Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6030601
Laatste artikelen
Aalter: Geen "Gratuite" maar onderbouwde beschuldigingen-MM-299-09
Europol: Operatie Aphrodite richt zich op illegale goederen.
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: MM-299-08
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
Lucht- en milieuvervuiling : -p-Overheid stop de hypocrisie en doe er iets aan.
18 september 2018
Massale milieuovertredingen worden op lokaal niveau gedoogd wegens electoraal belang.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.368.600
Brussel / Tielt- Winge 18 september 2018.

Ook OVAM woordvoerder Jan Verheyen kreeg onlangs op 13 september, bij de klassieke pers weer een forum om als een soort hogepriester te komen preken over sluikstorten., maar OVAM heeft geen enkele bevoegdheid om op te treden. OVAM heeft na VIJF jaar nog steeds niet geantwoord op onze vragen over radioactiviteit in bouwafval, idem met de Nationale Confederatie Bouw, het FANC en minister Schauvliege. Jan Verheyen van OVAM is niet akkoord met onze zienswijze en verwijst naar de lokale besturen, OVAM moet tijdens haar optreden voor de camera dan ook durven te zeggen dat de lokale besturen hun werk beter moeten doen.

Voorbeeld in Tielt-Winge.

Al in juli 2018 is de Schepen van milieu van Tielt-Winge, Filip Broos, ge´nformeerd over het massaal dumpen van sigarettenpeuken aan cafÚ Sint Anneke, maar er komt geen verandering, integendeel er komen steeds meer peuken tussen de porfier steenslag te liggen terwijl er bij de wateroverlast van 1 juni 2018 al veel van die peuken zijn weggespoeld. Burgemeester Rudi Beeken is een onverantwoord burgemeester die als advocaat geacht wordt de wet te kennen en toe te passen in plaats van om uit eigen electoraal belang, voor struisvogel te spelen.

Ook honderdduizenden stooktoestellen voldoen niet aan de wettelijke voorschriften.

Recent heeft Morsum Magnificat als betrokken partij een inspectie van Wonen Vlaanderen bijgewoond, daaruit blijkt dat inspecteurs van Wonen Vlaanderen nog steeds geen opdracht hebben om tijdens een wooninspectie na te gaan of het stooktoestel -centrale verwarming- en stookolietank -houder- voldoen aan de wet van 8 december 2006 -onderhoud stooktoestellen- en de VLAREM wetgeving wat de tanks betreft.

Honderdduizenden stooktoestellen voldoen niet aan de wettelijke voorschriften.

Stooktoestellen moeten onderhouden en afgesteld worden door erkende technici -Omgeving Vlaanderen-. Het toezicht daarop ligt bij de lokale besturen die naar de meldingsplicht van de gebruikers verwijzen. Feit is dat honderdduizenden stooktoestellen niet fatsoenlijk onderhouden worden en behalve slechte verbranding ook schadelijke stoffen uitstoten en er vaak ook risico voor co-vergiftiging aanwezig is. 



Dit stooktoestel van zo'n 150 kW, ge´nstalleerd begin 2000, zou niet officieel in dienst zijn genomen want keuringsrapporten en verwarmingsaudit ontbreken, ook de houder voor de stookolie voor deze niet ingedeelde inrichting is niet in orde. De lokale toezichthouder zou nu de eigenaar naar aanleiding van een recent bezoek aanmanen zich in orde te stellen, er zou pas later een proces-verbaal worden opgesteld.

Artikel n░ 09-18-7179
Geplaatst : 17:24 18/09/2018

Redactie Morsum Magnificat « Professioneel
Erik Verbeeck 

Laatste update ( 23 september 2018 )

ę 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel « - Alle rechten voorbehouden.