Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5776400
Laatste artikelen
Vrederechter Aarschot door Rechter in Eerste Aanleg teruggefloten
Nieuw achterhaald AREI vandaag in voege, herwerking na rist opmerkingen ligt al op tafel.
Morsum Magnificat activiteiten in mei 2020.
Evergem : N-VA Burgemeester moet zijn DNB aan het werk zetten.
FOD Mobilit antwoordt niet meer op vragen van Morsum Magnificat.
Europol: Belgisch onderzoek legt netwerk kindermisbruik bloot.
31 maart 2020
Negentig verdachten geļdentificeerd bij grote online kindermisbruik operatie.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.590.600
Den Haag, 31 maart 2020. 

De politie over de hele wereld heeft een wereldwijd netwerk van kindermishandeling, met links naar meer dan 40 landen, opgerold na een Belgisch onderzoek ondersteund door Europol. 4 Verdachten zijn vandaag aangeklaagd door een Belgische rechtbank.

Federale politie Oost-Vlaanderen.

Deze zaak werd geactiveerd door de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen, nadat meer dan 9 miljoen foto's en video's van het misbruik van duizenden kinderen van over de hele wereld daar werden gevonden tijdens een huiszoeking. Het overgrote deel van deze beelden was nog nooit eerder door de politie in omloop gezien. Omdat ze vermoedden dat de bende haar eigen productie had, lanceerden de Belgische onderzoekers in heel Europa en daarbuiten, samen met Europol, Operatie GARGAMEL. De beeld- en videogegevens die tijdens dit onderzoek in beslag zijn genomen, zijn gebruikt voor de door Europol gehoste slachtofferidentificatie taskforces waarmee 70 kinderen en 30 verdachten zijn geļdentificeerd. De Belgische federale gerechtelijke politie slaagde erin 60 verdachten -waarvan 24 in Belgiė- en 40 slachtoffers te identificeren, wat het totaal op 90 verdachten en 110 slachtoffers brengt.

Al voor de rechter.

In een aantal andere landen zijn al enkele verdachten voor de rechter verschenen. In Australiė werd een verdachte veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. Wereldwijd worden meer arrestaties en reddingsacties verwacht, aangezien de politie in meer dan 40 landen de door Europol samengestelde inlichtingenpakketten en informatie van de Belgische federale gerechtelijke politie onderzoekt.

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel n°: 03-20-7619
Geplaatst: 17:45 31/03/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.