Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
10558814

Laatste artikelen
MIVB roept de pers op om privacy metrobestuurder te respecteren.
Tienen: Verhuurder werd op kosten gejaagd met installatie dure differentieel.
Wolvenschrikdraden: Journalisten van Mediahuis HN laten zich misleiden.
Tienen: Verkeersmaatregelen in Hakendover.
MIVB: Meer voertuigen, frequenties en nieuwe lijn.
Beroepsjournalisten op de schoot van mediamagnaat Christian Van Thillo-p4
20 december 2019
VVJ-AVBB-AGJPP Mochten vaststellen dat DPG Media de toon zal blijven aangeven.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.332.200
Antwerpen 20 december 2019

MM_290_05_VVJ.pdf

Morsum Magnificat waarschuwde reeds in april 2008 !Afwerking artikel loopt vertraging op wegens andere binnenkomende content die moet verwerkt worden en aangezien Morsum Magnificat DPG Media niet is, kan de afwerking van dit artikel ondanks wij 7/7 actief zijn en toch geen last hebben van de vakbonden, vertraging oplopen 9:35 24/12/2019

Donderdag 19 december 2019 hield de VVJ in het splinternieuwe gebouw van DPG /Newscity aan het Mediaplein 1 in 2018 Antwerpen een debat over de journalisten en hun broodheren -bazen-. Aan het debat namen, in de vorm van een panel, Sarah Van Leuven, Christian Van Thillo, Johan Rasking, Pol Deltour en Charlotte Michiels deel, als moderator trad An Hofman van kanaal Z op. Het zou blijken dat er nogal wat wrijvingen bestaan tussen journalisten -bedoeld de beroeps, red- en de mediabazen, de VVJ noemt het "de veranderende relatie tussen journalisten en hun bazen". Daarover werd iets meer dan twee uur gedebatteerd maar over de grond van de zaak werd heel weinig uit de doeken gedaan, het was overduidelijk dat Christian Van Thillo niet alleen een thuismatch speelde, maar ook won, het ganse debat, duidelijk met kennis van zaken en met krachtig gekozen woorden, domineerde.

Vierhonderd journalisten.

In het splinternieuwe en decadente DPG/Newscity zouden volgens Van Thillo vierhonderd journalisten werken -journalisten zijn inderdaad werknemers van de gazet-, maar dat was aan het aantal aanwezigen bij dit debat niet te merken. Waarom bleven zijn journalisten massaal weg? We hadden van Pol Deltour, al twintig jaar secretaris van de beroepsjournalistenvereniging, veel meer vuurwerk verwacht, maar ook daar kon Van Thillo pogingen van kritiek met concrete voorbeelden, telkens in de kiem smoren. Christian Van Thillo is van oudsher een businessman -Spaarkrediet- en zal daarom de pen van zijn werknemers journalisten blijven vasthouden. Het zal met de overgang wegens de ontdubbeling van de rollen op de redacties, in de toekomst nog erger worden, journalisten die voor Van Thillo willen werken zullen wellicht allemaal een businessminded chip ingeplant krijgen. Van Thillo wil zelfs advertenties van Google en Facebook afsnoepen.

De zaal tijdens het debat, we hadden heel wat "grote?" journalisten verwacht, maar we bleven op onze honger zitten! De noodzakelijke -sic- hapjes en tapjes waren er wel - op kosten van de VVJ zoals blijkt - . Waarom waren zoveel werknemers / journalisten van Van Thillo niet aanwezig?

VVJ-AVBB-AGJPP....

Meer volgt asap in MM_290_05, we zijn de gazet niet en ontvangen geen enkele subsidie en zijn geen lid van Belgische journalistenverenigingen die de pen van hun broodheren en de politiek om den brode moeten hanteren, Morsum Magnificat wordt dan ook aanzien als de paria onder de journalisten.  

Artikels in Morsum Magnificat rond IPV en Multimedia 2015

14 April 2008 Symposium
19 april 08 Samen strijden
22 okt 08 Datamining
27 nov 08 grote journalisten grote afwezigen
Multimedia 2015
02 dec 08 
25 dec 08 deontologie en wetgeving 
   
Artikel n: 12-19-7530
Geplaatst: 15:37 20/12/2019

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 25 december 2019 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.