Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6246318

Laatste artikelen
Morsum Magnificat maakt online donaties mogelijk.
Aalter : Een staaltje onveilig werk bij plaatsing zonnepanelen-update1
Europol: Bende voor seksuele uitbuiting via internet, opgerold.
HORECA Hongerstaker meldt zich bij Morsum Magnificat-Update1
Staatsblad steeds uitgebreider over de te nemen coronamaatregelen.
OCMW Genk heeft vijf jaar oude schuld nog steeds niet betaald-Update2
17 juli 2017
OCMW respecteert Arrest Arbeidshof te Antwerpen afdeling Hasselt van 9 januari 2012 niet. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.943.900
Genk / Hasselt 17 juli 2017.

Gecompenseerd?

Volgens een schrijven van de OCMW Secretaris zou de schuld verrekend / gecompenseerd zijn met een andere schuld die aan het OCMW van Genk verschuldigd was. Dat voorstel tot compensatie zou via advocaat Geert Paque zijn gebeurd. Maar Geert Paque is al een poosje geen advocaat meer en het OCMW voegt het bewijs van de brief van de advocaat niet bij haar brief van 26 juli 2017. Het OCMW van Genk heeft ook nooit gereageerd op een brief van 21 juni 2012. Is het al geen schande dat een OCMW door het Arbeidshof in beroep wordt veroordeeld voor het niet betalen van een leefloon?
--- einde update 1 18:01 31/07/2017


--- Update 1
Wat het OCMW van Genk niet wilde ....

De informatie die sociaal werker Nadia van het OCMW van Genk weigerde aan hulpzoekenden te geven, werd door Morsum Magnificat binnen de twee dagen opgensnord. OCMW medewerkers moeten de RMI- wetgeving veel beter leren en vooral ook toepassen.

Verkoop uw ziel aan het CAW.

Wie in woningnood zit en wil opgevangen worden bij een CAW in Hasselt of De Biehal in Lommel, verkoopt in feite diens ziel. De Biehal te Lommel geeft daarbij de kosten vrij, maar bij het CAW te Hasselt wordt niet prijs gegeven hoeveel zij rekenen om het volledige bestuur en het geestelijk beheer van individuen over te nemen, lees hier hun huishoudelijk reglement!
--- einde update 1   15:51 19/07/2017

Het is intriest dat Morsum Magnificat als betrokken partij deze schandelijke houding van het OCMW van Genk publiek dient te maken. Met de publicatie van dit vonnis bewijst Morsum Magnificat haar zienswijze dat het OCMW van Genk een asociale instelling is die, zelfs wanneer ze veroordeeld worden, hun schulden niet betalen. Deze rechtszaak die het OCMW van Genk verloor is geen alleenstaand geval, we hebben nog andere voorbeelden van het asociaal gedrag van het OCMW van Genk. 

Parket Tongeren.

Er ligt bij het Parket van Tongeren nog een dossier dat door de fraudecel van de federale politie -CDBC- wegens geknoei met de toekenning van een opdracht aan studiebureau Carla G., een dossier dat ten laste van de gewezen voorzitter Guido Vandebrouck werd onderzocht, maar het parket in Tongeren is -tot grote frustratie van de speurders-, van mening dat het een moeilijk "technisch" dossier is, wat helemaal niet klopt. Justitie in Tongeren houdt de OCMW fraudeurs hier de hand boven het hoofd. Na een klacht van een Genks Vlaams Belang gemeenteraadslid diende de Secretaris van het OCMW Staf Marin, aan de belastingen wat terug te betalen, maar veel meer kon dat gemeenteraadslid ook niet bereiken, het corrupte systeem houdt zichzelf in stand.

Arrest.

In deze zaak schakelde het OCMW van Genk twee advocaten van Omnius in. Meester Margongiu en Jos Lenaerts hebben het tegen de eisers, die zonder advocaat bij de Arbeidsrechtbank en in Hoger Beroep zichzelf verdedigden, verloren. Eisers kregen in hoger beroep gelijk met het Arrest van 9 januari 2012, maar het OCMW van Genk respecteerde de uitspraak van de Rechter niet en hebben hun schuld nog steeds niet betaald of verrekend. Inclusief de gerechtelijke interesten is het OCMW nu al 435,21 euro verschuldigd.

Artikel n : 06/17-6903
Geplaatst : 12:17 17/07/2017

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 31 juli 2017 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.