Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4404907
Laatste artikelen
Green Deal : Minister Schauvliege moet ook de schadelijke stookinstallaties aanpakken.
Tielt-Winge : Immobedrijf M. laat leegstaand pand bewust open voor dieven.
Brusselse Vervoersmaatschappij lanceert nieuwe mobiele app.
Telenet veroordeeld voor oneerlijke marktpraktijken en onterecht gebruik handelsnaam.
MIVB noteert minder tramongevallen en valt in de prijzen.
Correctionele rechtbank Tongeren veroordeelde Mina Asabbane tot 38 maanden cel.
11 oktober 2017
Onderzoek overwegend charge gevoerd en blind voor mogelijke invloed van magistraten.  

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.023.800
Tongeren / Rillaar 11 oktober 2017.

Gisteren, dinsdag 10 oktober 2017, heeft de correctionele rechtbank te Tongeren een uitspraak gedaan in de zaak van Mina Asabbane, Rechter Swinnen veroordeelde Mina Asabbane voor alle bewezen feiten tezamen, tot een gevangenisstraf van 38 maanden en dat was wat de procureur tijdens de debatten had gevraagd. Voorzitter Swinnen ging na de uitspraak van 10 oktober niet in op de vraag van de procureur tot onmiddellijke aanhouding omdat er volgens de Voorzitter geen gevaar was dat Mina Asabbane uit het land zou vluchten om haar straf te ontlopen. Het vonnis moet gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad, maar we vernemen dat er beroep zal worden aangetekend.

Smak geld aan burgerlijke partijen.

Voor de twee bedrijven die Mina runde en failliet werden verklaard, moet Mina en flink bedrag betalen, dat bedrag loopt op tot zo'n 280.000 euro, ook de rechtsplegingsvergoedingen swingen voor een bedrag van 14.400 euro de pan uit. Mina zelf krijgt een boete van 2500 euro verhoogd met 50 opdeciemen.  

Mina : Gans RIZIV systeem fout.

Mina reageert gelaten op het vonnis in die zin dat het haar de moed niet ontneemt om haar werk en strijd tegen het systeem verder te zetten " het ganse RIZIV systeem zit fout " zegt Mina furieus en ze verwijst daarvoor naar de enorme boetes die het RIZIV overal uitdeelt. Inderdaad op de website van het RIZIV wordt dat bevestigd, ze stelden 1.225.585 inbreuken vast waarbij zorgverleners voor 11.581.972 euro aan de te veel aanrekenden aan de ziekteverzekering. Wordt Mina Asabbane hier als "voorbeeld" gestraft en steekt het systeem de kop in het zand voor haar fouten?

Beroep.

We vernemen dat Mina beroep aantekent tegen het vonnis, advocaat Jan Vande Moortel was niet bereikbaar  voor commentaar.

Spin in het web.

Er werd aan de rechtbank gevraagd om getuigen decharge op te roepen, maar daar kwam niets van in huis. De zuster van Mina, Rachida A., werd wel opgeroepen voor de zitting maar de Voorzitter oordeelde dat er geen getuigen dienden aan het woord te komen. Toch zijn er bewijzen dat een ondertussen op rust gesteld Magistraat A.D. van de Rechtbank van Koophandel van Dendermonde, persoonlijk voor Rachida. is tussen gekomen. Een politieagent uit Houthalen-Helchteren en de hoofdredacteur van Morsum Magnificat werden door A.D. bedreigd. Rachida A. die Morsum Magnificat als de spin in het web omschrijft, heeft wegens haar weinig benijdenswaardige bezigheden, duidelijk bepaalde personen in haar macht. Het is volstrekt abnormaal dat een Magistraat -nu emeritus- in casu diens nek uitsteekt, maar de rechtbank in Tongeren vindt het blijkbaar niet nodig om die piste te onderzoeken. 

Vragen. 

Rachida A. is nog betrokken in een ander dossier waar zij geld dat ze heeft ontvangen om een interieur in te richten, voor andere doeleinden heeft gebruikt en de leveranciers niet heeft betaald. Die zaak loopt voor de burgerlijke rechtbank waar ze aanvankelijk verstek liet gaan, maar later beroep aantekende. Aanleggende partij liet haar in vrijwaring dagvaarden en de rechtbank heeft dat aanvaardt. Rachida A. ligt aan de basis van het onderzoek door het RIZIV bij Mina Asabbane. Overal worden vragen gesteld over door wie die dame in bescherming wordt genomen, maar het parket in Tongeren heeft blijkbaar geen interesse in die piste. 
 
Meer volgt 
 
Artikel n : 10/17-6951
Geplaatst : 17:24 11/10/2017

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur 
Laatste update ( 11 oktober 2017 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.