Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6246631

Laatste artikelen
Morsum Magnificat maakt online donaties mogelijk.
Aalter : Een staaltje onveilig werk bij plaatsing zonnepanelen-update1
Europol: Bende voor seksuele uitbuiting via internet, opgerold.
HORECA Hongerstaker meldt zich bij Morsum Magnificat-Update1
Staatsblad steeds uitgebreider over de te nemen coronamaatregelen.
Vlaamse huurwetgeving na veel vertraging uiteindelijk een feit, Brussels Gewest was veel sneller-P3
05 januari 2019
Huurwaarborglening vergt administratieve kennis en is in vele gevallen ontoereikend.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.504.700.
Brussel  05 januari 2019.

meer volgt asap, we zijn de gazet niet.

Na een zeer moeilijk in het najaar van 2011 tot stand gekomen akkoord rond de zesde Staatshervorming, kreeg Vlaanderen onder meer de bevoegdheid om een Vlaamse huurwet op te stellen. Het Brussels Gewest speelde het in oktober 2017 al klaar. Aan de Vlaamse huurwet die op 7 december 2018 in het Staatsblad werd gepubliceerd en op 1 januari 2019 in voege is gegaan, diende Liesbeth Homans vier jaar te sleutelen. Er liggen nog een resem amendementen op tafel waardoor het decreet bij het in voege gaan al voorbijgestreefd is, maar er is een gammele huurwet.

Financiering huurwaarborg.

Op 13 december 2018 verscheen in het Staatsblad ook een financieringswet voor de huurwaarborg die via het Vlaams Woningfonds kan worden aangevraagd. Daarvoor moet de aanvrager alvast beginnen met het invullen van een zeven bladzijden tellend aanvraagformulier waarbij in het slechtste geval nog eens 6 bijlagen moeten worden ingevuld, samen goed voor nog eens 13 bladzijden. Aangezien het bedrag van de te financieren huurwaarborg niet meer dan duizend achthonderd euro mag bedragen, zal de financiering in vele gevallen ontoereikend zijn. Omdat Liesbeth Homans haar huiswerk niet goed heeft gemaakt, zullen dus ook daar amendementen moeten worden ingediend.  

Fiscus faalt.

De eigenaars verhuurders ontsnappen reeds sinds 1975 aan een herziening van het Kadastraal Inkomen - Perekwatie -. Het loopt ook mank bij de dienst Rechtzekerheid -RZSJ- van de FOD Financiėn om te duiden wie het zakelijk recht van een eigendom heeft. De eigenaars ontsnappen aan een reeks verplichtingen wegens het ontbreken van handhaving, onder meer aangaande conformiteit van de verhuurde woningen is er evenmin controle, toch worden panden verhuurd en staan de verhuurders op de barricade als er huurders zijn die niet op tijd betalen of het gehuurde niet onderhouden.

Morsum Magnificat brengt de komende dagen een nieuwe kritische bedenking op de nieuwe huurwet waarin de verhuurders te veel inspraak hebben gekregen en waarover de klassieke pers niet mag schrijven of berichten.  Meer volgt asap in MM_283_04 we zijn de gazet niet. 

Artikel n° : 01-19-7276
Geplaatst : 18:43 5/01/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 09 januari 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.