Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6222671
Laatste artikelen
HORECA Hongerstaker meldt zich bij Morsum Magnificat-Update1
Staatsblad steeds uitgebreider over de te nemen coronamaatregelen.
Coronacircus: Het "Volk" doet zichzelf de das om-Update3
Europol ontmanteld illegale sigarettenfabriek in Nederland.
Commissie Wonen en de samensmelting van SVK en SHM-P1
Huurdersbond kiest weer de kant van de malafide verhuurders.
19 mei 2019
Verhuurders die decennialang de wet aan hun laars lapten moeten geen fiscaal voordeel krijgen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.738.500.
Brussel, 19 mei 2019.

De nieuwe ster aan het firmament van het huurdersplatform / huurdersbond, Joy Verstichele, mocht het deze morgen bij Radio2 en Vrt-tv komen uitleggen, hij die geacht wordt de huurders te verdedigen, daarvoor door de Vlaamse Overheid - en sommige gemeenten zoals Aarschot - wordt betaald, neemt het op voor de verhuurders in de zin dat die fiscaal voordeel zouden moeten krijgen wanneer ze een conform pand verhuren. Verstichele gooide ook nog eens met de cijfers over de tekorten aan sociale woningen, maar dat is zijn domein niet. De linkse Vrt laat weer alleen dito elementen aan het woord.

Gigantische verhuurfraude.

Eigenaars die tientallen jaren niet conforme panden verhuurden, hebben de wetten evenveel jaren overtreden, toch mochten ze ongestoord huur vragen voor een pand dat niet voldeed / voldoet aan artikel 2 van het Burgerlijk Wetboek -20 februari 1991- en artikel 5 van de Vlaamse Wooncode -15 juli 1997-. Voor eigenaars is er sinds 1975 ook geen herziening geweest van het kadastraal inkomen, er is daar een gigantische fraude aan de gang en uitgerekend die eigenaars wil de huurdersbond fiscaal voordeel doen toespelen!

Idee van Morsum Magnificat.

Morsum Magnificat stelde tien jaar geleden in een gesprek met de burgemeester van Begijnendijk -Willy Michiels-, dat wat Morsum Magnificat betreft, verhuurders de subsidie die huurders ontvangen mogen opstrijken op voorwaarde dat voor de vernieuwde panden een conformiteitsattest wordt afgeleverd en voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan een betaalbare huur worden verhuurd, dat is heel wat anders dan wat de huurdersbond voorstelt, de huurdersbond wil fraudeurs financieel laten ondersteunen.

West-Vlaanderen.

Uit het onderzoek van Morsum Magnificat naar 264 woningen stellen ook wij vast dat de prijs, maar ook de kwaliteit, van de huurwoningen in West-Vlaanderen beter is dan in de rest. De gemiddelde prijs van 614 euro die Verstichele aanhaalt klopt niet. 


Joy Verstichele de nieuwe ster bij het -linkse- huurdersplatform dat met overheidsgeld wordt betaald en bij de Vrt "zijn" waarheid mag komen vertellen.

Artikel n : 05-19-7390
Geplaatst : 9:45 19/05/2019

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 19 mei 2019 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.