Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5899266
Laatste artikelen
Lotenhulle: Beroep bij de Raad van State tegen Ministerieel Besluit Diependaele.
Radioamateurs uit Moerbeke laten illegale antennemast binnenkort verwijderen.
Lijkenpikkers in Houthalen-Helchteren dixit politieagent CARMA-Update1
Ook Will Tura is, zoals tienduizenden anderen, een kleine zelfstandige.
Apotheker Fernand Haesbrouck is niet de enige die kritiek heeft en verrast is.
Farewell telegrafieverbinding in besloten kring van oudste en beste radiotelegrafist van België.
16 september 2018
Laatste telegrafieverbinding op tachtig meter band van Frans uit Ekeren.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.366.200
Ekeren 16 september 2018

 Het is een afgang voor de Unie van Belgische Amateurzenders 
 dat slechts drie amateurs aanwezig waren bij dit "Farwell",
het bewijs is dat het ook hier gaat om "einzelgängers".   

Radioamateurs die nog echt en zonder computer, kunnen communiceren in Morse zijn zeldzaam geworden, met communiceren bedoelen we gesprekken voeren in een taal die bestaat uit punten en strepen. Een combinatie van die punten en strepen vormen een alfabet van woorden, leestekens en cijfers. Om deze cijfers en letters met een snelheid van 250 tekens per minuut te kunnen produceren en met het menselijk brein in leesbare taal om te zetten, is niet voor iedereen weggelegd. Radio amateurs beoefenen dat nog, maar het " brainwerk " is overgenomen door computers en de échte hobby is daardoor alleen nog bestemd voor een uitstervend ras dat nog morse signalen met de hand kan seinen en met de hersens in het hoofd kan ontvangen. 

De beste in België.

Achter het produceren van Morse en de verhouding tussen de punten en de strepen, zit er, om dat leesbaar te maken, een heuse theorie. Frans uit Ekeren met de radioroepnaam on4im, is iemand die bij het seinen weinig fouten maakt en een quasi perfecte punt-streepverhouding produceert zodat zijn schrift aangenaam te verstaan is. Volgens Morsum Magnificat, die zelf 58 jaar telegrafie-ervaring heeft, is Frans de beste Belgische radioamateur qua seinschrift. Vandaag heeft Frans op de oude vertrouwde frequentie in besloten kring met enkele vrienden zijn laatste verbinding gemaakt. Morsum Magnificat on4cw was daar bewust niet bij. Morsum Magnificat behoort niet tot het systeem van de "Ja" knikkers en voert nog altijd een ongelijke strijd tegen corruptie, incompetentie, machtsmisbruik en fiscale en sociale fraude en daarmee hebben wij drie vierden van het systeem als vijand.  Frans ON4IM heeft zich met deze telegrafie CV in WIWIT van Morsum Magnificat in 1983 reeds bekend gemaakt.

Utopie.

In 1983 heeft de Nederlander wijlen Rinus Hellemons via het oprichten van Morsum Magnificat veel inspanningen geleverd om de telegrafie tussen radioamateurs te stimuleren, Morsum Magnificat telde zelfs in Nederland meer dan vierhonderd abonnees. Rinus beoogde op 3553 KHz een Nederlands / Belgische net, maar een echt goede verstandhouding is er nooit geweest, dat net is dan ook nooit echt gelukt, het werden links en rechts allemaal kleine clubjes en dat is vandaag nog erger geworden. Na Rinus Hellemons werd Morsum Magnificat voor radioamateurs door de huidige hoofdredacteur, on4cw, verder gezet. Enkele Nederlanders poogden Morsum Magnificat aan on4cw te ontfutselen, maar de Rechter in Rotterdam bracht de enkelingen op andere gedachten. Morsum Magnificat voor radioamateurs werd opgedoekt en het werd Morsum Magnificat Professioneel zoals het, tot spijt wie het benijdt, vandaag nog altijd bestaat, maar ook in 2019 zal stoppen. Wie denkt van eenheid te kunnen brengen in het gebruik van Morse bij radioamateurs is eraan voor de moeite, het is een utopie.  Laatste Morsum Magnificat van de amateurversie Winter 2001 met exclusieve reportage van de 100 jarige viering van de 1e transatlantische verbinding tussen Cornwall en New Foundland. 

Geen goede ervaringen.

We hebben bij Morsum Magnificat veel goede ervaringen in binnen- en buitenland -Engeland, Nederland, Duitsland enz.- opgedaan, maar helaas in eigen land bij de Nationale vereniging, UBA, in 1986 uitgesloten wegens het blootleggen van fraude in een lokale sectie en machtsmisbruik van een ambtenaar van de NCS -Nationale Controle Spectrum-. Ook stoorde Morsum Magnificat zich in die tijd aan het machtsmisbruik en plunderen van de UBA kassa. Sommigen van het Waasland plaatsen een onjuist verhaal op het internet, iedereen in de radioamateurwereld weet dat ON4QP geen sikkepit af weet van radiotechniek en stellen zich terecht vragen over de wijze waarop die dame haar licentie destijds heeft gehaald. In die club in het Waasland was on4cw zelfs even tot CM verkozen maar het was niet de bedoeling dat er verder zou worden gekeken dan de neus lang is en dat is nu juist wat on4cw in het kader van het openbaar belang deed en nog steeds doet. Wie veel te verbergen heeft kan beter Morsum Magnificat mijden en dat is dan ook wat velen doen, toch hadden we in augustus 2018 nog 38.000 bezoekers op onze website, wat komt het "systeem" er dan zoeken? 
 
Artikel n° 09-18-7178
Geplaatst : 19:55 13/09/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur on4cw 60 jaar ervaring met Morsecode 

Laatste update ( 23 september 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.