Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5294439
Laatste artikelen
Aalter en de Tsjevenmentaliteit : Morsum Magnificat reageert-P2
Vlaams parlement " O Tannenbaum, o Tannenbaum ....
Is werken niet meer gezond maar oorzaak van stress?
Koekelare : Intrieste huuraffaire in beroep voor Rechtbank Eerste Aanleg Brugge.
Misdaadgroep verdacht van het smokkelen van nucleair materiaal, gearresteerd in Wenen.
Herselt: Brand in B&B Birgit Nys en waterschade in Agter de Weyreldt-P2-Update4
03 maart 2019
Het beleid en de brandweer dienen zich vragen te stellen over brandveiligheid in Horeca.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.611.000.
Herselt 03 maart 2019.

Politiereglement goedgekeurd.

MM_285_02_Achter_De_Wereld.pdf

-- Update 4.

Deze redactie vergeleek de inhoud van de afgevoerde versie 3.2 met de nieuwe versie 3.3 van het politiereglement inzake brandveiligheid in publiek toegankelijke plaatsen in de brandweerzone Kempen. De verschillen bestempelen wij als peulschillen en zijn volgens Morsum Magnificat alleen ingegeven om de invoegetreding op de lange baan te schuiven waardoor politici hun verantwoordelijkheid in Herselt ontlopen, koploper daarvoor is Peetermans -CD&V-, gevolgd door Keymeulen -N-VA- en de ook niet te onderschatten Milo Anthonis wiens naam ook "haas" is. Lees het het document met de vergelijking versie 3.2 en 3.3

--- einde update 4 8:03 9/03/2019


--- Update 3
Milieudienst Herselt voert obstructie.

Morsum Magnificat wil meer weten over de milieuvergunning van Achter De Wereld van Birgit Nys, maar de milieudienst van Herselt verwijst ons naar Titel I van het Vlarem dat in feite niet meer bestaat. Het water zal het beleid in Herselt dun door de pijpen der illusie stromen indien ze daar denken dat wij ons van het kastje naar de muur laten sturen.  Derden kunnen onmogelijk bepalen of een inrichting al dan niet dient vergund, laat staan de klasse II of III kan bepalen. Achter De Wereld heeft geen milieuvergunning en Morsum Magnificat wil weten waarom.
 
VLAREM Wegwijzer.

Wie zich geroepen voelt om na te gaan wat een horecabedrijf via de VLAREM- wegwijzer, allemaal moet invullen om de vergunning te bepalen, kan dat proberen, laat het ons in ieder geval weten of het lukt. Via de EMIS- navigator kan je de VLAREM wetgeving consulteren, wij wensen jullie allemaal heel veel succes, laat ons dan ook weten wat het resultaat is van jullie zoekwerk, ook de milieudienst van Herselt wordt uitgenodigd.

De B&B van Sven Nys.

Toeval of niet, maar op 1 april 2019 gaat de B&B van Sven Nys - broer van de Birgit Nys wiens B&B door brand werd vernield- aan de Balenberg te Baal open, Sven Nys heeft het met behulp van de niet propere politiek en de gatlikpers, heel ver geschopt. Sven Nys kan de financiële put van zijn zus in Achter De Wereld met gemak vullen. 

--- einde update 3  12:11 7/03/2019

-- Update 2
Geen onderzoek.

Omdat Birgit Nys niet op onze vragen wil reageren, hebben wij ons geďnformeerd bij het Parket van Turnhout, afdeling Antwerpen. Wegens verlof van een perswoordvoerder hebben we een dag langer op een reactie moeten wachten. Het expertiseverslag van de brand is nog niet afgeleverd, er loopt wat het parket van Antwerpen betreft, geen strafrechtelijk onderzoek naar die dame bevestigt men vandaag aan deze redactie..

Rubriek Horeca.

In de Vlarem- wegwijzer, dienen er in diverse rubrieken een aantal vragen te worden beantwoordt, we sommen ze voor u op :
Café              9 vragen
Hotel, B & B   15 vagen
Restaurant    16 vragen
Traiteur        20 vragen
Feestzaal      20 vragen            
Aangezien Achter De Wereld al die activiteiten uitoefent, zou het zeer verwonderlijk zijn, dat er geen milieuvergunning zou zijn vereist. 

--- einde update 2   18:25 6/03/2019 

-- Update 1.
Birgit Nys praat niet met MM.

Morsum Magnificat wilde een reactie van Birgit Nys, maar niettegenstaande haar vele activiteiten in de klassieke pers, wil ze dat niet. Op onze vraag of zij dan soms iets te verbergen heeft, zegt Birgit dat niet zij, maar de huurder veel te verbergen heeft. Morsum Magnificat wilde weten of het klopt, dat er rond haar B§B een onderzoek loopt wegens het geruime tijd niet aangeven van logementen? De elektrische installatie van het pand blijkt in ieder geval niet in orde te zijn.

-- einde update 1 17:24 3/03/2019

Over de brand die gisteren in de B&B aan de Achter de Wereld is ontstaan, moet het beleid en de brandweer zich vragen stellen. Er werd via een beslissing van de gemeenteraad, per 1 januari 2018 een politiereglement voor de brandveiligheid in Horecazaken in voege gebracht, maar burgemeester Peetermans van toen heeft die beslissing via de zoneraad ongedaan gemaakt. Er dienen in ieder geval vragen te worden gesteld over de conformiteit van de elektrische installatie van de gebouwen, daarover is er een rechtszaak geweest tussen de huurder van het restaurant en de eigenaar van de gebouwen Birgit Nys, wiens business sinds ze in augustus 2013 is opgericht, toch honderdduizend euro verlies boekt. De gazet HLN moet dan ook verwijzen naar Sven Nys wiens bedrijf, door de vele politieke hulp, wel veel winst maakt.


Het parket zou volgens informatie onderzoek voeren, bij het Parket van Turnhout was er niemand te bereiken.

Meer volgt, we zijn de gazet niet.  

Artikel n° : 03-19-7312
Geplaatst : 9:54 3/03/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 26 maart 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.