Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4832289
Laatste artikelen
Infrabel : Het net hangt met haken en ogen aan mekaar.
Redactie Morsum Magnificat herpakt zich in een totaal nieuwe omgeving.
Wie kijkt in mijn Rijksregister en waarom? De burger moet dat weten!
Vijftien arrestaties in België en Frankrijk voor sigarettensmokkel.
Uithuiszetting in Rillaar is onzinnig machtsmisbruik van Immo Micha bvba-Update1
Elektrocutie in schakelpost van Elia te Koersel : Parket onderzoekt de zaak!?-Update1
11 december 2018
Woordvoerders zeer zwijgzaam over ongeval met werknemer Fabricom/Engie. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.471.200.
Koersel 11 december 2018.

Wie informeert wie?

Het ongeval is volgens een persbericht van Engie - Fabricom - rond 07:30u 's morgens gebeurd, de gazet van Limburg publiceerde al om 10:34u en Het Nieuwsblad al om 40:45u een online artikel met beeldmateriaal en een interview vóór de camera met Hellen Smeets woordvoerder van Engie/Fabricom, die in dat filmverslag ook binnen de hoogspanningspost zonder helm is te zien. Om 13:55u stuurt de politie van Beringen een persbericht uit waarbij de perstekst van Engie / Fabricom is gevoegd. Wij vragen ons af, of het de taak is van de politie om hier een persbericht uit te sturen en we vragen ons ook af wie hier wie geďnformeerd heeft,de pers de politie of vice versa? Ook de gegevens -ouderdom- van het slachtoffer en diens familiale toestand waren al bekend, Wie er in dit laatste geval weer diens beroepsgeheim heeft geschonden? Misschien moet het Parket dat ook eens onderzoeken. Weer een intriest verhaal en hoop ellende voor de familie.

-- einde update 1 14:19 12/12/2018   

Volgens de gazet van Limburg was er heden morgen in een 150 kV schakelpost van Elia te Koersel een elektrocutie, woordvoerster Ellen Smeets mocht voor de camera van de klassieke pers het woord komen voeren, maar van de journalist diende Ellen geen enkele kritische vraag te vrezen, dat was anders bij Morsum Magnificat. Noch Marleen Vanhecke, noch Tom Bleyen waren in staat om aan Morsum Magnificat uitleg te geven en Ellen Smeets verwees meteen naar het onderzoek van het Parket. We kennen ondertussen de dooddoener "het Parket onderzoekt de zaak" en daarmee is voor de woordvoerders de kous af. Ook bij de arbeidsinspectie werd geen commentaar gegeven. WASO staat voor Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, maar er blijft alleen nog de "SO" over, de technische inspectie laat steeds meer te wensen over. Als niemand aan de gespecialiseerde pers, wat Morsum Magnificat is, uitleg wil geven, dan moeten wij onze conclusies trekken dat het hier wellicht niet over een "spijtig" ongeval gaat, maar over een ongeval dat wellicht had kunnen vermeden worden.

Kwalijke reputatie.

Morsum Magnificat kan met kennis van zaken spreken en schrijven en voerde in het verleden, zelfs als verantwoordelijke in opdracht van Fabricom, zeer belangrijke werken uit en had daarvoor ook de vereiste kwalificaties en AVIP opleidingen -inzet-. Tijdens één van die opdrachten werd het onveilig werken van een ploeg van Fabricom vastgesteld en geweigerd om over die ploeg nog verder toezicht uit te oefenen. Morsum Magnificat bracht over deze materie in het verleden diverse artikels -zie onder-. Dat het Parket een onderzoek uitvoert is voor Morsum Magnificat geen referentie, bij het Parket -advocaten- is er gebrek aan technische kennis en zij moeten beroep doen op Experts die doorgaans niet onafhankelijk zijn, dat heeft Morsum Magnificat in dodelijke en andere ongevallen, waarbij de distributienetbeheerders betrokken waren, bloot gelegd. Elia en de elektriciteit sector hebben bij Morsum Magnificat een zeer kwalijke reputatie omdat ze politiek veel te machtig zijn.

Morsum Magnificat kende het zéker in 2012 al.

AVIP 2002 - Realisatie straalverbindingen voor Gecoli voor controle en productie elektriciteit in België 

AVIP 2004 - Politie- inspecteurs en journalisten die dit kunnen tonen mogen mij altijd contacteren.

Politie.

De klassieke pers liet ook weten dat de "politie" de zaak onderzoekt. Wat kent de politie van die wetten? Op de foto in de gazet van Limburg zien we een politie-inspecteur die zich binnen de hoogspanningspost bevindt zonder de daarvoor vereiste PBM!! Personen zonder AVIP die de regels ervan niet kennen en dus ook niet toepassen hebben daar niets verloren, Elia moet daar op toezien en blijkbaar hebben ze die politie-inspecteur daar toegelaten zonder de vereiste PBM !! Het was de politie van Beringen die om 11:35 een persbericht verstuurde.

Artikels over deze materie.

09mei07 - Bekkerzeel:Ongeval met hoogspanning 150 kV. 
met link naar MM 140-11

13okt07 - ELIA en Fabricom onveilig werken te Asse op zaterdag- Update 1 
Met link naar dagartikel

22okt07 - ELIA Ziet onvoldoende toe op veiligheid. 

31aug14 - Elektrisering te Beernem : Ondergrondse elektrische kabel niet op plan getekend. 

27juni18 - Woordvoerster Elia furieus na blunder van Radio2 over veiligheid afstand hoogspanningslijn 

Uiteraard is dit weer erg voor familieleden die het slachtoffer niet meer zien thuis komen, het zoveelste slachtoffer in die sector.

Artikel n° : 12-18-7255
Geplaatst : 22:03 11/12/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 12 december 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.