Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6222799
Laatste artikelen
HORECA Hongerstaker meldt zich bij Morsum Magnificat-Update1
Staatsblad steeds uitgebreider over de te nemen coronamaatregelen.
Coronacircus: Het "Volk" doet zichzelf de das om-Update3
Europol ontmanteld illegale sigarettenfabriek in Nederland.
Commissie Wonen en de samensmelting van SVK en SHM-P1
Belastingen op antennes gaat sommige radio amateurs nog zuur opbreken.
15 maart 2020
Zelfs de voorzitter UBA heeft geen vergunning voor landschap verstorende antenne. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.547.000
Aalter 14 maart 2020.

Sinds enkele weken is Morsum Magnificat gestart met een onderzoek naar de belastingen op antennes die ondertussen door een zestigtal gemeenten reeds werd ingevoerd, de gemeenten hanteren verschillende parameters en zeer uiteenlopende bedragen, het Limburgse Maaseik en het Oost- Vlaamse Zele zijn met vijfduizend euro de duurste gemeenten. De hoogte van de antennemast waarop belasting wordt gend varieert vanaf 10 tot 20 meter, dit getuigt andermaal van het nattevingerwerk en de willekeur van de respectievelijke gemeenten.

Voorzitter Nationale vereniging.

Aangezien de voorzitter van de UBA, de Unie van Belgische Amateurzenders, zich overal publiek maakt en zelf voor zijn zeer opvallende antennemast niet over een vergunning beschikt, moeten we als voorbeeld hieraan zeker aandacht schenken. In het Oost- Vlaamse Moerbeke heeft het Federaal Agentschap Nucleaire Controle - FANC - na een vraag van Morsum Magnificat op bezoek geweest bij een koppel radio amateurs op bezoek geweest die een illegale opvanger voor bliksem met radioactieve bronnen IONIX op een dito manier hebben laten verdwijnen! Dat koppel heeft naast de woning een zelfdragende pyloon van 24m neergepoot waarvoor ze evenmin een vergunning hebben en de gemeente Moerbeke dat bouwmisdrijf ongemoeid hebben gelaten! 


De dienst R.O. en de politie moet van het Parket de antenne qua hoogte gaan opmeten! De antennemasten afgebeeld in dit artikel zijn niet vergund en daartegen zijn de parketten van West- en Oost- Vlaanderen nooit opgetreden!

Veiligheid.

Zelfdragende antennemasten dienen ter voldoen aan de normen van de wind op de bouwconstructies. Naargelang de hoogte en de belasting op de top, moet de fundering voldoende tegengewicht bevatten om voldoende veiligheid tegen kantelen te garanderen, in Aalter werd een vergunning afgeleverd voor een zelfdragende pyloon met n kubieke meter beton wat veel te weinig is, er werd ook geen openbaar onderzoek gevoerd. 

Parketten : Verschil moet er zijn!

Parket wil Morsum Magnificat vervolgen voor mobiele spriet die minder dan vijf meter hoog is, dienst Ruimtelijke Ordening en politie moet de hoogte van de spriet ter plaatse komen opmeten! 

Meer volgt, we zijn de gazet niet.

Artikel n: 03-20-7594
Geplaatst: 18:34 15/03/2020

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 15 maart 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.