bereid om toelichtingen te geven, klassiek voor deze boerenregio waar te veel Tsjeven aan de macht zijn. Journalisten hebben het recht hun informatie te vergaren.

Onbeheerd.

Het bedrijf ligt zo'n tweehonderd meter van de Nevelestraat verwijderd, er is langs de smalle toegangsweg geen parkeermogelijkheid, toch had de politie van Aalter een openingetje tussen het groen gevonden waar ze hun voertuig onbeheerd op minstens honderd meter van de gebouwen hadden achterlaten, alle zwaai- en alternerend brandende koplichten waren wel in werking .... hopelijk heeft hun batterij een grote capaciteit.

Politievoertuig werd in de berm verdoken tussen het groen met alle signalisatie in werking, onbeheerd achter gelaten, in een boerengat als Lotenhulle durven ze zoiets riskeren, in Brussel zal dat niet gebeuren ....  

Niemand bereikbaar.

Bij de brandweer van Aalter was er deze morgen 3 juli niemand bereikbaar om toelichting te geven, nogal wiedes, Morsum Magnificat is niet van de klassieke pers die ook geen lastige vragen durven te stellen, het "volk" heeft wel het recht om te weten hoe belastinggeld wordt gebruikt en ook de reden van de brand mag wel geweten zijn.   

Vijf brandweerwagens, ook de grote ladderwagen,  waaronder veel bluswater ... moet zo'n bedrijf niet voor een  groot deel voor eigen bluswater zorgen, mag de belastingbetaler niet weten wat de reden van de inzet van zoveel materiaal en middelen? 

Artikel 07-20-7731
Geplaatst: 10:10 3/07/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 08 juli 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.