Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
9617970

Laatste artikelen
Morsum Magnificat nieuwe website nu in een testfase online.
Europol ontmantelt georganiseerde misdaadgroep in Spanje.
MIVB verwacht hinder op 24 september 2021.
Tienen : Telenet gaat defecte ondermaatse teledistributiekabel vervangen-MM-311-05-Update1
Woningcontroles: Welke wetgeving hanteren woningcontroleurs rond elektrische installaties-MM-311-04
Aalter en de Coronacontroles: Dit zijn allures van een politiestaat.
26 april 2020
Tweede controle met veel machtsvertoon, op één dag op dezelfde plaats.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.668.800
Aalter, 26 april 2020. 

Aan de Steenweg op Deinze is er al een trajectcontrole -tenminste als ze in werking is-, en er worden met de regelmaat van een klok, steeds ter hoogte van de huisartsenpraktijk, Coronacontroles gehouden, sinds de AIG recent daarover aan de Korpschef van de PZ Aalter vragen stelde, dragen ze hun fluohesjes consequent. Morsum Magnificat is bij haar verplaatsingen slechts één keer op Coronaverplaatsingen gecontroleerd en dat was, jawel, in Aalter!


Lotenhulle 25 april 2020 - Zes inspecteurs waarvan op deze foto maar vier te zien, vijf voertuigen waarvan drie met striping en twee anonieme, dit op een moment dat er weinig verkeer was.  

Disproportioneel.

De politie van de PZ Aalter controleert op Coronaverplaatsingen met de regelmaat van een klok aan de Steenweg op Deinze in het piepkleine Lotenhulle met amper tweeduizend inwoners ter hoogte van huisnummer 180, daar hebben ze een parkeerstrook om auto's aan de kant te zetten. Vrijdagmorgen was er al rond negen uur controle. Zaterdagmorgen om tien uur alweer en zaterdagnamiddag, terwijl er op dat moment rond zeven uur 's avonds weinig verkeer was, duiken zes inspecteurs op, daarvoor hebben ze twee anonieme voertuigen, waarvan één hun gehuurd paradepaardje, twee combi's en een stationwagen ter plaatse gebracht. De controle duurde ongeveer een uur, waarin ze meer onderling dienden te kletsen dan te controleren omdat er geen verkeer was. 


Het anoniem paradepaardje van de PZ Aalter mocht bij dit disproportioneel optreden op 25 april om 19u  niet ontbreken, is er echt geen financiële controle op een dergelijk disproportioneel optreden? 


Ook 's morgens 25 april om 10u was er op dezelfde plaats al een controle, twee inspecteurs en twee politieauto's, het kan in Aalter niet op.

Politiestaat.

Wij vragen ons af, waarom op een zaterdagavond  rond zeven uur, op een moment dat er quasi geen verkeer was, zo'n politiemacht moet worden ingezet, waaronder vijf voertuigen en zes manschappen? Met de ervaring en de informatie waarover deze redactie beschikt, hebben we hier een mooi voorbeeld van een politiestaat in wording -als het al niet zo ver is-. 

Meer volgt over Aalter :
 - Politie- inspecteur zaakvoerder van erg verlieslatende horecazaak te Aalter. 
 - Morsum Magnificat stelt vragen aan Orde van Apothekers over product dat apotheker verkoopt.
 - Morsum Magnificat heeft vragen over verdeling flyers en het politiereglement daarover.
 - Gemeentebestuur en politie die zich mengen in een burgerlijke huurzaak. 

Artikel n°: 04-20-7649
Geplaatst: 15:46 26/04/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 28 april 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.