Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7145521

Laatste artikelen
Aalter: Groen gaat vijf kilometer wandelen.
Moerbeke : Opgeruimd staat netjes!
Aalter: Politie schiet zichzelf in de voet-MM-303-04-Update1
Europol: Grootste illegale darkweb-marktplaats ter wereld offline gehaald.
Aalter en het disproportioneel gebruik van het RRN-MM-303-03-Update1
Nieuw achterhaald AREI vandaag in voege, herwerking na rist opmerkingen ligt al op tafel.
01 juni 2020
FOD Economie onder vuur met bakken kritiek van professionele wereld.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.776.100
Aalter, 01 juni 2020.   

Het oude, uit het Frans vertaalde AREI van 10 maart 1981, puilde uit van fouten, het Franstalig exemplaar -RGIE- was op verschillende items anders dan de Nederlandstalige versie. Minister Marc Verwilghen zou die fouten, onder meer in artikel 136-2, rechtzetten maar dat is noot gebeurd, van politici mag men immers niéts geloven. In geen dertig jaar slaagt de -p-overheid -FOD Economie, Algemene Directie Energie- er in een nieuw degelijk AREI op te stellen. Gezien heeft de FOD Economie een aanbesteding georganiseerd en een consortium van Vinçotte / Kluwer heeft de opdracht binnengehaald, heel vreemd, Vinçotte is immers zelf een erkend controle organisme!

Guido Haekens in 2002 in het demo labo van de FOD WASO aan het Simon Bolivardplein, bij de officiële opening was Haekens er niet wegens problemen met de directie van WASO.

Bakken kritiek.

Het water tussen de FOD Economie, de Algemene Directie Energie en WASO -Werkgelegenheid Arbeid en Sociaal Overleg-, is altijd al heel diep geweest en is dat nog steeds, dat heeft altijd en ook nog niet, een nieuw AREI in de weg gestaan. WASO wil inspraak in de regelgeving van de elektrische installaties waar werknemers bij betrokken zijn, de FOD Economie is het daarmee niet eens en daarover is het al decennialang oorlog tussen die twee. Eén van de belhamels -buiten Morsum Magnificat- die de FOD permanent tegen de haren strijkt is Guido Haekens, een gewezen hoofdingenieur en directeur van WASO waar Haekens in 2002 met slaande deuren is vertrokken om op zelfstandige basis, samen met zijn echtgenote, Secuconsult op te richten. Al in oktober 2019 heeft Guido Haekens een resem opmerkingen op het nieuwe AREI gemaakt, die opmerkingen zijn ondertussen bij de Keuringsorganismen en FOD Economie terechtgekomen waar ze in de, alweer nieuwe versie van het AREI, zullen worden opgenomen. Ondertussen werden keuringsorganismen bij de FOD Economie op de schoot genomen en hebben ook de Keuringsorganismen al een "wishlist" opgemaakt.

Voordien één A5 boek AREI, nu zijn het vier boeken met nog meer onzin geworden die bij het in voege gaan op 01 juni 2020 reeds achterhaald zijn. 

Nog meer naar de privé.

Op 29 mei 2020, dus op de valreep voor het in voege treden van het AREI -01 juni 2020- publiceert de FOD -lees VOD- Economie nog geen document met "nota's van de Algemene Directie Energie ter attentie van de erkende". Het moet bepalen dat de Algemene Directie Energie nu ook aan Vinçotte en TBV -Technisch Bureau Verbrugghen- bepaalde bevestigde betreffende de beoordeling van conformiteit gaat over laten! Dat keuringsorganisme heeft nu bepaald bij Morsum Magnificat geen al te beste reputatie ze blijken moeite te hebben met de toepassing van de Wet van Ohm en dat is niet het énige.

Laat Pieter De Crem zijn flikken hier maar eens hun tanden op kapot bijten !

Veldstraat Aalter, vanaf het nieuwe afrittencomplex richting Deinze heel goed te zien, echt werk voor de politie, het is openbaar domein, ze zijn dus bevoegd.

Aalter.

De politie heeft in Aalter disproportioneel Corona controles uitgevoerd, maar de luchtnetten in de Veldstraat waarvan sommigen op amper drie meter boven de grond hangen, hebben ze nog niet gezien, of erger niet mogen zien -foto inzet-, ook de paal wijkt heel veel af van de verticaliteit, de stabiliteit moet dus in vraag gesteld worden, maar dat is misschien voor de politie in Aalter -en ouderlingen- iets te ingewikkeld? 

Meer volgt, we zijn de gazet niet en we worden door de politiek niet financieel gesteund en voeren geen publiciteit.   
 
Artikel 06-20-7669
Geplaatst: 16:12 1/06/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 01 juni 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.