Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5294553
Laatste artikelen
Aalter en de Tsjevenmentaliteit : Morsum Magnificat reageert-P2
Vlaams parlement " O Tannenbaum, o Tannenbaum ....
Is werken niet meer gezond maar oorzaak van stress?
Koekelare : Intrieste huuraffaire in beroep voor Rechtbank Eerste Aanleg Brugge.
Misdaadgroep verdacht van het smokkelen van nucleair materiaal, gearresteerd in Wenen.
Beroepsjournalistenvereniging VVJ/AVBB vraagt betaling voor identificatie beroepsjournalisten.
29 september 2018
Secretaris Pol Deltour boos op Morsum Magnificat wegens protest bij minister Gatz.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.379.900
Brussel 29 september 2018.

Naar aanleiding van een aanwezigheid in de gemeenteraad van Aarschot wilde Morsum Magnificat weten of Dirk Van De Gaer die het blijkbaar goed kan vinden met journalist een gewezen beroepsmilitair De Bruyn, al dan niet een beroepsjournalist is. Om dat te weten te komen contacteerde Morsum Magnificat de beroepsvereniging VVJ/AVBB, waarbij de ABVV de Franstalige vleugel is van de VVJ. Vlaanderen erkent geen journalisten, maar subsidieert met Vlaams belastinggeld wel een nationale vereniging van journalisten die deels Franstalig is. 

Subsidies.

Onlangs, in juni 2018, stelde Morsum Magnificat de vraag aan minister Gatz hoeveel subsidies de Vlaamse -p-Overheid aan journalistenverenigingen toekent. De minister liet dat vrij snel weten, Morsum Magnificat recapituleerde de bedragen waardoor het duidelijk wordt dat er 769.500 euro belastinggeld naar journalistenverenigingen gaat! Zo werd er 16.500 euro betaald aan de VJV een vzw die niet beroepsjournalisten groepeert. Onbegrijpelijk dat Vlaanderen geen journalisten erkent, maar minister Gatz toch verenigingen, beroeps of niet, subsidieert.

Beroepsjournalisten.

De VVJ/AVBB groepeert zo'n 2.400 beroepsjournalisten en krijgt maar eventjes 353.000 euro Vlaams belastinggeld - zie recaplijst - . Die journalisten werken hoofdzakelijk voor gazetten van kapitalistische uitgevers die hun journalisten betalen, dat zijn dus beroepsjournalisten/werknemers van de gazet die langs een andere kant nog eens door de politiek -via de Vlaamse overheid- worden betaald! 

Lobbyisten.

Ides Debruyne is een fantast en linkse lobbyist die voor menige vereniging via de politiek al geld in de kassa wist te laten stoppen, Debruyne kon ook bij het Brussels Gewest een decadente bijeenkomst voor de nietszeggende Nederlandse VVOJ laten sponsoren, in de periode dat Morsum Magnificat lid was van de VVOJ telde het van de 450 leden die ze hebben, amper 52 Belgische leden, de VVOJ heeft nood aan veel geld en zijn ook niet onafhankelijk. Debruyne speelt ook een rol in het werven van fondsen voor het Fonds Pascal Decroos dat subsidies geeft aan projecten van uiteraard linkse onderzoeksjournalisten, het Fonds Pascal Decroos ontvangt zelf 90.000 euro Vlaams belastinggeld. Dan hebben we het nog niet gehad aan de 200 miljoen euro dat de uitgevers van de federale overheid ontvangen om hun gazetten bij de abonnees te brengen!!

Veel betalen.

Toen Morsum Magnificat op 27 september uit interesse van de VVJ/AVBB wilde weten of Dirk Van De Gaer een beroepsjournalist is -wat ze bij de redactie van Rondom te Ronse hadden gezegd dat hij is-, werd het duidelijk dat daarvoor een minimum abonnement bij de VVJ/AVBB dient genomen dat in ons geval 30 euro/dag zou kosten.

Protest.

Aangezien Morsum Magnificat protesteerde, voor die informatie geen eurocent wil betalen, zou de dame aan het onthaal bij de VVJ/AVBB ons e-mail adres noteren en bericht laten. Aangezien blijkt dat de dame na twee keer, zelfs met gebruik van het fonetisch alfabet, ons e-mail adres fout te noteert en de e-mail er dus niet kwam, stuurde Morsum Magnificat op 26 september 2018 's avonds een brief naar minister Gatz en fair als Morsum Magnificat is, ook een kopie naar de VVJ/AVBB, bij Morsum Magnificat niets achterbaks. Pol Deltour reageerde met een pissige e-mail, uiteraard heeft Morsum Magnificat daarop met een e-mail van 27 september 2018 gereageerd en laat Pol Deltour dit nu allemaal maar aan de grote klok hangen.   

Artikel n 09-18-7190
Geplaatst : 13:24 29/09/2018

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck - hoofdredacteur.
Laatste update ( 29 september 2018 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.