Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4832247
Laatste artikelen
Infrabel : Het net hangt met haken en ogen aan mekaar.
Redactie Morsum Magnificat herpakt zich in een totaal nieuwe omgeving.
Wie kijkt in mijn Rijksregister en waarom? De burger moet dat weten!
Vijftien arrestaties in België en Frankrijk voor sigarettensmokkel.
Uithuiszetting in Rillaar is onzinnig machtsmisbruik van Immo Micha bvba-Update1
Aarschot : Stemmingmakerij tijdens de vertoning van gemeentelijk toneelgezelschap.
25 september 2018
Animo en verdachtmakingen rond het ontslag van Christel Verlinden tussen Open Vld en CD&V. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.376.400
Aarschot 25 september 2018.

Het is zelden, wellicht nooit gezien, dat een politica, in casu Gwendolyn Rutten -Open Vld-, bij herhaling tijdens de gemeenteraad -lees gemeentelijk toneel- haar collega raadsleden naar artikel 29 van het wetboek voor strafvordering verwijst, dat gebeurde wel op 24 september 2018. Dat artikel werd door Rutten zelfs nadrukkelijk geciteerd, zeggend dat zij dat artikel in de zaak Christel Verlinden naar de letter van de wet toepaste en het parket waarschuwde. Dat gegeven is meer dan een schot voor de boeg van alle politici en ambtenaren waarop dat artikel van toepassing is. Tijdens de gemeenteraad al, stuurde Morsum Magnificat naar Gwendolyn Rutten een SMS die haar herinnerde aan de problemen met de SBGW en diens directeur, gesjoemel waarvan Gwendolyn op de hoogte was maar niets ondernam en alleen maar off the record daarover met Morsum Magnificat wilde praten. 

Artikel 29 WsV.

Dat artikel verplicht inderdaad ambtenaren die op de hoogte zijn van een strafbaar feit, om dat aan de Procureur te melden, maar zeer weinig ambtenaren willen dat artikel kennen, erger, volgens Morsum Magnificat plegen ambtenaren die de eed hebben afgelegd en dat artikel 29 WsV niet toepassen, allemaal meineed. Gwendolyn moet met betrekking tot haar partijgenoot, alias Jan Van Serré, misschien de dienst R.O. van Aarschot laten nazien of het appartement waar Jan woont wel vergund is, daarmee ook een schot voor de boeg van de dienst RO van Aarschot geeft! We oordelen niet over de zaak Verlinden en trekken geen partij voor burgemeester Peeters, maar kunnen wel bevestigen dat, wanneer Morsum Magnificat iets aankaart bij burgemeester Peeters, hij er op korte termijn gevolg aan geeft. 

         " ... Politici én politie die "het volk" -vaak disproportioneel- controleren
 en  verbaliseren  
moeten er eerst voor zorgen dat ze zelf zuiver
           op de graad zijn .... "

Stemmingsmakerij.

Met agendapunt 1, dat handelde over het ontslag van Christel Verlinden en in feite later onder agendapunt 46 met een vraag van Annick Geyskens -N-VA- zou worden behandeld, was meteen het hek van de dam en kon een rondje stemmingmakerij tussen Open Vld -Rutten- en CD&V -Peeters- van start gaan. Peeters en Rutten wisselden meer dan een half uur, in een partijtje moddergooien rond de zaak Christel Verlinden, van gedachten. Groen Raadslid Johan Van de Schoot vond het welletjes en stelde met een stemverheffing een einde aan de discussie die inderdaad veel te lang had mogen duren.   

Tieltseweg Rillaar.

Tijdens de behandeling van vragen van de raadslieden werd door Bart Dehaes -N-VA- de slechte wegeninfrastructuur van de Tieltseweg te Rillaar aangekaart. Gwendolyn Rutten antwoordde als feitelijk onofficieel waarnemend Schepen van Openbare Werken maar liet het achterste van haar tong niet zien, Gwendolyn verwees zonder kennis van zaken naar een Fietscafé dat niet in orde is met de veiligheid. Er zal in ieder geval dit jaar en wellicht ook in 2019 aan de Tieltseweg niet gewerkt worden. Recent heeft Morsum Magnificat, zonder politieke tussenkomst, Christel Verlinden toch nog kunnen bewegen om door de technische dienst van de stad, wat oplapwerk aan de Tieltseweg ter hoogte van 339 uit te voeren. 

SMS van 24 september om 21:10u waarop Gwendolyn wijselijk niet reageerde.

Andere artikels in Morsum Magnificat over de SBGW te Aarschot waarvoor Gwendolyn artikel 29 WsV nooit toepaste:

http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=content&task=view&id=2188
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=2193&Itemid=0
Meer volgt asap, we zijn de gazetten niet die met belastinggeld worden betaald.

Artikel n° 09-18-7185
Geplaatst : 13:34 25/09/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck 
Laatste update ( 25 september 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.