Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5845713
Laatste artikelen
FOD Volksgezondheid moet wet Openbaarheid van Bestuur inzake mondmaskers wel naleven.
Discrimineren op naam is niet opgenomen in de antidiscriminatiewet. Waarom niet?
Lotenhulle: Vrederechter veegde alle argumenten van de huurders van tafel.
Lotenhulle: Fietsen langs de Steenweg op Deinze niet zonder hindernissen.
Lotenhulle : Brand bij valavond bij veebedrijf Jan Dobbelaere-Update1
Minister Diependaele geeft Steunpunt Wonen een nieuwe, haast onmogelijke opdracht.
24 maart 2020
Worden gehate huurders opgelijst ten behoeve van malafide verhuurders?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.574.800
Brussel 24 maart 2020. 

Met de nieuwe huurwet die op 1 januari 2020 in voege is getreden, is de Vlaamse Regering onder minister van Wonen, Liesbeth Homans -N-VA-, al minstens door de verhoging van de huurwaarborg van twee naar drie maanden op te trekken, de verhuurders tegemoet gekomen en dat is niet het énige. Het protest van de huurdersbonden en de Groenen was onbeduidend. Verhuurders lachen de politiek uit als die een herziening van het K.I. -Kadastraal Inkomen- willen doorvoeren, "politieke zelfmoord" zeggen ze bij de eigenaarsbonden, bovendien zijn politici, zoals Matthias Diependaele, vaak zelf verhuurder. 

Nieuwe studie.

Het is in de Commissie Wonen reeds aan bod gekomen, maar nu blijkt het door te gaan; de Vlaamse -p-Overheid heeft andermaal aan het Steunpunt Wonen een opdracht toevertrouwd om een studie uit te voeren. Nu wil de minister van Wonen, Matthias Diependaele, uitzoeken of er een dynamische lijst van malafide huurders, verhuurders en vastgoedmakelaars kan worden opgesteld. Een onmogelijke opdracht die bij Morsum Magnificat overkomt als verspilling van belastinggeld, niet omdat het Steunpunt Wonen geen goed werk zou leveren, maar omdat het onmogelijk is om op zo'n korte tijd, de waarheid te achterhalen, ook juridisch lijkt dat volgens deze redactie zonder advies van de Raad van State quasi onmogelijk . Uit onderzoeken en ervaringen van Morsum Magnificat is op te maken dat verhuurders en hun bond en de vastgoedmakelaars -BIV en CIB- politiek veel machtiger zijn dan de povere huurders, die laatsten hebben slechts de huurdersbonden -die door de Vlaamse Overheid financieel flink gesteund worden- en kunnen bijgevolg onvoldoende weerstand bieden.Dieter Vermeir -UAntwerpen- hier op 22 maart 2019 spreker tijdens een studiedag Steunpunt Wonen gaat het onderzoek naar een dynamische lijst van malafide huurders, verhuurders en vastgoedmakelaars opmaken. 

Zottegem.

Laat minister Diependaele beginnen met de verplichting op te leggen een conformiteitsattest in te voeren voor alle woningen die verhuurd worden en, om het goede voorbeeld te geven, in zijn eigen Zottegem alvast doorvoeren want dat is nog niet het geval, 42 andere gemeenten deden dat wel. Waarom Zottegem niet, meneer de minister?. Wij informeerden daaromtrent vandaag bij de gemeente Zottegem, maar een ambtenaar bij de dienst bevolking had nog nooit van een conformiteitsattest gehoord! 

Meer volgt, we zijn de gazet niet en we worden ook niet, zoals de gazetten, door de Vlaamse -p-overheid financieel gesteund.

Artikel n°: 03-20-7607
Geplaatst: 17:21 24/03/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 25 maart 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.