Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7145960

Laatste artikelen
Aalter: Groen gaat vijf kilometer wandelen.
Moerbeke : Opgeruimd staat netjes!
Aalter: Politie schiet zichzelf in de voet-MM-303-04-Update1
Europol: Grootste illegale darkweb-marktplaats ter wereld offline gehaald.
Aalter en het disproportioneel gebruik van het RRN-MM-303-03-Update1
Aalter: Coronamisbruik? Orde van Apothekers moet uitsluitsel geven_Update1
27 april 2020
Mondmaskers aan tien euro per stuk voor steun aan project in Liberia. Kan dat? 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.681.200
Aalter 27 april 2020. 

-- Update 1
Etikettering gaat los.
Als na twee dagen gebrik komen de door de apotheker aangebrachte etiketten los, nogal wiedes, op een dergelijke ondergrond kan zo'n niet aangepast etiket niet blijven kleven - foto -.

Twee etiketten over mekaar geplakt is geen goed idee, het papier is voor zo'n klein rond oppervlak duidelijk te dik en de kleefkracht op een gladde ondergrond te gering, we leggen het opnieuw voor aan de Orde van Apothekers.

-- einde update 1
22:38 28/04/2020

Bij een pandemie van jewelste die door schrijvers in fictieverhalen reeds dertig jaar geleden is voorspeld, over uit de hand gelopen proeven met dit virus in China worden allerlei verhalen opgehangen, of wie is erin geslaagd om zonder wapengekletter de wereld te ontredderen? Hoe dan ook is het de aan de regering om, in het kader van de volksgezondheid, de middelen, in dit geval mondmaskers, ter beschikking te stellen van de bevolking om zich, zoals nu wordt verplicht, mondmaskers te dragen, maar met medewerking van de klassieke pers, de -slippen- dragers van het corrupte systeem, wordt het volk, dat recht heeft op beschermingsmiddelen, aangezet om mandmaskers zelf te produceren, te gek om los te lopen.

Handgel.

Bedrijven in veiligheidsmateriaal zoals GROSS -gratis publiciteit- bieden handgel aan voor 17 euro per liter, bij een apotheek in Aalter verkoopt men gelijkaardige handgel aan 8,95 euro voor 100 ml of 89,50 euro per liter! Morsum Magnificat heeft de betreffende apotheker over de prijs, maar ook over ontbrekende gegevens op het etiket, zoals in de Europese regels is vereist, aangesproken. Het hoeft geen betoog dat het pittig mailverkeer is geworden, de apotheker verwijst naar de populistische pers, maar dat zou niet op Morsum Magnificat bedoeld zijn, klinkt het achteraf. Dat apothekers goed hun kostje verdienen, is geen probleem, trouwens, behalve een apotheek runnen ze ook nog een pas opgerichte veeartsenij  en een dienst/adviesbedrijf waarmee ze de laatste zes jaar 623.100 euro winst boekten, voor de apothekersactiviteit was dat de laatste negen jaar 695.885 €, samen 1.318.985 euro. Wat de apotheek betreft kon er in 2018, 95.000 euro winst uitgekeerd worden. Aangezien het niet mogelijk was om de zaak onderling uit te klaren heeft Morsum Magnificat dat aan de Orde van Apothekers gevraagd, wordt dus vervolgd.

100 ml handgel aan 8,95 € en zonder correcte etikettering, klopt dat? Hoe goed een apotheker mag betaald worden, lis 89,5 € / liter voor Morsum Magnificat wel heel veel.

Mondmaskers.

In Aalter is de vzw Acres of Hope gevestigd, ze zetten zich in voor goede doelen in Liberia, dat is ver van het kleine Lotenhulle waar de initiatiefnemers en de vzw in een riante woning zijn gevestigd. Gebruik makend van de huidige situatie organiseert Kris L. een actie waarbij mondmaskers aan 10 € / stuk worden aangeboden en waarmee de koper meteen Acres of Hope steunt. Tien euro voor een herbruikbaar mondmasker is niet niks, wij hadden bij Morsum Magnificat reeds FFP3 mondmaskers die in een doe-het-zelf zaak heel wat minder hebben gekost. Anderzijds mag Acres of Hope mondmaskers of wat dan ook aanbieden, maar bij het bussen van flyers moeten ze ook het Aalterse reglement respecteren en dat heeft Kris L. nu begrepen.

Politiereglement.

We hebben de voorbije maanden kennis kunnen maken met het oerconservatieve Aalter waar de tsjeven al veel te lang aan de macht zijn, de oppositie, zowel de linkse als de rechtse moeten blijkbaar machteloos toekijken hoe de arrogante CD&V meerderheid met de oppositie de vloer veegt. De flyer die Acres of Hope in Lotenhulle in de brievenbussen deponeerde voldoet niet aan artikel 15 het Aalterse politiereglement, er was geen verantwoordelijke uitgever en ook de vermelding "niet op de openbare weg gooien" ontbrak. Gezien de ervaringen met het bestuur van Aalter, hebben we Acres of Hope over die ontbrekende vermeldingen geïnformeerd.

Onbekend.

We ontvangen snel een bericht van Kris terug die aanvangt met "Voor uw mail kende ik u niet - en u kent mij blijkbaar ook niet", maar dat hoefde ook niet, maar we weten ondertussen dat niet geboren en getogen Aaltenaren als buitenaardse wezens worden beschouwd, eigenaardig genoeg is dat voor een medium ook het geval bij de Aalterse politiek "onbekend is onbemind". We hebben in haar bericht een relaas ontvangen van de activiteiten van Acres of Hope, hoofdzakelijk in Liberia dat vooral op vrijwilligerswerk is gebaseerd, maar koken kost geld en Morsum Magnificat kan niet aannemen dat Acres of Hope dat allemaal uit eigen zak betaalt, we zien ook dat ze op de website van Aalter uitgebreid als vereniging gepubliceerd worden, daartegenover staat dat MORSE-Press Vof, die ook in Aalter is gevestigd, al na één week onterecht van de website en de perslijst van Aalter werd gegooid, dat is dictatuur en fnuiken van persvrijheid pur sang. 

Bill Gates.

In de Corona affaire komen wereldwijd de namen van Bill & Melinda Gates regelmatig in beeld, Bill Gates is voldoende bekend als kapitaalkrachtig en participeert ook in de WHO, bezit een aantal labo's waar virussen worden gemaakt en antivirus serum wordt geproduceerd, maar Kris denkt verkeerd dat wij Acres of Hope met Bill Gates zouden willen vergelijken, dat is wel wat hoog geschat, Morsum Magnificat heeft in deze crisis alleen naar Bill Gates verwezen, maar wie het schoentje past, trekt het aan. 

Tegenstrijdig.

Kris L. geeft in haar reactie volgende aan: "en wie mij kent zal weten dat ik de eerste ben om aan een echte sukkelaar hier een gratis masker te geven", dat is toch met de mondmaskeractie aan 10 € / stuk warm en koud tegelijk blazen, en het verwijst andermaal naar het gezegde "ons kent ons" en inwijkelingen in Lotenhulle worden aanzien en behandeld als buitenaardse wezens, een mentaliteit in geen vijftig jaar meegemaakt. 

Meer volgt wellicht nog , we zijn overbelast en we zijn de gazet niet. 

Artikel 04-20-7654
Geplaatst: 16:26 27/04/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 30 april 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.