Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5899283
Laatste artikelen
Lotenhulle: Beroep bij de Raad van State tegen Ministerieel Besluit Diependaele.
Radioamateurs uit Moerbeke laten illegale antennemast binnenkort verwijderen.
Lijkenpikkers in Houthalen-Helchteren dixit politieagent CARMA-Update1
Ook Will Tura is, zoals tienduizenden anderen, een kleine zelfstandige.
Apotheker Fernand Haesbrouck is niet de enige die kritiek heeft en verrast is.
Rillaar : Minister verklaart spookhuis wegens stilzitten Gwendolyn Rutten ongeschikt
20 oktober 2019
Kadaster vertikt het om houder van het zakelijk recht te wijzigingen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.138.400.
Rillaar, 20 oktober 2019.  

Wij noemen het winkelpand met woonst aan de Tieltseweg 272 te Rillaar  "Het Spookhuis" omdat er in dat pand vóór augustus 2017 nooit eerder iemand op hoofdverblijfplaats in de bevolkingsregisters werd ingeschreven, toch werd dat pand sinds einde de jaren vijftig door zowat gans de familie Serré bewoond. Er is voor het commercieel gedeelte, "de kleine winkel" zoals de buurt hem noemde, geen afzonderlijke elektriciteitsmeter, ook niet voor het huis met vijf slaapkamers. Er was voor de woning ook geen afzonderlijke stookinstallatie, de bewoners maakten gebruik van de stookinstallatie van de winkel van 200 kW die nooit een verwarmingsaudit heeft ondergaan en waarvoor nooit keuringen op de ondergrondse en bovengrondse tanks zijn geweest! De huidige eigenaar woonde er zowat twintig jaar en heeft wellicht als privépersoon nooit elektriciteit of verwarming betaald, het was allemaal op kosten van het meubelcentrum Serré.

Houder zakelijk recht.

In augustus 2017 verhuurt Micha bvba, die het pand door een partiële schenking verwierf, zogezegd uit menslievendheid, maar er werd wel 650€ huur gevraagd voor een pand dat in feite wegens waterlekken in het dak een krot was geworden. De elektriciteit werd nooit aan een keuring onderworpen en was levensgevaarlijk, de huurder herstelde al meteen de eerste week de meest gevaarlijke situaties. De belastingen, meer bepaald het kadaster, zijn Serré blijkbaar zeer goed gezind, na drie jaar heeft de dienst RZSJ de houder van het zakelijk recht nog niet gewijzigd zodat burgemeester Gwendolyn Rutten -Open Vld- van Aarschot het pand op verzoek van Wonen Vlaanderen niet ongeschikt kon verklaren omdat de eigenaar via de beschikbare databanken niet traceerbaar is -zie inzet- Het geeft alleszins een idee hoe deze familie al decennialang door het systeem beschermd wordt. 


Ongeschikt verklaard.

De huurders -o.a. de auteur van dit artikel- hebben door het stilzitten van de burgemeester van Aarschot de minister gevat en de woning werd op 30 september 2019 mede een MB ongeschikt verklaard -inzet- 


Het feit dat in die woning met een niet afgescheiden handelspand nooit iemand op hoofdverblijfplaats werd ingeschreven moet onmiskenbaar vele fiscale voordelen voor de bewoners hebben opgeleverd, nu wijzigt de fiscus ook de houder van het zakelijk pand niet!  

Meer volgt over de intrieste historiek van dat pand en de storingen die cowboy Hans met zijn CB installaties onder de roepnaam 16WW593 en met een verboden Zetagi versterker van 300 Watt bij de buren op radio en tv veroorzaakte, een nog deels met stookolie gevulde ondergrondse stookolietank zonder saneren, buiten dienst stelde, lekken aan een bovengrondse stookolietank niet herstelde, elektrische installatie niet door een erkend organisme liet keuren, zich niet correct op hoofdverblijfplaats liet inschrijven, etc.        

Artikel n°: 09-19-7479
Geplaatst: 10:48 20/10/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 21 oktober 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.