Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5845634
Laatste artikelen
FOD Volksgezondheid moet wet Openbaarheid van Bestuur inzake mondmaskers wel naleven.
Discrimineren op naam is niet opgenomen in de antidiscriminatiewet. Waarom niet?
Lotenhulle: Vrederechter veegde alle argumenten van de huurders van tafel.
Lotenhulle: Fietsen langs de Steenweg op Deinze niet zonder hindernissen.
Lotenhulle : Brand bij valavond bij veebedrijf Jan Dobbelaere-Update1
Vrederechter Aarschot door Rechter in Eerste Aanleg teruggefloten-Update1
01 juni 2020
Rechters blijven onterecht toch bezettingsvergoedingen toekennen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.778.600
Aalter, 01 juni 2020.   

-- Update 1
Toch afgerekend.

Na telefonische informatie van vandaag bij de advocaat van de gewezen huurders, blijkt ondertussen dat de aangerekende kosten van de deurwaarder voor de onnodige uithuiszetting, toch correct waren, de afrekening ondertussen op de derden rekening van de advocaat is gebeurd. We komen op die uithuiszetting nog terug. Goed om weten voor anderen die met dergelijke rechtszaken bij de Vrederechter zitten dat beroep soelaas kan bieden voor Vrederechters die malafide eigenaars de hand boven de kop houden.

-- einde update 1
18:30 3/06/2020


Geheel onverklaarbaar kende de Vrederechter van Aarschot, Geert Stabel, in zijn uitspraak van 5 april 2019 een bezettingsvergoeding toe gelijk aan de huurprijs, totaal onlogisch omdat het pand in december 2019, na een controle van Wonen Vlaanderen, 63 strafpunten aangemoedigd, waardoor vaststaat dat het verhuurde niet voldoet aan de wettelijke voorwaarden, noch aan de Vlaamse Wooncode. MICHA bvba verhuurt nog enkele andere panden die veel slechter zijn dan dat van de Tieltseweg 272, het gaat hier in feite om huisjesmelkers, maar de Rechter heeft dat niet willen zien. De beroepsrechter in Leuven veroordeelde MICHA bvba over een periode van twee jaar 200 euro van de maandelijks betaalde huur terug te betalen. Hier is er andermaal een bewijs dat er voor een pand dat wordt verhuurd, door de minister ongeschikt is verklaard, toch huur in de vorm van een bezettingsvergoeding dient te worden betaald, justitie blijft de malafide verhuurders de hand boven het hoofd houden, de Vrederechter van Aarschot, Geert Stabel werd door de Rechter in Eerste Aanleg wel teruggefloten. 

Geen eigendom.

Het is pas aan het einde van de procedure in januari 2020 bekend geworden dat het gebouw aan de Tieltseweg 272 geen eigendom was van MICHA bvba, maar van Micheline en Françis Serré. In de verkoopcompromis staat Françis Serré zelfs op dat adres gedomicilieerd, maar dat klopt niet, dat is niet het enige gefoefel van de familie Serré waarvoor stad Aarschot de ogen heeft gesloten en nog sluit. 

Zaak nog niet afgewerkt.

Nadat MICHA bvba in beroep werd veroordeeld tot 200 euro betaalde huur per maand terug om te betalen, wordt dat bijna twee maanden later nog niet afgewerkt, er zullen waarschijnlijk door de gewezen huurders nog juridische stappen worden ingesteld.

Meer volgt, we zijn de gazet niet wiens pen door de politici wordt vastgehouden. 
 
Artikel nr: 05-20-7700
Geplaatst: 16:59 1/06/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 03 juni 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.