Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
9213519

Laatste artikelen
Watersnood: Federale Overheid geeft extra steun aan de OCMW's.
Rampen werden in 1960 al door geleerden voorspeld, maar politici luisteren niet.
Europol haalt 15.000 ton illegaal voedsel en dranken van de markt.
Huurders moeten Wonen Vlaanderen nu allemaal om woningkwaliteitcontrole verzoeken-MM-309-03
Falende -p-overheid inzake handhaving : Mag het systeem wel correct werken!?
Eerste minister Wilmès en haar stuntelige en veel bekritiseerde persconferentie.
26 april 2020
Welke rol speelde haar kersverse woordvoerder en ex VTM coryfee Elke Pattyn?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.669.200
Brussel 26 april 2020. 

Naar aanleiding van het incident wegens pittige vragen door journalist Alexandre Penasse die door Wilmès de mond werd gesnoerd en zoals blijkt voor de persconferentie van 24 april 2020 wegens plotse wijziging van de voorwaarden werd geweigerd, heeft deze redactie contact gehad met de kersverse Nederlandstalige woordvoerder Elke Pattyn die onlangs bij VTM stante pede werd ontslagen, Elke Pattyn wilde toen op 23 april aan Morsum Magnificat geen uitleg geven, misschien later, klonk het toen, maar de VTM coryfee liet niet meer van zich horen. Dit is even een zeer beknopte passage waarop we uitgebreider terug komen.

Systeem gewijzigd.

Tijdens de veiligheidsraad van 15 april stelde de Franstalige journalist, lid van de AJB, een netelige vraag aan de minister, waarvan een deel ging over de 5G wat Morsum Magnificat ook vreemd over komt. De kern van de vraag werd als volgt geformuleerd "  Welke legitimiteit democratisch is er om deze beslissingen te nemen wanneer de meeste leden die beslissen en denken, afkomstig zijn van multinationals en financiën? ", de achtgrond van deze vraag kan niet in enkele zinnen geformuleerd worden, feit is dat Eerste minister Wilmès de journalist van Kairos presse toen meteen het zwijgen wilde opleggen, wat haar niet lukte. Ondertussen hebben de politici achter de schermen beslist om het systeem van toelating voor journalisten te wijzigen waardoor Alexandre Penasse buiten spel werd gezet.

Elke Pattyn.

Morsum Magnificat stak donderdagavond 23 april haar licht op bij de gewezen VTM journaliste die onlangs bij VTM werd ontslagen en nu Nederlandstalige woordvoerder is van Sofie Wilmès. In dat telefoongesprek ontkende Pttyn dat Alexandre Penasse geen toegang meer krijgt, maar de regels gewoon gewijzigd werden en er afwisselend dient gewerkt en journalisten binnen hun medium dienen af te spreken in een beurtrol, Alexandre Penasse was in ieder geval op vrijdag 24 april niet welkom en werd zelfs verzocht het gebouw, de "Bunker" genaamd, te verlaten. Aanwezige was Kristien Pottie die daarover een filmverslag aan het voorbereiden is.Aanwezige was Kristien Pottie die daarover een filmverslag aan het voorbereiden is, hier een deel van de reportage in verband met de persconferentie waarop activiste Kristien Pottie te zien is. 


Klassiek voor Morsum Magnificat.

Deze gang van zaken is voor Morsum Magnificat niets nieuws en ervaart al jaren dit soort boycot, intimidatie en uitsluiting zijn daarbij schering en inslag. De klassieke pers en de politiek zijn één pot nat. In het verhaal van de journalist Alexandre Penasse maken ronkende namen zoals, Philip De Backer, Bart Vermeulen, Marc van Ranst en de minder bekende Luc Windmolders geen al te beste beurt, we komen daar in Morsum Magnificat op terug. 

Meer volgt met de inhoud van het gesprek met Elke Pattyn, we zijn de gazet, noch de klassieke pers. 

Artikel 04-20-7650
Geplaatst: 20:57 26/04/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 26 april 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.