Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5845622
Laatste artikelen
FOD Volksgezondheid moet wet Openbaarheid van Bestuur inzake mondmaskers wel naleven.
Discrimineren op naam is niet opgenomen in de antidiscriminatiewet. Waarom niet?
Lotenhulle: Vrederechter veegde alle argumenten van de huurders van tafel.
Lotenhulle: Fietsen langs de Steenweg op Deinze niet zonder hindernissen.
Lotenhulle : Brand bij valavond bij veebedrijf Jan Dobbelaere-Update1
Keerbergen : Slecht werkend stooktoestel oorzaak van ontploffing in Technisch Atheneum-Update1
03 april 2019
Veel te veel blauw en show voor niets op de straat.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.666.700.
Keerbergen 03 april 2019.

--- Update 1

Geen informatie.

Alhoewel met veel toeters en bellen een oefening werd gehouden, komt er volgens een gemeentebeambte en communicatieverantwoordelijke die haar naam niet verklapte, terwijl zij dat eerder wel had gezegd, geen communicatie over deze oefening. Er waren wel lessen te trekken uit het geheel, maar ook dat mag "het volk" in Keerbergen niet weten. Uit de lessen dat er rond de oefening getrokken werden, is er achteraf een briefing gehouden, maar daarover wordt vreemd genoeg niets bekend gemaakt, het publiek zou daar geen boodschap aan hebben, alleen de interne werking, dit heeft geen meerwaarde voor het publiek, beweerde de dame.

Ongeval met fiets.

Waarschijnlijk was een automobilist afgeleid door het gebeuren en werd op de hoek van de Tremelobaan en de Oudstrijderslaan een fietser aangereden, de gemeentelijke communicatieverantwoordelijke "X" beet onmiddellijk van zich af dat de schuld niet aan de gemeente kon worden toegewezen als de automobilisten niet op de baan letten. Morsum Magnificat verwees wel naar het feit dat zo'n politiemacht wel aandacht trekt en dan kan zoiets wel gebeuren. 

Ziekenwagen.

En dan het feit dat de ziekenwagen niet wilde komen. De dame beweerde, alhoewel ze niets kwijt wilde, dat de hulpdiensten hun werk goed hadden gedaan, maar een ziekenwagen die niet wenst te komen, is toch niet goed. Voor Morsum Magnificat is de meerwaarde dat, als er iets fout is, het in de doofpot moet, het "Volk" mag het niet weten, kortom, er waren problemen die niet naar buiten mochten komen.

--- einde update 1 16:59 6/04/2019

Rond halftien deze morgen zou er in het Technisch Atheneum aan de Molenstraat in Keerbergen een ontploffing geweest zijn van een slecht werkende verwarmingsketel en dat uitgerekend in een technische school waar onderricht in sanitair wordt gegeven. Het zag er in een mum van tijd zwart van de politie die op de plaats van het gebeuren en de omliggende straat wel een twintigtal manschappen en een tiental voertuigen ter plaatse stuurde. Eén brandweervoertuig, maar geen ziekenwagen, die zouden niet komen hoorden we ter plaatse, het was tenslotte een oefening.

Gazet.

We hadden het al gedacht dat de politiek niet ter plaatse zou komen, er was immers -behalve Morsum Magnificat- geen pers of fotografen te bespeuren en Morsum Magnificat werd dan ook bekeken alsof we van een andere planeet kwamen. Een politie-inspecteur polste wel van welke gazet we waren, maar we dienden de smurf teleur te stellen, wij zijn niet van de gazet en hebben dan ook andere bronnen.  

Geen interesse.

Er werd ter plaatse gezegd dat het een gemeentelijke oefening was en informatie op het gemeentehuis diende gevraagd. In eerste instantie noteerde men bij de gemeente ons telefoonnummer en zegden dat een persbericht zou volgen, maar in een daaropvolgend telefoontje deelde men mede dat het persbericht niet zou komen omdat het om een oefening ging, of dat ons ter plaatse zijnde niet duidelijk was, pfff. Toen we met de waarnemende burgemeester werden doorverbonden en Morsum Magnificat écht vragen wilde stellen over de conformiteit van stooktoestellen wat een gemeentelijke bevoegdheid is, verwees waarnemend burgemeester Erik Moons -Open Vld- naar het feit dat de ontploffing in een slecht werkend stooktoestel, slechts het onderwerp van de oefening was, Moons wilde duidelijk niet geconfronteerd worden met échte problemen. Politiek dient niet om problemen op te lossen, maar om ze, om hun politiek blazoen te kunnen oppoetsen, in stand te houden. 

Geen kwaad opzet.

De brandweer had vastgesteld dat er geen kwaad opzet mee gemoeid was, de twee opgeroepen rechercheurs mochten dat bij hun aankomst vernemen. Morsum Magnificat vraagt zich telkens weer af hoe het mogelijk is dat de brandweer en politie in een mum van tijd conclusies kunnen trekken, zijn dat dan allemaal professoren, deskundigen, etc. Is het daarom dat men rekruteert op kwantiteit in plaats van op kwaliteit? De politie en het Parket onderzoeken de zaak en dan hoort men er nooit nog iets van. 

We hebben weer kunnen vaststellen dat de politie disproportioneel de show mocht stelen, voor deze oefening was de helft aan manschappen en middelen, ook genoeg geweest. Wat verder aan het rond punt reed een automobilist een fietser aan, mogelijk was die bestuurder afgeleid door de aanwezigheid van de politie.

Artikel n° : 04-19-7344
Geplaatst : 11:54 3/04/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 06 april 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.