Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6030774
Laatste artikelen
Aalter: Geen "Gratuite" maar onderbouwde beschuldigingen-MM-299-09
Europol: Operatie Aphrodite richt zich op illegale goederen.
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: MM-299-08
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
Aalter: Minister Diependaele moet woning ongeschikt verklaren-update1
06 juni 2020
Nieuw bewijs dat nieuwe huurwet van Homans tegemoet komt aan malafide verhuurders. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.843.500
Aalter, 06 juni 2020.   

TE HUUR, Gehuurd en bedrogen - en erger - een nieuw intriest bewijs

Het onprofessioneel en  "Nattevingerwerk" van Wonen Vlaanderen.

In MM-296-03 publiceren we op pagina 2 de opmerkingen dat woningcontroleur Herman V. over de niet conforme elektrische installatie van een woning in Lanaken heeft gemaakt! Noteer, dat de huurder die over de niet conformiteit van die woning overal haar beklag had gedaan, via de SVK Maasland jarenlang toch een huurpremie kreeg uitbetaald! Voor die feitelijke fraude deed iedereen, ook Wonen Vlaanderen en de politiek in Lanaken de ogen dicht! Voor de woning in Lotenhulle die door een erkend organisme voor de elektrische installatie een negatief keuringsverslag kreeg, sluit Wonen Vlaanderen de ogen! Morsum Magnificat levert weer het bewijs dat de verhuurders beschermd worden, zelfs de minister doet dat.

Einde update 1
12:28 8/07/2020 

Dit is een maatschappelijk belangrijk item wegens het stigmatiseren van huurders, aanvankelijk 24/24 uur bewaken met een camera, fnuiken van de persvrijheid, de vrije meningsuiting, het vals beschuldigen door een verhuurder die bij de verhuring de huurwet niet respecteerde en na één week de huurders, wegens door derden veroorzaakte belasterende reputatie op het internet, wil buiten zetten.

Het stond in sterren geschreven dat de eerste Vlaamse  huurwet -na de 6e Staatshervorming-, waar N-VA coryfee Liesbeth Homans vier jaar aan gesleuteld heeft, niet beter zou zijn dan de voorgaande Federale huurwet van 20 februari 1991. Vooral de verhuurders hebben met de verhoging van twee, naar drie maanden waarborg, hun slag thuis gehaald. De Groenen hebben over die verhoging wat wind gemaakt, maar zeker geen storm veroorzaakt en het mocht dan ook niet baten. De eis van verhoging van de huurwaarborg, is er onder meer gekomen door showmadam en advocate Mercedes Van Volcem -Open Vld- die samen met haar echtgenoot Francis Missault, een advocatenkantoor runt in Brugge dat de laatste drie jaren ruim 200.000 euro verlies boekt! De centjes die Van Volcem als Volksvertegenwoordiger komt opstrijken komen wellicht goed van pas, het is niet allemaal goud wat blinkt. Het is ook Van Volcem die in de Commissie Wonen aan de minister -Homans- kwam vertellen dat de huurders het kot afbreken.

Redactie betrokken.

Met de verhuring van het pand in Lotenhulle, waar ook deze redactie is terechtgekomen en dus duidelijk betrokken partij is, kunnen we als geen ander over de gang van zaken, de handel en wandel van de verhuurder ook objectief oordelen omdat de feiten zijn wat ze zijn en vaststaan. Wie levert het juridisch bewijs dat een redactie die betrokken is daarover, in het kader van het algemeen belang, niet zou mogen berichten, niet objectief zou kunnen zijn? Graag een bericht daarover via het gekende e-mail adres. Niet vergeten dat Morsum Magnificat al vijf jaar, zonder vergoeding -zoals Steunpunt Wonen- onderzoek voert naar de kwaliteit van verhuurde panden, zelf panden moet huren en dus met haar twee voeten in de praktijk staat, daarbuiten ook door derden om hulp wordt gevraagd en ook de inhoud van die dossiers kent.


Dit is een passage uit een e-mail van jurist Jos Goossens van Wonen Vlaanderen, gaat de minister die wet naast zich neerleggen? Gemeente Aalter beweegt zelfs na aangetekend schrijven niet. Wie durft nog beweren dat verhuurders onterecht beschermd worden?

Malafide verhuurders worden en blijven beschermd.

De verhuurder van het pand in Lotenhulle is Erwin Praet bvba, een rechtspersoon die zich via het internet met heel wat reclame zelf publiek maakt, zijn naam mag dus bekend worden gemaakt. Voor de verhuring deed de verhuurder beroep op het Vastgoedkantoor De Vos uit Evergem, waartegen nog een dossier bij het BIV en een strafklacht lopende is. Het toepassen van de modaliteiten van de Vlaamse huurwet gepubliceerd in het Staatsblad van 07 december 2018 en ingaande op 01 januari 2020 zou hier geen enkel probleem mogen zijn. Maar al snel na de intrek op 01 oktober 2019 kwam de aap uit de mouw, het verhuurde voldeed niet aan artikel 12 § 1 en § 2 van de nieuwe huurwet, dat maakten de huurders met een tegensprekelijke plaatsbeschrijving van 08 oktober 2019 aan de makelaar De Vos duidelijk. Die documenten zijn gebruikt in de zaak bij de Vrederechter.Dit elektrisch bord -ALSB- kan nooit conform het AREI zijn geweest, alleen al op dit gedeelte ervan zijn er maar liefst drie inbreuken vast te stellen, onder meer het mengen van laagspanning en signalisatie en CCTV. Er werden in de rug van dat bord dat op een houten plaat gemonteerd is, diverse grote gaten gemaakt waar onbeschermde VOB kabels werden doorgevoerd, etc,etc  - foto inzet-.

Dat twee modulen kastje heeft vermoedelijk voor een tijdelijke werfaansluiting gediend, het is ook niet vermeld op de beschikbare schema's. De differentieel is slechts aan één kant door Van Hemelen verzegeld. Vanaf dat kastje, vertrekt een kabel van zo'n tien meter naar het eigenlijke ALSB in een ander lokaal.

Woning minstens ongeschikt.

Ondertussen ligt het dossier bij minister Matthias Diependaele, de minister gaat op 9 juni 2020 na een tweede woningcontrole van Wonen Vlaanderen over de al dan niet conformiteit met de Vlaamse Wooncode, een Ministerieel Besluit uitvaardigen, dat na een 2e woningcontrole -na beroep-. Behalve dat de meest recente woningcontrole 14 strafpunten oplevert -mag max 15 zijn!- en er nog een rist andere opmerkingen zonder strafpunten zijn genoteerd, heeft Wonen Vlaanderen geen rekening gehouden met het negatief keuringsverslag van de elektrische installatie waarin gebreken die brandgevaar veroorzaken. In het technisch verslag van Wonen Vlaanderen is onder artikel 5.51 voor brand- en elektrocutie gevaar 15 strafpunten voorzien, maar de woningcontroleur vertikt het om daarmee rekening te houden, toch is dat volgens artikel 1 van de  Vlaamse huurwet een "Gewest- en Gemeenschapsbevoegdheid", dat staat ook in artikel 6 § 1 IV van de bijzondere hervorming van de instellingen. 

Ook het lokaal bestuur Aalter faalt en 
houdt de verhuurder de hand boven het hoofd.

Meer volgt in MM 296 02, we zijn de gazet niet wiens pen door de politici wordt vastgehouden. 
 
Artikel n°: 06-20-7705
Geplaatst: 13:30 6/06/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur 

Laatste update ( 08 juli 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.