Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6015754
Laatste artikelen
Aalter: Geen "Gratuite" maar onderbouwde beschuldigingen.
Europol: Operatie Aphrodite richt zich op illegale goederen.
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: Deel I - P2
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
Vlaamse -p-Overheid erkent geen journalisten maar subsidieert hen volop.
05 juni 2018
Volgens Apache bekijkt het Europees Hof op 6 juli de miljoenensubsidies aan de gazetten. 


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.251.000
Brussel / Rillaar 05 juni 2018.

Na een aangetekend schrijven en nadien wat aandringen bij Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz, hebben wij de bestuursdocumenten ontvangen van de respectievelijke subsidies die de Vlaamse Overheid, lees poverheid, aan bepaalde media toekende. Daaronder een journalistenvereniging die -nationaal- niet erkende journalisten groepeert. Voor die vereniging kende Vlaams minister van Media Sven Gatz, voor hun vijftigjarig bestaan - en waarvan Bart De Wever erelid is - nog eens een flinke financiėle steun toe, de minister hield er zelfs een toespraak!

Nationaal

Vlaanderen erkent geen journalisten, dat gebeurt op nationaal vlak door de minister van Binnenlandse Zaken die hen een doorgangsbewijs aflevert. Via de federale - failliete - staatskas worden de uitgevers / mediabedrijven met tweehonderd miljoen euro per jaar gesteund in hun kosten om hun gazetten via BPost bij de abonnees te brengen! Daarbuiten moeten die toch al kapitaalkrachtige uitgevers ook de 21% btw niet betalen, maar de politiek -regering- laat volgens Apache via de failliete Belgische staatskas, nog meer subsidies naar de media vloeien. 

Raad voor de Journalistiek -RvdJ-.

Van de miljoenen subsidies vloeit er ook jaarlijks honderdduizend euro naar de pseudo rechtbank voor journalisten -RvdJ- die de subsidie via de vereniging van beroepsjournalisten VVJ/AVBB ontvangt. Vlaanderen steunt de deels Franstalige vereniging -AVBB- met Vlaams belastinggeld, het gaat jaarlijks over meer dan driehonderdduizend euro. 

Europees Hof.

Volgens Apache moet de Belgische staat op 6 juli 2018 over de miljoenensubsidie uitleg geven aan de Europese Commissie, meer bepaald de Grote Kamer van het Europese Hof van Justitie. 

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet en wij voeren geen reclame en worden niet gesubsidieerd!   
 
Artikel n° : 06/18-7097
Geplaatst : 11:53 5/06/2018

Erik Verbeeck 
Hoofdredacteur

Laatste update ( 06 juni 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.