Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5294464
Laatste artikelen
Aalter en de Tsjevenmentaliteit : Morsum Magnificat reageert-P2
Vlaams parlement " O Tannenbaum, o Tannenbaum ....
Is werken niet meer gezond maar oorzaak van stress?
Koekelare : Intrieste huuraffaire in beroep voor Rechtbank Eerste Aanleg Brugge.
Misdaadgroep verdacht van het smokkelen van nucleair materiaal, gearresteerd in Wenen.
Huurpoging 225 draait wegens malafide verhuurders weer uit op een sisser-Update1
25 juli 2018
Ook Lokeren maakt nog geen aanstalten om dubieus huisvestingsbeleid te stoppen

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.302.600
Lokeren  / Rillaar 25 juli 2018.

--- Update 1

Burgemeester reageert maar is blind voor zijn verantwoordelijkheid.

Morsum Magnificat heeft zich zowel aan het verhuurkantoor, bij het secretariaat van de gemeente Lokeren als bij de dienst huisvesting van Lokeren correct voorgesteld maar de burgemeester heeft, om op de pianist te kunnen schieten, een andere mening. Daarom grijpt burgemeester Filip Anthuenis de deontologische code van de journalisten aan. 


Vocht en schimmel in de woonkamer, behang hangt los. 

Garderobe.

Ook in verband met de verwijzing in het artikel naar de garderobe slaat de burgemeester van Lokeren de bal mis, het gaat niet over zíjn garderobe maar over die van Mercedes Van Volcem! Tenslotte rept de burgemeester met geen woord over de bewijzen die wij aanleveren over de gevaarlijke elektriciteit en het autowrak in de tuin van de te huur aangeboden woning.


Veranda ... zonder verder commentaar .... te huur in Lokeren voor 600 euro zonder garage ...

Open Vld.

Van alle politieke partijen waarover deze redactie na decennia onderzoek kan oordelen, ligt de Open Vld het slechtst in de la. De Open Vld is een symbool van passieve corruptie -en erger- Eén voorbeeld daarvan is Geert Versnick waartegen Morsum Magnificat al vijftien jaar geleden bezwarend materiaal publiceerde, onder meer in het kader van zijn mandaten bij Imewo en als Schepen van Openbare Werken te Gent, ook de klassieke pers kon de ogen niet langer sluiten. Om het artikel van Morsum Magnificat kracht bij te zetten zal burgemeester Anthuenis met een aangetekend schrijven het bewijsmateriaal van deze huurpoging worden toegestuurd.

Late reactie.

Burgemeester Anthuenis had een dag de tijd om te reageren op onze vaststellingen maar het is pas nadat wij MM 277-04 via mail aan het secretariaat toestuurden dat hij reageerde en dan nog volledig naast de kwestie.

--- einde update 1  18:49 26/07/2018


Via het Woonbureau Lokeren, werd voor zeshonderd euro een woning met drie slaapkamers -lees kamertjes- gelegen aan de Zelebaan, te huur aangeboden. Reeds jaren zoekende naar een conforme en betaalbare woning, maken we voor een bezichtiging een afspraak met het immo kantoor. Voor die bezichtiging moeten we ons 98 kilometer verplaatsen -enkele reis-. Wat we na 224 pogingen over gans Vlaanderen hebben gezien, was ook dit pand geen verrassing. Uit brieven die nog in de brievenbus -die in de woonkamer met een deurtje kan geopend worden- zaten hebben we gezien, dat de woning eerder aan Mehmet M. is verhuurd geweest. 

Paspoort als onderpand.

Het verhuurkantoor stelt aan de kandidaat huurder condito sine qua non haar voorwaarden : "Wij vragen uw identiteitskaart in ruil voor de sleutel en na de bezichtiging wordt de EID teruggegeven". De privacycommissie heeft, nadat Morsum Magnificat er diverse dossiers indiende, gesteld dat het opvragen van een EID niet disproportioneel mag gebruikt worden. Hier is het inpikken van een EID van iemand die met de auto op de baan moet, niet alleen onwettig, maar disproportioneel! Wij hebben ons geďdentificeerd als journalist en geprotesteerd tegen het inpikken van de EID, de aangestelde begrijpt het, maar is ook maar personeel.

Een zicht op de ruimte voor tuin van het verhuurde, naar de oorsprong van de vorige huurder Mehmet moeten we geen vragen stellen.

Woning niet conform.

Onafgezien van het feit dat er op de twee woningen met half open bebouwing, een nieuw dak is gelegd, voldoet de woning NIET aan woningwet -20 februari 1991- en evenmin aan de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997. De kandidaat huurder kan wel aan verplaatsingskosten en files onderweg 67,76 € ophoesten.

Gemeente Lokeren.

Morsum Magnificat stak haar licht in het kader van het conformiteitsattest ook op bij de gemeente Lokeren, u leest het resultaat in Morsum Magnificat 277 04 

Meer volgt in MM 277 04, we zijn de gazet niet.   

Artikel n° : 07/18-7130
Geplaatst : 15:01 25/07/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 26 juli 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.