Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6030665
Laatste artikelen
Aalter: Geen "Gratuite" maar onderbouwde beschuldigingen-MM-299-09
Europol: Operatie Aphrodite richt zich op illegale goederen.
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: MM-299-08
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
Wonen in Vlaanderen is geen grondrecht, maar bestemd voor geluksvogels.
19 maart 2019
Vlaams Woninghuurdecreet : Wat is de rol van het huurdersplatform en huurdersbonden?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.633.900
Leuven 19 maart 2019.

Pas twee jaar na het Brussels Gewest komt Vlaanderen en dit na de zesde staatshervorming waarvan het eerste luik in juli 2012 werd gestemd, uiteindelijk in december 2018 met een nieuwe huurwet waartegen ondertussen een rist amendementen op tafel liggen. De nieuwe huurwet is ten opzichte van wat er bestaat voor huurders die minder dan zevenhonderd euro aan huur kunnen spenderen, nog een grotere ramp. Homans is de verhuurders op verschillende punten tegemoet gekomen. Uit onderzoek van Morsum Magnificat dat over meer dan tweehonderd huurpogingen handelt, is bewezen dat de huurprijzen minstens tien procent gestegen zijn en de kwaliteit er niet op vooruit is gegaan. Malafide verhuurders kunnen ongestoord hun gangen blijven gaan en Vrederechters verbreken vlotjes huurcontracten van panden die ongeschikt worden verklaard. 

Vlaams huurdersplatform.

Vandaag heeft Geert Inslegers van het Vlaams Huurdersplatform in het provinciegebouw te Leuven gedurende twee uur toelichting gegeven over het Vlaams Woninghuurdecreet. Opnieuw stelt Morsum Magnificat vast dat Geert Inslegers, gebruikmakend van documentatie van het Agentschap Wonen Vlaanderen, in feite toelichting geeft op de toepassing van het Vlaams Woninghuurdecreet dat de taak is van het Agentschap Wonen Vlaanderen. Het Vlaams Huurdersplatform ontvangt in drie provincies meer dan honderd miljoen euro subsidie van de Vlaamse Overheid -lees poverheid-. Het komt Morsum Magnificat dan ook opnieuw over dat Geert Inslegers aan de kant van zijn broodheren staat in plaats van op te komen voor de huurders met problemen. 

Geert Inslegers van het Vlaams Huurdersplatform, welke pet heeft Geert hier op, deze van Wonen Vlaanderen of die voor de leden van de  huurdersbond? 

Meer volgt, we zijn de gazet niet die subsidies van de Vlaamse minister van Media ontvangt.

Artikel n : 03-19-7325
Geplaatst : 20:31 19/03/2019

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 19 maart 2019 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.